Duna Kupa: lényeg a játék

Pénteken és szombaton Becsej ad otthon a második alkalommal kiírt Duna Kupának.  Ezt a sorozatot azért hozták létre, hogy azok a csapatok is játszhassanak a nemzetközi mezőnyben, amelyek bajnoki helyezésük alapján nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában. Biros Péter a LFÁ-ZF-Eger vezetőedzője kifejezetten örül ennek a játéklehetőségnek.


– Hat új játékos van a keretben – mondta. – Igaz ezen a hétvégén ketten még mindig hiányoznak majd, de a bajnoki rajt előtt mindenképpen nagyon hasznos lesz ez a torna. Olyan a lebonyolítási rendszer, hogy az összes résztvevő otthonában, mindenki játszik mindenkivel. Az így összegyűjtött pontok alapján kerül majd ki a végén a két döntős.  Ezúttal Becsej lesz a helyszín. Annak is örülök, hogy utaznunk kell, mert a csapaegység kialakítása is egy nagyon fontos szempont, s így egy pár napot újra együtt tölthetünk.

-Több edzőmérkőzésen is túl vagytok már. Milyen állapotban vág neki a csapat az első tétre menő mérkőzéseknek?

-Szerintem eddig jól sikerült a felkészülésünk, ami nem azt jelenti, hogy kész van a csapat. Ez majd valamikor február környékére elvárható a sok új ember miatt. Ez a torna is alkalmat ad viszont arra, hogy tovább tudjuk gyakorolni azt amit játszani szeretnénk. A lényeg a játékon van. Kíváncsi leszek arra, hogy a  kijelölt személyek miként tudják majd irányítani a csapatot a vízben.

-Tudhatjuk, hogy kik a kijelöltek?

-Új csapatkapitányunk van Vályi Fanny személyében. Az ő feladata, köztünk, edzők és a csapat közötti kommunikáció. Helyettese, Szilágyi Dorka. A játék irányításában a medencében azonban azok a leghatékonyabbak, akik a rossz kéz oldalon játszanak. Ez lehet Menczinger Kata, Czigány Dóra, Tóth Csenge, vagy Szilágyi Szabina. Sok mindent gyakoroltunk eddig. Minden nem megy majd elsőre, de ez egy jó lehetőség lesz arra, hogy a végső simításokat elvégezzük. Bár Czigány Dóri nem lesz még velünk, mert most szoktatja be gyermekét a bölcsödébe, de a többiek tudják a feladatukat. Most kell megteremteni az összhangot a medencében, hogy a bajnoki mérkőzéseken ezzel már ne legyen gond.

-Még egy hiányzóról tettél említést…

-Igen, Magyari Alda a junior Világbajnokságon vesz részt. A rendelkezésre álló két kapus, Aranyi Réka és Podlovics Anna megoldják a feladatukat, mindketten jó formában vannak.

-Úgy tudjuk, hogy az erőviszonyok alapján akár a végső győzelemre is esélyes a csapatunk, megszerezve ezzel a női szakág első nemzetközi sikerét…

-Így volt ez tavaly is és így lesz most is. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy Szentes – Eger döntőt prognosztizáljunk. A Szentes is átalakult, kíváncsi leszek, hogy végül is hány külföldi játékosuk lesz, milyen csapatot alkotnak. Ezért is fontos ez a torna, hogy megismerjük egymást, meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy a játék miatt. Arra várok leginkább választ, hogy mit sikerült eddig készség szintjén elsajátítani. Persze nem szeretnénk úgy járni mint az elmúlt szezonban, amikor pont a döntőben nem sikerült semmi és a Szentes megnyerte  a kupát. Bárhol fellépünk mindenhol nyerni szeretnénk, ez természetes, de a döntő még messze van. Addig még Szentesen, majd hazai pályán Egerben, a Bitskey uszodában és még valahol Romániában is találkozik a mezőny, hogy megszerezze a döntőhöz kellő pontokat.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez