Bronzérmes az ifjúsági leány csapat!

Parádés öt gólos hazai győzelmet követően, kora reggel keltek útra a lányok, hogy pontosan érkezzenek a szentesi visszavágóra, ami szintén délben kezdődött. Ha már korán keltek, s megtették a hosszú utat, akkor haza is hozták a bronzérmet. Igaz, hajmeresztő izgalmak közepette, de helyén volt a szívük!


Ránk ijesztett a Szentes, mert az egri összecsapáshoz hasonlóan jól kezdték a mérkőzést. Az első negyedet 4:1-re nyerték a hazaiak, ami egyben azt is jelentetett, hogy az Egerben megszerzett öt gólos előnyünk kettőre olvadt. Aztán következett két kiegyenlített negyed, 1:1, illetve 2:2. Ugyanakkor azért aggódtunk, mert még mindig lőtávolban voltak a szentesiek.  Na meg persze azért, mert Rocska Lillát négy perces kiállítással sújtották, eléggé érthetetlen módon. A két gólos előny nem volt megnyugtató, bár még mindig a vendégek bronzérmét jelentette. Volt miért izgulni a mindent eldöntő utolsó negyedben is, mert emberhátrányban kezdtünk. Sokáig nem esett gól, de nagy volt a feszültség. Szilágyi Péter piroslapot kapott, miután Kékesi kiállítását és meg nem adott gólját reklamálta. Az emberelőnyből gólt lőtt a Szentes, alig kevesebb, mint 2 perccel a vége előtt. Ekkor már csak egy gól volt az összesített gólarány szerinti előnyünk. Bódi Fruzsina  azonban a következő támadásból idegnyugtató találatot szerzett. Gyorsan jött azonban a szentesi válasz, 9:5! Újra csak egy gól, mi lesz még itt? Semmi! Miénk a bronzérem 22:21-es összesítés után! Gratulálunk!

Mestermérleg: 

Szilágyi Péter: Drámai csata volt! A szentesiek kihasználták az elején a hazai pálya előnyét és gyorsan elhúztak három góllal. Ezen a meccsen azonban mindent kibírtak a lányok. A négy perces emberhátrányt, a meg nem adott gólt. Egy pillanatra sem adták meg magukat, hajtottak, küzdöttek, teljesen megérdemelten szerezték meg a bronzérmet. Csak gratulálni tudok nekik!


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Yordo Szentes – ZF-Eger

9:5 ( 4:1, 1:1, 2:2, 2:1 )

Szentes-fedett uszoda

V.: Fodor Ádám, Tóth Sándor

Yordo Szentes: Berkesi -, Nagy, Kajtár, Fodor, Dömsödi 1,  Bocskay, Tóth F. 1, Héri, Kudella 3, Czirbus, Korom 4, Mácsai, Csiszár, Szabó. Edzők: Győri Eszter, Brávik Fruzsina

ZF-Eger: Podlovics -, Párkányi, Kékesi, Pásztor, Kiss A. 1, Katona 1, Kovács M., Dobi D., Horváth L., Bódi F. 2, Horák, Rocska 1, Szilágyi Sz., Turi. Edzők: Szilágyi Péter, Biros Péter

Gól emberelőnyből: 3/7, ill.: 2/3

Gól ötméteresből: 1/1, ill.: 0

Kiállítva: Rocska Lilla, harmadik negyedben

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez