Rüll Csaba emléktorna

Bár már a korábbi években is voltak az Egri Dózsa legendás kapusára emlékező mérkőzések, emléktornát az elmúlt évben rendeztek először. Ez lesz a második alkalom amikor a család, az Egri Vízilabda Klub segítségével a Bárány Uszodában egy vízilabda torna keretein belül emlékeztet a legendás kapusra.

Az Egri Vízilabda Klub büszke hagyományaira, s mindig is vigyázott arra, hogy ápolja a hagyományokat őrizze az emlékeket. Mindezt már a torna életrehívója az egykori kapus fia, ifj. Rüll Csaba tartotta fontosnak megjegyezni. Ma a női utánpótlásban dolgozó sikeres edző, aki számtalan válogatott játékost adott már a sportágnak női és férfi serdülő csapatokat hívott az eseményre, amely az augusztus 20-i megemlékezések kiemelt sportrendezvénye is egyben. Az ünnepek alatt ugyanis három napon át hat női és hat fiú csapat száll majd vízbe.

Külön érdekessége a tornának, hogy összeáll az egykori sikeres ificsapat, akik ugyan már a Masters eseményeken gyűjtik az érmeket, de most egy bemutató mérkőzésen a Vízmű csapata ellenében, a Bárány Uszodában is megmutatják, hogy még nem felejtettek el vízilabdázni. Szabó Gergő, Seres Tibor, Szabolcsi Zoltán, Busák István, Majoros Balázs, Bánhidi Attila, Kőteleky Dénes és Richárd, a házigazda Rüll Csaba és a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert. Bár azóta már egyikük sem vízilabdázik, a sport erejét mutatja, hogy kapcsolatuk mit sem változott, mondhatni, hogy többeknek napi szintű, szoros és baráti.

A Rüll család és az Egri Vízilabda Klub mindenkit szeretettel vár az eseményre, azokat akik ismerték, szerették Rüll Csabát, akiket tanított, s elindított az élet rögös útján, vagy egyszerűen csak védéseivel egykoron örömet szerzett. A résztvevőkkel, az érdeklődőkkel minden bizonnyal újra telt ház lesz a Bárány István Sportuszodában.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez