Európa bajnok az U-15-ös válogatott

Öt győzelem és egy vereség. Az U15-ös fiúválogatott útja a korosztály első ízben kiírt kontinensbajnokságának döntőjéig. Annak a kontinensviadalnak az aranycsatájáig, ahova a magyar fiatalok március végén Varga Tamás és Nádor Zsombor vezérletével a podgoricai csoportselejtezőt megnyerve, veretlenül kvalifikálták magukat.

Vincze Balázs, Derekas Szilárd és Kiss Csaba tanítványai álomszerűen kezdték a bulgáriai Burgaszban megrendezett Európa-bajnokság fináléját. A harmadik minutum elején Tymcyna Máté juttatta vezetéshez csapatát, és rögtön meg is nyitotta a gólcsapot. Szalai Péter duplájával valamint Nagy Ákos és Gaszt Roland találataival az első játékrész végén magabiztos, 5-0-s magyar vezetést mutatott a zsúfolásig telt burgaszi uszoda eredményjelzője. A lelátón zúgott a „Hajrá, Magyarok!”, a medencében a magyar tehetségek pedig ezt meghálálva ott folytatták, ahol nyolc perc játék után abbahagyták, így félidőben 9-2-nél fordultak a csapatok. Nagyszünet után megérkezett a meccsbe az ellenfél is, magasabb fokozatra kapcsolt ugyan Montenegró (2-4), ötgólos magyar előnynél (11-6) követhezhetett a mindent eldöntő negyedik negyed. A magyar siker egyetlen percig sem forgott kockán, a magyar fiúválogatott nagyszerű játékkal, magabiztos, 15-9-es győzelemmel hódította el az Európa-bajnoki címet!

Az egyhetes kontinensviadal legértékesebb játékosának (MVP) Nagy Ákost választották, aki nem mellesleg 26 találattal a gólkirályi címet is besöpörte.

/MVLSZ.hu, Fotó: Kovács Cs. Tamás/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez