Újra hangos volt a nyitott uszoda

Sikeresen lezajlott a Nemzetközi Utánpótlás Torna a Bárány Uszodában. A torna főszervezőjével, az egri utánpótlásképzés megkerülhetetlen alakjával, Holló Tivadarral beszélgettünk az eredményhirdető után.


– Milyen érzés az, amikor az új Bárány Uszoda ennyi gyerektől hangos?

– Röviden azt mondanám, hogy valóban nosztalgikus. Ez a torna visszahozta az igazi régi Bárány hangulatát. Nyáron sosem volt pihenő, rengeteg tornát rendeztünk itt, külföldi és magyar csapatokkal egyaránt. Ez már a második ilyen esemény volt idén, hiszen a Lillafüredi Ásványvíz Kupa is nagyon sikeres és népszerű volt. A nyár során még a Rüll Csaba Emléktornának ad otthont a nyitott uszoda. A cél az, hogy ez a miliő a jövőben is meglegyen.

– Mennyit lendít egy-egy ilyen torna a fiatalokon?

–  Onnan kezdeném, hogy a mai gyerekeknek tényleg elképesztő, hogy mennyi minden áll a rendelkezésükre. Nemzetközi tornák sokasága, legyen szó olyan szintű megmérettetésekről mint a HaBaWaBa vagy akár a Final Kids. Az előző generációknak messze nem voltak ilyen lehetőségeik. Járjuk a világot, fontos, hogy értékeljék ezt a gyerekek. Professzionális körülményeket biztosít számukra a klub. Meg kell ezt becsülni, hiszen minden adott ahhoz, hogy ki tudják hozni magukból a maximumot.

– Hogyan zajlott a kupa?

–  Egy francia kapcsolatból indult ez, náluk szerepeltünk még a télen. Remek, hogy ennyi külföldi csapat részt tudott venni. Mivel egy napra terveztük, így sok mérkőzésen kellett helytállni. A végére lehetett látni, hogy kicsit már fárad mindenki, azonban fontos megemlíteni, hogy a kilátogató szurkolók kiváló mérkőzéseket láthattak. Egri szempontból speciális volt, hiszen pont korosztály váltás előtt állunk, így ez egyfajta búcsú is volt nekünk. Nem eredmény orientáltan álltunk a küzdelemhez, sokkal inkább az volt a cél, hogy mindenki lehetőséget kapjon. Remek hangulatban ment le a mai nap, bízom benne, hogy a résztvevők sok élménnyel és boldogan térhettek haza.

Végeredmény:

  1. WOC Holland (holland)
  2. CSM Oradea (román)
  3. Eger 2006
  4. MVLC
  5. Noisey (francia)
  6. TORPEDO Moszkva 2
  7. TORPEDO Moszkva 1.
  8. Eger 2007

Fotó: Lénárt Márton

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez