Kötelező a továbbjutás

Eseményekben gazdag pólós hétvége elé nézünk. Férfi csapatunk fejest ugrik az ismeretlenbe, megkezdik a LEN Euro Kupa szereplésüket, méghozzá egy hazai rendezésű selejtező csoportban. Olyan csapatok ellen, akikről keveset tudunk, akikkel az elmúlt évek során nem találkoztunk. Sorrendben, pénteken 18:30 órakor a VK Solaris Sibenik, szombaton ugyanebben az időpontban a Shturm 2002 Ruza, majd vasárnap 11:30 órakor a VK Radnicki együttesei jelentik az ellenfeleket. Hol tartunk, mi várható, többek között erről beszélgettünk a ZF-Eger vezetőedzőjével Dabrowski Norberttel.


-Mindenek előtt szögezzük le, hogy bármennyire is ismeretlenek számunkra ezek az együttesek kötelező a továbbjutás – hallhattuk. – Persze azért az interneten keresztül próbáltam tájékozódni. Igaz sok mindent nem találtam, mert van olyan csapat, akik ebben a szezonban még nem is játszottak tétmérkőzést. Azért a nevek alapján sikerült összeraknom némi képet. A Radnicki lesz a legerősebb ellenfél. Vannak válogatottjaik, korábban játszottak a Bajnokok Ligájában is. Tudhatjuk azt is, hogy a szerbeknél minden évben feltűnnek olyan fiatalok, akikre érdemes odafigyelni, hiszen a szerb vízilabdás iskola folyamatosan hozza felszínre a tehetségeket. Az oroszoknál pedig a Dinamo Moszkva szétesését követően igazoltak jó játékosokat. Ha mi jól játszunk és magunkkal foglalkozunk, akkor nem lehet gond. Persze nemzetközi mérkőzésekről, nemzetközi játékvezetésről beszélünk, és a Szentes meccs is megmutatta, hogy semmit nem adnak ingyen. Tehát oda kell tenni magunkat!

-Korábban azt nyilatkoztad, hogy erre a selejtezőre már formába kell lendülni a csapatnak…

-Az első mikrociklus amit megterveztem július végétől idáig tart. Most már azért körvonalazódnia kell a játékunknak. Amikor először kétkapuztunk a Miskolccal, akkor nagyon jól játszott a csapat. Utána a tatabányai felkészülési tornán volt jobb és rosszabb teljesítmény, majd a két bajnoki is eléggé felemásra sikerült. Aggódni azért nem aggódom, mert az elmúlt évek tapasztalatai megmutatták, hogy nem kell mindjárt az elején kirobbanó formát mutatni, csak be kell gyűjteni az eredményeket. Igazából azt szeretném, hogy minden meccsen látszódjon, hogy lépünk előre. A Vasas elleni mérkőzésen ez már látszódott, ami nem volt nagy bravúr a Szentes után, ami nem sikerült. Úgy voltunk vele, hogy azt majd csak behúzzuk valahogy. Csalódottak voltunk mindannyian. Elmehettünk volna még több felkészülési tornára, de a játékosaink számolatlanul játszák a mérkőzéseket. Sűrű a válogatottak programja, ide értve az utánpótlás válogatottakat is, az Universiádét. Igaz, hogy van benne némi rizikó, de a Szentes, Vasas, és beleértve az előttünk álló három mérkőzést is arra kell használni, hogy ott lépjünk előre. Ráadásul ezek a meccsek modellezik azt is amit edzőmeccseken úgysem lehet, mert itt van tét.

-Újoncaink közül többeknek ez lesz az első nemzetközi megmérettetésük, amikor kilépnek a jól ismert közegből…

-Van egy izgalom azokban, akik még nem játszottak nemzetközi kupában. Ez a felfokozott várakozásuk, remélhetőleg jól hat majd a teljesítményükre. Ugyanakkor a többiekről is elmondható, hogy várják már a sok edzést követően ezt a megmérettetést. Feldobta a csapatot, hogy újra velünk van Hosnyánszky Norbi, akit nem kell bemutatni az egri közönségnek, mindenki tudja, hogy milyen fontos láncszem. Az ő szereplésével jelentősen megnő a variációs lehetőségünk, hiszen a kapus kivételével minden poszton bevethető. Sok múlik majd a szurkolóinkon is. Baksa Beni is elmondta a legutóbbi interjújában, hogy amikor még ellenfélként játszott itt mennyire lenyűgözte az egri közönség. Bízunk benne, hogy mind a három nap ezúttal is sokan kilátogatnak a Bitskey uszodába és hozzásegítenek bennünket nemcsak a továbbjutáshoz, hanem a jó játékhoz, a korábban említett előre lépéshez…

/Fotó: Lénárt Márton/

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez