Elkezdtük a felkészülést

A mai napon a ZF-Eger férfi csapata megkezdte a munkát a 2019/2020-as szezonra. Villáminterjú a csapat vezetőedzőjével, Dabrowski Norberttel. 


– Hogyan indul egy felkészülés? Miként kell rá készülni?

– Minden évben hasonló feladatai vannak egy szakmai stábnak. Természetesen a versenynaptár amikor véglegessé válik, ahhoz képest ütemezzük a feladatokat. Ez most is így történt. Azonban ennek az időszaknak a lépcsőzetessége az, ami nehézkessé teszi picit a munkát. Jelenleg mindössze öt játékosom kezdte meg a felkészülést.

– Mikor lesz teljes a keret?

Ahogyan mondtam, fokozatosan kapcsolódnak be a munkába a távollévők. Július 29-én érkeznek vissza az U20-as válogatottak és az Universiadén szereplők, majd később a felnőtt válogatottak. A világbajnokság kapcsán is érintettek vagyunk, ők augusztus közepén érkeznek Egerbe. Roppant kevés így számukra a pihenő, de a szezon korán indul.

– Kimondottan hamar kezdődik a bajnokság. Milyen célokkal indulunk neki a következő szezonnak? 

– Valóban így van, az első bajnoki időpontja szeptember 3. Rögtön utána következik a Magyar Kupa, ahol ugyancsak helyt kell állnunk. Ekkorra már játékban is össze kell szoknunk, ami az új keret és új szabályrendszer miatt nem lesz egyszerű. Ennek kapcsán még Tatabányára ellátogatunk a nyár folyamán egy két napos felkészülési tornára. A céljainkat nézve pedig az Európa Kupában a legjobb négy között szeretnénk lenni, az OBI-ben pedig nem titok, hogy előrébb lépnénk a tavalyihoz képest.

Fotó: Lénárt Márton

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez