„ Munka, munka, munka: én ebben hiszek! ”

Ki ne ismerné férfi csapatunk hármasát, Stahinja Rasovicot. A kapásoldalon szereplő szerb válogatott játékos még 2017-ben igazolt a ZF-Eger gárdájába, aki teljesítményével, góljaival rögtön meghatározó pólóssá vált Egerben. Habár nyár van, de megállás nincs számára. Értékelünk, illetve kicsit a jövőbe is nézünk…


– Kezdjük azzal: mennyire vagy fáradt?

– Nagyon hosszú szezonon vagyunk túl ez kétségtelen. Ettől függetlenül nem panaszkodhatunk, hiszen profi játékosként ezért dolgozunk nap mint nap. Ha sok mérkőzésed van egy évben, az azt jelenti, hogy a bajnokság és nemzeti kupa mellett a válogatottban és valamelyik nemzetközi kupában is számítanak rád. Gyerekként erről álmodtunk minden edzésen.

– Hogyan értékeled a bajnoki teljesítményt? Elégedett vagy a negyedik hellyel?

– Természetesen nem. Egy olyan történelemmel rendelkező klub, mint a miénk, mindig a lehető legjobb eredményért kell, hogy harcoljon. Ettől függetlenül azt kell mondanunk, hogy a negyedik hely volt a realitás idén. Nem sok hibát vétettünk a szezon során, sőt! A BVSC elleni döntetlen volt az egyetlen olyan momentum, amikor jóval az elvártak alatt teljesítettünk. Fontos kiemelni, hogy a magyar bajnokság a világ egyik legérdekesebb és legerősebb megmérettetése. Rengeteg meccset játszottunk, ilyenkor akarva akaratlanul előfordul, hogy a formánk ingadozhat.

– A Szolnok ellen hosszú évek óta nagy rangadókat játszunk. Idén ez számodra még különlegesebb volt.

– Ahogy mondod! A Szolnok elleni párharc tradicionális, nagy csatákat vívott ez a két klub egymással a múltban. Egy ilyen összecsapáson plusz motivációra természetesen nincs szükség. Számomra azonban még érzelmesebb ütközetek voltak ezek: első alkalommal játszottam az öcsém (Viktor Rasovic szerk.) ellen. Ebben az évben négy alkalommal is jobbnak bizonyult, remélem jövőre fordul a kocka.

– Már említetted a nemzetközi kupát. Mit gondolsz a Bajnokok Ligája szereplésről?

– Nincs olyan játékos, aki ne akarna a legmagasabb szinten szerepelni. A BL mindig teljesen más. A hangulata, a milliő, a csapatok…tényleg nehéz ezt elmondani. Remek mérkőzéseket játszottunk, de a Final 8 most nem sikerült. Előző év végén átalakult a keretünk, több olyan csapattársunk is lett, akiknek még nem volt nemzetközi tapasztalata. Mindezeket figyelembe véve, szerintem nem nyújtottunk rossz produkciót.

– Hogy látod a szerepedet a szerb válogatottban?

–  Nem az én feladatom megítélni ezt. A felkészülés során számítanak rám, ami azt jelenti, hogy minden csak rajtam áll innentől. Minden egyes nap többet és többet kell nyújtanom, hiszen számomra is rendkívül fontos a nemzeti csapat. Munka, munka, munka: én ebben hiszek!

– Miként várod a következő szezont?

– szabályok módosulnak, ezzel felgyorsul majd a játék. Kíváncsian várom, biztosan izgalmas lesz. Bízom benne, hogy jobbak leszünk. A ZF-Eger a legnagyobb klubok egyike, minden évben a legjobbak között kell szerepelnie. Hosszú idő után most a LEN-Európa-kupában kell bizonyítani, ez sok embernek új lesz. Kíváncsian várom mire leszünk képesek.

– Hogyan alakul a nyarad?

– Nincs idő pihenésre! Nyáron is megállás nélkül dolgozok, mert a célom az, hogy még jobb teljesítményt nyújtsak a válogatottban és Egerben is egyaránt.

Fotó: Nemes Róbert

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez