Meg lesz bennünk a potenciál

Világbajnok, EB ezüstérmes, kétszeres magyar bajnok, több mint százszoros válogatott védő. Az egri szurkolók egyik kedvencével, a ZF-Eger férfi gárdájának csapatkapitányával, Decker Ádámmal beszélgettünk.


– Már elindult a felkészülés, azonban jutott idő neked is a pihenésre. Hogyan nézett ki a te szabadságod?

– Mozgalmas időszak van mögöttem. A legfontosabb az volt, hogy a családdal közösen tudjunk kikapcsolódni. Egy remek nyaraláson vagyunk túl, azonban hazaérve azonnal előkerültek a jegyzetek, hiszen államvizsgára készültem. Szerencsére sikeresen vettem ezt az akadályt is, majd következett egy lakásfelújítás. Már ebben az időszakban elkezdtem várni az edzéseket, mert nagyon jó együtt lenni a srácokkal. Ezekkel együtt persze újra érzem fizikálisan is a terhelést, de ez mindenkinek így van.

– Mennyire volt vízilabda mentes a pihenő?

Mint ahogy szerintem a többiek, úgy én sem tudtam elszakadni a pólótól. A televízióban folyamatosan követtem a srácokat, nagyon szurkoltam nekik. Folyamatosan kapcsolatban voltam velük, hiszen nem csak a sport a közös bennünk, hanem az, hogy a barátok is vagyunk. Olyan értelemben persze pihenőt tartottam, hogy én nem ugrottam vízbe, de ettől függetlenül akinek ez az élete, az nem tud elvonatkoztatni ettől.

– Láthattuk, hogy Varga Dénes sérülten is segítette kapitányként a csapatát. Mindenki emlékszik Cristiano Ronaldo szerepére a 2016-os EB döntőjében. Mit gondolsz mennyit számít a csapatkapitány szerepe?

– Úgy gondolom, hogy minden gárda esetében ez teljesen más. Van aki belülről, de van aki inkább a medencén kívül ad hozzá pluszt a csapathoz. A mi esetünkben a vízben Hosi, a medencén kívül pedig inkább én teszek hozzá a csapathoz. Mentálisan próbálom egyben tartani a fiúkat, sok esetben  egyeztetek Norbival egy-egy pihenőről vagy összetartásról. Fontos a remek csapategység, ezt próbálom segíteni folyamatosan.

– Milyen célokkal vágtok neki a következő szezonnak?

– Minden évben rengeteg múlik az átigazolási szezonon. Ahogyan értesültem a keret alakulásáról, nagyon motivált játékosok érkeznek hozzánk, akik szintet képesek ugrani nálunk. Itt megemlíteném Gyárfás Tamást, aki elképesztő fejlődésen ment keresztül Egerben. Teljesen egyértelmű, hogy a bajnokságban éremért szeretnénk küzdeni. A nemzetközi kupában a döntőt céloznám meg, de nyilván ez sok összetevős kérdés. Meg lesz bennünk a potenciál, ebben teljesen biztos vagyok. Számomra nélkülözhetetlenek a komolyabb célok, ez hajt napról napra. Úgy vagyunk képesek fejlődni, ha sikerre éhesek vagyunk.

Fotó: vlv.hu

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez