Szezonkezdetre várva…

Lehet, hogy ez mindig így volt? Csak eddig nem láttuk őket! Az újjá épült Bárány Uszoda minden igényt kielégítő konditermének üvegfalán azonban most beleshettünk. A látvány elborzasztott. Olyan meló ment ott, aminek a nézésébe is izomlázat kaptunk. Mind a hölgyek, mind a férfiak iszonyatosan kemény munkát végeztek. Többször hallhattuk Major Attila erőnléti edzőtől, hogy ma sem fogják szeretni. Minden reggel, mielőtt a csapatok megérkeztek a “kínzókamrájába” ő végig ment a szereken, s kipróbálta, végig csinálta a gyakorlatokat, hogy minden klappoljon.  Mérte az időt, hogy egyes feladatokat meddig kell csinálni, melyik eszközről, melyikre kell menni. Erre mondta neki Decker Ádi, hogy ez mind rendben van, és nagyon profi, de néha nézzen már rá a születési anyakönyi kivonatokra is.

Persze ezek csak a napi “bemelegítéseket” jelentették. Mert amikor megszabadultak Major Attilától, akkor jött  Bíros Peti, meg Dabrowski Norbi. A medencében sem a hőség elleni lubickolás ment. Apropó, Bíros és Dabrowski! Dicséretükre legyen mondva, a konditermi edzések java részét ők is elvégezték. Nyavalygás? Csak a szokásjog alapján. A jellemző az volt, hogy inkább vissza kellett fogni őket! Különösen az új fiúkat. Kardos szinte minden gyakorlatra rápakolt még egy kicsit, nem titkolva, hogy ő bizony Tokióra készül. Csacsovszkyt pedig azért kellett kardiológushoz küldeni, mert egy rutinvizsgálat túledzettséget állapított meg nála. Dr. Hanis Béla ellenőrzése megnyugtatott mindenkit: semmi baj! Az alapozó erőnléti edzések pedig már úgy is csökkenőben vannak.

A lányok is és a fiúk is lejátszották már az első gyakorló mérkőzéseket, mi pedig lázasan tudakoltuk: milyen volt, hogy ment? Mindkét edző elégedett volt! Igaz, azonnal hozzátették: majd a tétre menő mérkőzéseken elválik, de bíztatóak a jelek. Bíros Péternél azért egy mondattal Dabrowski Norbert volt beszédesebb, aki azt is hozzátette, hogy meglátása szerint lényegesen előrébb tartanak, mint tavaly ilyenkor. Persze nekik kell is, mert szerdán már bajnoki mérkőzést játszanak Szentesen. A lányok még csiszolódhatnak, a Duna kupa selejtezőjében és egy nemzetközi, Kassán sorra kerülő tornán. A női OB-I “csak” szeptember 28.-án startol.

Mindenesetre mindenki nagyon motivált. Valamennyien nagyon várják márt azt a bizonyos első sípszót, hogy belevághassanak egy sajátos bajnokság küzdelmeibe. Sajátos lesz, s duplán nehéz edzőnek, játékosnak egyaránt. Az olimpia miatt eleve feszített lesz a tempó, a válogatott kötelezettségei pedig többször eredményeznek hosszabb szünetet. Formába kerülés, majd újabb alapozás, aztán megint formába kerülés. Nem kis kihívást jelent majd.

Ma még a Szerencsejáték ZRT megrögzött TIPMIX játékosai sem vállalkoznának arra, hogy végső sorrendeket tippeljenek. A szurkolók azonban akár már fogadnának is – a játékoskereteket böngészve – arra, hogy mind a hölgyeknél, mind a fiúknál bronzérem kerül a vitrinbe. Szécsi Zoltán klubelnök mindenesetre gyorsan igyekezett az ebből adódó terheket levenni a vállakról. A szezonnyitó sajtótájékoztatón nem meghatározott célokról, hanem ebbéli vágyakról beszélt.

Így vagy úgy! Izgalmas, nehéz – mint mindig -, vágyaink szerint eredményes szezon elé nézünk!

Csak kezdődjön már!

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez