Jó pap holtig tanul

Bár már jó ideje tart a nyári pihenő, csapatunk vezetőedzője, Dabrowski Norbert csupán egy hete végzett a feladataival. Beszélgetésünk során érintettük saját programjait, elfoglaltságait, de beszélgettünk az új szabályokról és persze a jövőről is.


– Mi volt az oka annak, hogy neked jóval később kezdődött a nyári szünet?

A munka lezárását követően újabb kihívások következtek számomra, hiszen a vizsgaidőszak egyik egyetemen sem egyszerű. Minden megmérettetést abszolváltam, azonban valóban sok időt elvett a tanulás. Voltak olyan pillanatok amikor nehezen viseltem, hogy már két hete pihennek a többiek, én pedig még mindig a tételekkel foglalkozok, azonban elégedetten kezdhettem meg én is a szabadságot.

– Ha már pihenőt említettél, neked hogyan néz ki ez az időszak?

– Mint az élet minden területén, úgy a pihenés és a munka esetében is meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Ettől függetlenül számomra is vízilabdásan telik ez az időszak, hiszen a világliga szuperdöntőjére kiutaztam, ezen felül megnéztem a junior válogatottat, illetve a BENU Kupa küzdelmeit is figyelemmel kísértem. Az új szabályok miatt is fontos, hogy megfelelően felkészüljünk, hiszen egy új vízilabda kezdődik.

– Mit gondolsz az új szabályokról? Valóban új vízilabda kezdődik?

– A rövid válaszom az, hogy igen. Az én véleményem az, hogy nyilván vannak pozitívumok és negatívumok egyaránt. A cél az, hogy gyorsuljon a játék, de itt megjegyzem, hogy az én megoldásom még mindig a huszonöt méteres pálya lenne. Egyszer teszt jelleggel egy világligát így rendeztek meg, én személy szerint azóta sem láttam olyan élvezetes meccseket. Összességében az új rendszer tényleg gyorsabb lesz, meglátjuk majd, hogy ez a gyakorlatban mit mutat.

– Hogyan néz ki a következő időszak számodra?

– Szerencsére a játékosaim nagy része valamilyen válogatottban érintett, így ez természetesen nagyban meghatározza a felkészülés menetét. Azokkal, akik itt vannak, velük július 15-én kezdjük meg a közös munkát, a többiek 29-én érkeznek meg. Itt fontos kiemelni, hogy akik  Kvangdzsuban szerepelnek majd a világbajnokságon, ők majd csak augusztusban érkeznek vissza. Korán kezdjük a munkát, szeptemberben már indul a bajnokság. Olimpia éve következik, emiatt sokkal feszesebb szezon előtt állunk. Személy szerint ezt a kevés időt még kihasználom arra, hogy a lányaimmal nyaraljunk közösen.

– Milyen esélyekkel vágunk neki a bajnokságnak?

– A következő év annyiban nem változik, hogy a Fradi és az OSC eltávolodik kereténél fogva a mezőnytől. A közvetlen riválisainkat tekintve a Miskolcról azt lehet hallani, hogy a Bowen távozik, ami nagy érvágás nekik. A BVSC hasonló erőt képvisel majd mint az előzőekben. A Szolnok olyan változásokon megy keresztül mint mi tavaly, azonban Gocic remek munkát végez, velük nagyon kiélezett csatákat fogunk megvívni. Nagyon remélem, hogy az új játékosainkkal kiegészülve fordul a kocka ellenük.

– A nemzetközi porondon milyen céljai vannak a gárdának?

A bajnokságban elért helyezésünk  kapcsán az Európa-kupában bizonyíthatunk majd. Mindenképp be szeretnénk jutni a legjobb négybe. Messze van még a vége, azonban képesek lehetünk olyan produkciót nyújtani amire minden szurkoló büszke lehet.

Fotó: Lénárt Márton

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez