Két vereséggel indított a magyar válogatott, a női Világliga Szuperdöntőjében. Budapest,  a Duna Aréna átadását követően mondhatjuk, hogy a vízilabda európai fővárosává vált, hiszen nem ez az első világesemény, aminek otthont ad a nagyszerű létesítmény. Azt pedig szinte már említeni sem kell, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség mint vendéglátó házigazda, minden egyes alkalommal tovább öregbíti a magyar vendégszeretetről, a rendezvényszervezésről kialakított csakis felsőfokon emlegetett pozitív képet. A sportág magyar hagyományai, a megújuló, fejlődő infrastruktúra mellett ezért is szeretnek hozzánk járni a nemzetközi szövetségek vezetői, s bármikor készek egy európai, vagy mint ezúttal is, egy világesemény megrendezését ránk bízni.

Mind ehhez  hozzájárul az is, hogy hazánkban a sportágunk tisztelete, szeretete mindig képes felülmúlni az előzetes várakozásokat. A két vereség ellenére ezúttal is a pazar hangulat volt jellemzője a mérkőzéseinknek. Már most minden vendégünk elismerően szól a rendezvényről.

Nekünk, egrieknek is kijuthat ebből, hiszen mi is ott vagyunk és szurkolunk a mérkőzéseken, hiszen nem kis büszkeségünkre Szilágyi Dorottya szereplésével ezúttal sincs világesemény egri játékos nélkül. Ráadásul – minden elfogultság nélkül mondhatjuk -, hogy Szilágyi Dorka főszereplésével. Mert nem egy epizodistáról van szó, hanem fiatal kora ellenére a magyar női vízilabda egyik meghatározó személyiségéről. Aki nemcsak Egerben tűnik ki, hanem a válogatottban is. Láthattuk, az amerikaiak, s az oroszok ellen is, hogy játszhatnak bármilyen szabályok mellett vízilabdát, ő kiválóan megoldja feladatát. Legnagyobb örömünkre játéka látványos, lövi a gólokat, gyors és robbanékony. Egerben a női csapatunk mellett dolgozó édesapja egyengeti az útját, töretlen fejlődését pedig a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter vezetőedzővel elvégzett tudatos napi munka biztosítja. Tehetsége mellett a sportág iránti alázata is segíti ebben. Népszerűségét pedig a mindig megcsodált játéka mellett szerénységének, nőiességének, mindenkivel való kedvességének, rendkívüli személyiségének is köszönheti. Büszkék vagyunk rá, s nagyon szurkolunk neki, hogy a jó teljesítménye mellett a győzelmek is megérkezzenek. Mondjuk már ma a kanadaiak ellen…

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez