Újra az elithez szeretnénk tartozni!

A Szécsi név nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is nagyon jól cseng. Ki ne emlékezne azokra a történelmi sikerekre, amiket a magyar válogatott Szecskával a kapuban vitt véghez. Felsorolni is nehéz azt, amit pályafutása során elért, azonban a három olimpiai bajnoki cím az ő esetében is magáért beszél. Játékosként is meghatározó ember volt az Egri Vízilabda Klub életében, napjainkban azonban már az íróasztal mögül, elnökként dolgozik a sikerekért. A nyárról, feladatokról, a jövő csapatáról és persze a régi társakról beszélgettünk Szécsi Zoltánnal.


– Ez az első nyár, amikor elnökként dolgozol a Klub élén. Miről szól ez az időszak?

– Korábban, amikor a válogatott pályafutásom véget ért, akkor a nyár kimondottan a vakációról szólt. Most ahogy véget ért az iskola, rengeteg gyerkőccel elindultunk a HaBaWaBa nevű nagy vízilabda vakációra. Elképesztő élmény volt ami Olaszországban történt. Mindenki nagyon élvezte, annak ellenére, hogy rengeteg munkánk volt vele. Fülig érő szájjal, rengeteg élménnyel gazdagodva térhettek haza a gyerekek. A legnagyobb feladat azonban a TAO volt. Amit mi kilenc hónap alatt a csapatommal megcsináltunk, azt egy profi könyvvizsgáló cég rengeteg pénzért, több hónap alatt végzett volna el. Most fordultunk a finish-be, zajlik a finomhangolás, bízom benne, hogy minden rendben lesz.

– Az elmondottak alapján a háttérben gőzerővel dolgozik a vezetőség, hogy minél sikeresebb legyen az Egri Vízilabda Klub. Mikor derülnek ki az újdonságok?

– Egy nagyszabású sajtótájékoztató keretein belül fogunk minden fontos kérdést bejelenteni. Szó lesz az új igazolásokról, a beérett arculatváltásról, illetve a klub jövőképéről. Már mi is nagyon várjuk, azonban a nyáron több válogatottban is érdekeltek jelenlegi és jövőbeni játékosaink, így ez akkor lesz esedékes, ha mindenki megérkezik Egerbe.

– A te életedben mennyire maradt meg a víz?

– Sajnos nem olyan szinten, mint amennyire szeretném. Nagyon kevés időm jut most erre, pedig minden lehetőség adott lenne, hogy medencébe ugorjak. A klub körüli teendők annyira lefoglalnak, hogy most ezzel nem tudok foglalkozni. Ettől függetlenül persze a vízilabda iránt érzett szeretetem ugyanúgy megmaradt. Ezért is jó, hogy a régi társakkal újra összeállunk augusztus végén.

– Nagy érdeklődés övezi, ha a Masters csapat vízbe száll. Hogyan készültök erre?

Számunkra is nagyon izgalmas minden ilyen mérkőzés. Jó találkozni a többiekkel, újra játszani, motiválni egymást. Persze nem annyira egyszerű már mint régen, de annyi edzés volt bennünk pályafutásunk során, hogy egy alapszintet képesek vagyunk hozni. Picit jobban fáradunk, de azt gondolom, hogy egész jól el fogunk majd játszani.

– Különleges volt, hogy az Eszterházy Károly Egyetem csapatában bajnoki meccsen is játszottál. Látsz még erre esélyt a jövőben?

– Még ott vagyok leigazolva, így ilyen szempontból lenne rá lehetőség. Amennyiben időm is engedi, úgy elkezdek majd edzeni és ha szükség van rám, akkor állok elébe. Itt egy fontos dolgot még megemlítenék, hiszen Jászberényi Gábor hazatérésével bővülnek a lehetőségek az egyetemi csapatban.

– Mennyire sikerült a családdal pihenni?

– Munkás nyár az idei, így hosszú vakáció most nem fért bele. Természetesen keressük azokat az egy-két napokat, amikor egy picit ki tudunk kapcsolni. Januárban az Európa-bajnokság miatt lesz egy hosszabb pihenő, akkorra tervezzük, hogy családosan elutazunk pihenni.

–  Milyen a Klub jövőképe?

Remek utánpótlásunk van, a szakmai stáb is kiváló munkát végez. Az infrastruktúra páratlan és egyedülálló az országban, minden feltétel adott ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjünk. Ha kiaknázzuk a lehetőségeinket, akkor saját nevelésű játékosokra építhetjük a jövő csapatait. Rövidtávon a cél pedig, hogy azt a lépést tegyünk meg, amivel mind hazánkban, mind pedig nemzetközi szinten újra az elithez fogunk tartozni.

Fotó: Fehér Anna

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez