Távoznak a klubtól 4. rész – Tóth Bendegúz

Véget ért a szezon a ZF-Eger csapata számára. Mint azt már mindenki tudja, hogy a csapat ebben a szezonban a negyedik helyezést érte el a bajnoki küzdelmek zárultával. Sokat fogunk még beszélni erről a negyedik helyezésről. Ki úgy látja, hogy több volt benne, ki pedig realitásként értékeli. Egyelőre azonban hagyjuk még ülepedni a dolgokat. Ez a csapat ebben az összetételben a Szolnoki Dózsa ellen játszott utoljára együtt.


A szezonzáró vacsorán a klubvezetők és a társak, az edzők elbúcsúztak a távozó játékosoktól. Távozik a klubtól Tóth Bendegúz.  Utánpótlás játékosként, az egyik legnagyobb ígéretek között tartották számon. Tehetségéhez semmi kétség nem fért. Dolgoznak a gének – mondták róla -, hiszen édesapja, Tóth Imre sokszoros magyar bajnok, egykori válogatott, jelenleg kiváló játékvezető. Ráadásul Bendegúz kiváló tanulmányi, valamint sporteredményeinek köszönhetően az Amerikai Egyesült Államokban folytathatta tanulmányait. Az ottani egyetemi bajnokságban játszott tanulmányi időszakában.

Az Egerbe történő leigazolása az egyetemi éveket követően,  a magyar utánpótlásban mutatott teljesítménye alapján történt. Nagy elánnal vetette bele magát a munkába, de azonnal észrevehető volt, hogy jelentős a fizikai lemaradása. Természetesen szembetűnő volt az is, hogy a labdával jó barátságban van és ha hozza az ehhez a sportághoz, a magyar első osztályú bajnoksághoz szükséges fizikai állapotot akkor nagy hasznára lehet a csapatnak. Sérülésveszély nélküli, fokozatos terhelés mellett ezt a szezon végére érte el. Néhány meccsen jutott csak szóhoz, és akkor is keveset játszott. Ezért valódi tehetségéről az igényes egri közönség nem bizonyosodhatott meg.

Mivel kitartó szorgalommal dolgozott az egész szezon során, és egy percig sem adta fel a küzdelmet, most már ott tart, hogy minden kockázat nélkül bevethető. Új klubjában építheti fel újra vízilabdás karrierjét, ahol rendszeres játéklehetőség mellett kamatoztathatja mindazt, amit az utánpótlás bajnokságokban, s ez alatt az egy szezon alatt Egerben tanult. Tehetségével, szorgalmával, kitartásával még sokra viheti.

Sok sikert Bendegúz!

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez