Ha végre itt a nyár…

“Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár…” Csak a nóta avult el kissé(?), a nyár örökzöld sláger marad! Locsolóautók fürdette kis utcák, turisták szökőkutakban keresett felüdülése. Fagylaltadagoló kanalak fáradhatatlan kattogása, kigúvadt férfiszemek, a szinte semmibe öltözött lányok után. Harcsabajúszokat ékesítő sörhabok, esténként megtelt terek, forgalomtól megpezsdülő éttermi teraszok. Vakációt hirdető iskolák, szabadságoktól kiürülő munkahelyek, kereszteződésekben ingyen osztogatott ásványvizek. Úszómesterek és kabinosok rémálma a vendégdömping, csakúgy mint a mindig telt házat hirdető szállodák szobalányaié. Verejtékező mezőgazdászok, s a hőségen túl is izzasztó kérdéseket megválaszolni igyekvő vizsgázók. Szirénázó mentőautók, a meleg miatti rosszulléteket kezelő sürgősségi orvosi ügyeletek. Klímaváltozás miatt aggódók, szúnyogok, és le-, lecsapó viharok. Dráguló gyümölcspiacok, színes trikók, rövid nadrágok, papucsok és saruk. Bizonyára lehetne sorolni a végtelenségig, de mindez a nyár, minden örömével, esetleges bánatával, valamennyiünk kedvenc évszaka.


Mit csinálnak ilyenkor a kedvencek? Azok a sportolók, akikért rajongunk! Akiknek a nagy csatáikért akár a világ végére is elutazunk, hogy szurkolhassunk, hogy részesei lehessünk sikereiknek! Pihennek? Netán erőt gyűjtenek? Felkészülnek? Vagy a nemzeti színeket képviselik? Ez is az is! Mondjuk a pihenés ami egy kissé kilóg a sorból, mert az bizony keveseknek adatik meg, s akkor is csak nyúlfaroknyi ideig.

Nézzük csak vízilabdásainkat! Ki merre jár? Mivel telik a nyár? Kezdjük a hölgyekkel: Szilágyi Dorka a klubunkat képviselve a válogatottal készül, nem kis feladatok előtt áll. Czigány Dóra minden percet igyekszik kihasználni a felkészülés kezdetéig, hogy imádott kisfiával lehessen. A remek helyezést elérő ifjúságiak közül pedig többen – nem kis büszkeségünkre -, a korosztályos válogatott edzéseit látogatják. Persze miután sikeres érettségi vizsgát tettek, s felsőfokú felvételeiket is abszolválták.

A férfiak közül nemcsak itthon, hanem Máltán is a legnagyobb sztár Hosnyánszky Norbert, aki a sziget-ország bajnokságában játszik. Nemrég nagy örömmel adtunk hírt róla, hogy Gyárfás Tamás bekerült a hétfőn kezdődő Világliga Szuperdöntőjén résztvevő magyar válogatottba. Sánta Dani az Univerziadéra készül. Nikola Murisic, Strahinja Rasovic, Angelos Vlachopoulos pedig hazájuk válogatottjában válik ellenfeleinké. Úgy a nőknél, mint a férfiaknál leendő játékosaink közül is többen a nemzeti csapatban bizonyítják rátermettségüket, s azt, hogy igazán méltóak a ZF-Eger címeres sportruházat viselésére. Hogy kik is ők? Bemutatásuk, szintén a nyár egyik kiemelkedő programja lesz, amikor hamarosan a nagy nyilvánosság előtt megismerhetjük őket. Ne hallgassuk el azt sem, hogy Dabrowski Norbert a férfi csapatunk vezetőedzője, a nyár végétől már egyetemi szinten oktat majd, miután  legmagasabb edzői diplomát szerzett a Testnevelési Egyetemen!

Uszodáink szintén zsúfolt programot bonyolítanak. Egyedülálló infrastruktúránknak köszönhetően egyre többen jönnek hozzánk edzőtáborozni.  Nemrég a kínai Univerziádéra készülő női válogatott készült itt két hetet. Hamarosan jön egy japán,  francia, valamint egy orosz férfi együttes. A TAO programnak hála az ország legkorszerűbben felszerelt konditermében, a Bárány uszodában szintén mindig telt ház van, ahol Major Attila és csapata irányítja a munkát. Évadzárások, szinte egybeesnek a felkészülések kezdetével. A legkisebbek, több mint kétszázan alighogy elbúcsúztak oktatóiktól egy magasabb szintre, “osztályba” lépve, máris útra keltek. Amikor ezek a sorok megjelennek, már úton vannak az olaszországi Lignano felé, hogy a hagyományos, nagy nemzetközi gyermektornán a HaBaWaBa-án, megmutassák mit is tanultak eddig e sportág tudományából. Edzők, szülők, pedagógusok kísérték el őket, s ott van Szécsi Zoltán klubelnök is, hogy zökkenőmentesen kezdődhessen hétfőn a nagy játék, életük első nemzetközi megmérettetése. Egymást váltva, három hétig tart a Ligur-tengeri vízilabdás VAKÁCIÓ!

Aztán itthon folytatódik a munka a nyári edzőtáborokban. Lesznek akik különböző tornákon vesznek részt, edzőmeccseket játszanak, hogy megtörjék a felkészülés monotóniáját. A felnőttek is korán kezdenek, mert nagyon sűrű lesz a szezon. EB, VB, Univerziadé, s a sportok legnagyobb ünnepe, a 2020-as olimpia. Mert Tokió a cél! De addig még magyar kupa, bajnokság, és Európa Kupa küzdelmek várnak legjobbjainkra.

Mindezek után pedig ne csodálkozzunk rajta, ha nem őszinte a mosolyuk, ha esetleg meghallják a régi nótát:” Ha végre itt a nyár és meleg az idő, az ember strandra jár…” Mi mindenesetre várjuk, lessük a híreket, hogy tájékoztathassuk Önöket  kedvenc sportágunk nyári eseményeiről!

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez