Fontos győzelem, jó játékkal…

A mérkőzés előtt Szécsi Zoltán klubelnök köszöntötte a szurkolói klubtagokat és átadta az erre a szezonra érvényes klubtagsági igazolványukat. A rögtönzött ünnepségeknek ezzel nem volt vége, mert kijárt a köszöntésből klubunk legfiatalabb Európa bajnokának, az U-15-ös válogatottal aranyérmet nyerő Tymcyna Máténak is. Csakúgy mint Tóth Kálmánnak, aki az ifjúsági válogatott edzőjeként ért el olyan eredményt a nyáron, amellyel tovább öregbítette klubunk hírnevét.

Sajnos egy szomorú esemény apropóján gyászszünetet is el kellett rendelni. A napokban elhunyt Lukács Dénes, kiváló játékosunk, Lukács Dorián nagypapája. Rá emlékezve, az ő tiszteletére állt vigyázzba, elhalkulva a publikum.


A Vasas szerezte meg a vezetést emberelőnyből, Kiss révén. 0:1. Gyárfás viszont hasonló szituációban a kapufa külső élét találta el. A harmadik fórt kaptuk, amiből Vlachopoulos kiegyenlített 1:1. Vlachopoulos aztán megmutatta, hogy miként kell is ezt akcióból: kilőtte a bal sarkot 2:1. Kardos bravúr következett, amikor a közelről érkező kapura húzott labdát hárította. Murisic tovább növelte az előnyünket centergóljával 3:1. Kardos úgy tűnik nagyon elkapta a fonalat, megint nagy bravúrral hárított. Aztán megint! Majd jött Rasovic 4:1. A középkezdés után ötméterest kapott a Vasas, amit Sélley értékesített, 4:2.

A második negyed kimaradt lehetőségekkel kezdődött. Közel öt  perc le-, fel úszkálás és két Kardos védés után Dabrowski Norbert kért időt. Ezt követően Murisic harcolt ki emberelőnyt, amit Vlachopoulos értékesített, 5:2. Murisic javára ezúttal az ötméteres járt. A végrehajtó pedig csakúgy mint az emberelőnynél Vlachopoulos, 6:2. Török úgy talált a kapunkba, hogy a kapufáról Kardos hátára, majd onnan a hálóba pattant a labda, 6:3. Murisic nagyon elemében volt! Egy megúszást követően, ezúttal ő maga talált a hálóba, 7:3. Török vágott a bal sarokba egy ötméterest, amivel kialakult a félidő állása: 7:4

Ez eddig sokkal összeszedettebb teljesítmény mint amit az első fordulóban láthattunk. Külön öröm, hogy Kardos hamar elvette a vendégek önbizalmát, míg elől Vlachopoulos, Murisic, Rasovic tengely működött kiválóan.

A harmadik felvonás Bóbis góllal kezdődött, 7:5. Erre Gyárfás gyorsan válaszolt, 8:5. Baksa is megvillant, hatalmas lóba után látványos ejtéssel növelte az előnyt 9:5. Két Kürti kapufa után, jöhetett Vlachopoulos ötödik találata, 10:5. Sári is a vízben! Igaz nem sokáig, mert szinte azonnal kiállítják. Kardos és a kapufa közösen hárítottak.

Az utolsó negyed is Kardos védéssel kezdődött. Méghozzá ötméterest hárított. Aztán Sélley bombáját követően már ő is tehetetlen volt, 10:6. Egy pazar emberelőnyös figura megjátszását követően – Vlachopoulos, Rasovic, Murisic  volt a labda útja -, majd az utóbbi kezéről pedig a bal felső sarok, 11:6. Sélley harmadszor is betalált, 10:7. Kardos pedig sokadszor hárított. Ha pedig Vlachopoulos lövésre kínálta Murisicnek, akkor ő köszönte és a hálóba bombázott, 12-7. Török még gólra váltott egy emberelőnyt 12:8, ami ez a másik oldalon nem sikerült, így maradt a négy gólos győzelem.

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert:

Hamar eldőlt a mérkőzés. Természetesen örülünk a győzelemnek, mert egy szépen fejlődő Vasas volt az ellenfél. Az új szabályokról annyit, hogy idő kell még játékosnak, nézőnek, játékvezetőnek egyaránt, amíg megszokjuk. Jó mérkőzést, és remek egyéni teljesítményeket is láthattunk. Gondolok itt elsősorban Kardos Gergelyre, aki kiválóan védett.

Bóbis Máté:

Hamar kinyílt a mérkőzés. Az Eger megbüntette a hibáinkat. Megérdemelten, jól vízilabdázva nyertek, sok sikert a jövő heti nemzetközi szereplésükhöz. Nekünk pedig ezek után jönnek azok a mérkőzések, ahol el kell kezdenünk gyűjtögetni a pontokat.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB.I., férfiak, A-csoport, 2. forduló

ZF-Eger – Vasas

12:8 /4:2,3:2, 3:1, 2:3/

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 400 néző.

V.: Füzesi Zsolt, Kovács Soma

ZF-Eger: Kardos – Lukács, Rasovic 1,  Csacsovszky, Magyar, Sánta, Decker, Murisic 4 , Gyárfás 1 , Vlachopoulos 5, Kürti, Sári, Baksa 1, Krémer. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Vasas: Dévai -, Török 3 , Miklós L., Bóbis 1, Bencz, Sélley 3, Hegedűs, Simon, Kiss B. 1, Vogel, Takács, Halek, Trombitás, Korom. Edzők: Bóbis Máté, Mátéfalvy Csaba

Gól – emberelőnyből: 12/5 ill.: 8/4

Gól – ötméteresből: 1/1, ill.: 3/2

Kipontozódott: Lukács, Decker, ill.: Bóbis, Hegedűs, Simon, Kiss, Takács

A 2. forduló további eredményei:

AVUS Szombathely – Honvéd: 9:11

BVSC-Zugló – Metlacom Szentes: 12:7

A-Híd OSC Újbuda – Kaposvári VK:

Fotó: Lénárt Márton

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez