Nagy siker kapujában az ifi lányok

Maradt még izgalom bőven, így a szezon végére is. Nagy siker kapujába érkeztek az ifi lányok. Segítsük őket abban, hogy be is tudjanak lépni. Szombaton 12.00 órai kezdettel a Bitskey Aladár Uszodában megkezdik ugyanis a bronzcsatát, a Szentes ellenében. A két győztes mérkőzésig tartó párharc visszavágóját pedig vasárnap délben Szentesen rendezik.

-Nem kis elismerés ez a lányoknak – mondta honlapunknak Biros Péter, a női szakág vezetője. – Visszaigazolást nyert az a sok munka, amit javarészt Szilágyi Péter kollegám irányításával végeztek el. Beleerősödtek, megértek arra, hogy egy ilyen párharcot is a siker reményében vívhassanak meg. Mindenesetre az eredménytől függetlenül, úgy gondolom, hogy méltó módon zárhatjuk le a szezont. Tudom, hogy nagyon fontos nekik, hogy éremmel zárjanak, de elmondtam, hogy ne izgulják túl, már azt is szép sikernek tartom, hogy idáig eljutottak. Nem tudom megmondani, hogy utoljára női csapat mikor játszhatott éremért, de ez számunkra is remek visszaigazolás az utánpótlásban végzett munkáról. Ahonnan indultak és ahová eljutottak, amekkora utat megtettek idáig, az elismerésre méltó. Játszanak csak vidáman, felszabadultan, mutassák meg, hogy mit tanultak és akkor megjöhet az eredmény is.

A háromszoros olimpiai bajnok azt is elmondta, hogy egy nagyon erős, jól felkészített Szentes lesz az ellenfél. Ennek értelmében kiélezett, nehéz csata várható és az sem biztos, hogy két mérkőzés elég lesz a végső döntésre. Izgalomból kijutott a csapat tagjainak, mert a szezon legfontosabb mérkőzésével egybeesnek az érettségi vizsgák, amiről tudjuk, hogy szintén nagy mérföldkő a tinédzserek életében. Megtudtuk azt is, hogy már a többségük átesett az OB-I- es  bajnokság tűzkeresztségén is, hiszen majd valamennyien bemutatkozhattak már a felnőtt csapatban is. Segítette a felkészülésüket az Egerben edzőtáborozó kínai Universiade válogatott. Erről Biros Péter azt mondta, hogy egy rendkívül erős, gépies, tehát nem európai vízilabdát játszó társaság. Ugyanakkor jó erőfelmérőnek, és nagyon hasznosnak bizonyult ennek a számukra szokatlan stílusnak a megismerése. Persze a szabadságuk megkezdése előtt, a ZF-Eger felnőtt csapatának a tagjai is nagyban segítették a felkészülést.

Minden adott tehát egy jó mérkőzésre. Aki csak hetei jöjjön ki a Bitskey uszodába szombaton délben és szurkoljon a lányoknak, mert megérdemlik!

Ők vívják a bronzmeccset: Podlovics Anna, Párkányi Réka, Kékesi Borbála, Pásztor Borbála, Kiss Abigél, Katona Zsófi, Dobi Dorina, Horváth Laura, Bódi Fruzsina, Horák Zsófia, Rocska Lilla, Szilágyi Szabina, Turi Dorottya. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter, csapatvezető, Rüll Csaba.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez