A bronzérmes kapitány

Egy éve viseli büszkén az egri hatos sapkát Sánta Dániel. Remek szezonon volt túl tehetséges centerünk, amikor jött a hír: Gyárfás Tamással egyetemben meghívót kapott az Universiade keretbe. Ezen túl még egy fontos tisztséget is betöltött, hiszen csapatkapitányként ő vezethette társait Nápolyban. Éremmel a nyakában, rendkívül motiváltan és elszántan nyilatkozott honlapunknak Dani.


– Milyen érzés volt csapatkapitányként képviselni a nemzetet?

Nehéz ezt szavakba önteni. Úgy gondolom, hogy bármilyen világeseményen egy ilyen tisztséget betölteni a válogatottban, az kitüntetett feladat. Nem voltam előtte túl gyakorlott, de a visszajelzések szerint nem vallottam kudarcot. Nagyon összetett kihívás volt, nem csak játékosként, hanem emberileg is rengeteget fejlődtem.

– A bevezetőben említettük, hogy az Universiade csapat tagjaként szerepeltél Nápolyban. Hogyan mutatnád be ezt a világeseményt?

– Két kritériumnak kell megfelelnie a résztvevő sportolóknak. Az első az, hogy aktív hallgató legyen egy felsőoktatási intézményben, a másik pedig, hogy 25 év alatti legyen. Egy olimpiához hasonló sportesemény, ahol kiváló versenyzők csapnak össze minden számban. Rendkívül sikeres volt az idei kiírás a magyar pólónak, hiszen a lányok aranyéremmel, mi pedig bronzéremmel térhettünk haza. Úgy gondolom, hogy a mindenkori magyar vízilabdának elvárása egy-egy ilyen megmérettetésen, hogy dobogón szerepljenek legjobbjai. Ez nekünk sikerült, így összeségében elégedettek lehetünk.

– Még beszéljünk röviden az esemény jellegéről. Milyen hangulata, milliője volt?

El kell mondanom, hogy ez egy speciális Universiade volt, hiszen az eredeti rendező Brazíliaváros visszalépett, így Nápoly kvázi beugróként vállalta ezt a feladatot. Ennek eredményeként a sportolóknak nem épült klasszikus “falu”, mindenki máshol volt elszállásolva. Így nézve nekünk a hangulata nem volt teljesen olyan mint az elmúlt években, de természetes egy-egy városnézés során találkoztunk az ismerősökkel, riválisokkal, szurkolókkal. Összességében óriási élmény volt.

– Visszatérve a bronzéremre, ki kell emelnünk, hogy nem akármilyen meccsen nyertétek meg…

Valóban így van, ilyen pillanatokat csak a sport tud produkálni. Egy másodperccel a vége előtt mentettünk döntetlenre az oroszok ellen, aztán jött az idegtépő ötméteres párbaj. Nem embernek való volt amit ott át kellett élnünk, valóban a végletekig kellett küzdeni. Számszerint a tizenharmadik lövést védte kis Kardos Geri, ezzel lett meg a dobogó hamradik foka. Elképesztő még most is visszagondolni erre.

– Mit jelent egy ilyen siker az életedben?

– Őszinte leszek, régen nyertem már érmet, így számomra ez egy órisái löketet ad. Még éhesebb és még motiváltabb lettem a sikerre, alig várom, hogy egri színekben is érmekért küzdjük. Az ember karrierjében egy-egy ilyen eredmény valódi fordulópont, úgy érzem, hogy ezzel szintet lépett a karrierem. Azt már most mondhatom, hogy kettőzött erővel kezdtem meg a felkészülést.

– Milyen célokkal vágsz neki az előttünk álló szezonnak?

– Bekapcsolódva a munkába azt érzem, hogy remek gárda fog összeállni a kezdésre. Kimondottan motivált, sikerorientált Egert láthatnak majd a szurkolók. Ott szeretném folytatni ahol abbahagytam. Ez az érem is magabiztosabbá tesz, érzem magamban az erőt arra, hogy előrébb lépjek. Három kiírásban is érdekeltek vagyunk, mind a bajnokságban, Európa Kupában és a Magyar Kupában is éremért szeretnénk küzdeni. Ígérem, hogy erőn felül, mindent megfogunk tenni azért, hogy sok örömben lehessen része szurkolóinknak.

Fotó: vlv.hu

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez