Erre senki sem számított…

Váratlan eredmény született az OB I. első fordulójában Szentesen, hiszen a ZF-Eger férfi együttese 11-11-es döntetlennel indította a szezont.


Végre eljött az a nap is, amire hetek óta vártak a vízilabda szerelmesei. Persze mindig jobb hazai pályán kezdeni egy sorozatot, de most igen messzire, a jól ismert Szentes gárdájához látogatott a ZF-Eger férfi együttese. Már a bemelegítés is tartogatott meglepetéseket, pásztázó szemek figyelték a lelátón az újak megmozdulásait. Két szemtelenül fiatal és tehetséges játékosunk tekintetén lehetett látni, hogy ott van bennük a kellő izgalom, de jó látni azt, amikor mind Baksa Benedeket mind pedig Csacsovszky Eriket bátorítja a rutinos világbajnok, Decker Ádám. A kezdés előtti pillanatokban azonban azt érezhette a publikum, hogy a Bitskey Aladár Uszodában rendezik a találkozót, hiszen az egyedülálló hevesi szurkolók rákezdtek a jól ismert rigmusra: “Gyerünk gyerekek, egy város veletek“!

A rajtlistát tekintve két hiányzót jegyzett a vendég összeállítás. Sári András maradt Egerben, illetve Hosnyánszky Norbert nincs a társaival, hiszen hétfőn érkezik haza Máltáról. Az újak közül ott van mindenki a keretben, így kezdődött tehát a 2019/2020-as kiírás szentesi és egri szempontból.

Az első negyedben érezhető volt, hogy a Szentes nem fogja könnyen adni magát, illetve az, hogy azért össze kell még csiszolódnia a vendég gárdának. Sorminta szerűen váltakoztak a gólszerzők, kialakítva a 3-3-as eredményt. Az Eger találatai között Sánta Dániel centergólt szerzett, Angelosz Vlahopulosz akcióból talált be, míg Magyar Márton megúszásból íratkozott fel az eredményjelzőre.

A második felvonás úgy folytatódott ahogy abbahagyták a pólósok. Elsőként emberelőnyből Nikola Murisic vetette élszre magát, majd hazai részről Matyók Norbert válaszolt. Eddig a pillanatig a találkozón a csongrádiak egyszer sem vezettek, azonban Chrysopathis Chrysovalantis szabaddobásból felhívta a figyelmet arra, hogy jobban kell koncentrálnia Gyárfás Tamáséknak. A félidő előtt szó szerint duplán örülhettek az egriek, hiszen a frissen igazolt Csacsovszky Erik kétszer is beköszönt, így előnnyel fordulhattak a második félidőre. Megjegyeznénk továbbá, hogy Dabrwoski Norbert vezetőedző vélhetően nem ilyen teljesítményre gondolt, amikor azt mondta, hogy ő is kíváncsi arra, hogy mit produkálnak fiai.

A félidő után nagy változás nem történt, felváltva jöttek a találatok. Valóban idény eleji formát és nyögvenyelős játékot produkáltak a pólósok. A harmadik nyolc perc végére már húsz gólnál jártak a főszereplők, azonban ezt testvériesen megosztva. Ami érdekesség, hogy az új szabály adta lehetőségével élt az egri vezetőedző, és felküldte Kardos Gergelyt a támadáshoz. Az így kialakult létszámfölényt gólra váltották, így megmentve a negyedet…

Nem ennyire kiélezett utolsó percekre készültek a vendégek az teljesen biztos. Kevés gól,a végén pattanásig feszült hangulat és 11-11-es végeredmény. Ennél sokkal de sokkal több kell mind a Vasas ellen, mind pedig a nemzetközi kupában…

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Nem vagyok elégedett, mert győzelemre számítottam, azt viszont nem érdemeltünk a látottak alapján. Úgy gondoltam, hogy előrébb tartunk játékban, illetve arra számítottam, hogy a Szentes a Magyar Kupa fordulói után fáradtabb lesz, de ennek az ellenekezője történt. Az, hogy mennyire fog fájni az itt elhullajtott két pont, arról még korai beszélni. Viszont azt mindenképp hangsúlyoznám, hogy nagyon hiszek ebben a csapatban. Ezek a játékosok még sok örömet fognak szerezni!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB I., férfiak, A-csoport, 1. forduló
Metalcom Szentes – ZF-Eger
11-11 (3-3, 2-3, 5-4, 1-1)
Szentes, Fedett uszoda
V.: Vogel Gábor, Nóvé Gyula.

SZENTES: Meixner – Nagy M. 2, Vörös V., Basara 2, Pellei F., Somogyi B., Chrysovalantis 1. Cs.: Kókai 1, Hegedűs B. 1, Gergelyfi, Matyók 3, Pellei K. 1.
Edző: Pellei Csaba.
ZF-EGER: Kardos – S. Raszovics 2, Sánta 1, Gyárfás, Vlahopulosz 3, Sántavy, Baksa. Cs.: Lukács, Csacsovszky 2, Decker Á., Murisic 2, Magyar 1.
Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton.
Gól – emberelőnyből: 10/6. ill. 12/5.
Kipontozódott: Decker Á. ill. Nagy M., Pellei F.

Az 1. forduló további eredményei:

Szeptember  4., szerda

17:00  Kaposvári VK– Honvéd 6-12

19:00  AVUS – BVSC-Zugló 12-14

19:15  VasasPlaket – A-HID OSC ÚJBUDA 5-12

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez