Távoznak a klubtól 3. rész – Marko Avramovics

Véget ért a szezon a ZF-Eger csapata számára. Mint azt már mindenki tudja, hogy a csapat ebben a szezonban a negyedik helyezést érte el a bajnoki küzdelmek zárultával. Sokat fogunk még beszélni erről a negyedik helyezésről. Ki úgy látja, hogy több volt benne, ki pedig realitásként értékeli. Egyelőre azonban hagyjuk még ülepedni a dolgokat. Ez a csapat ebben az összetételben a Szolnoki Dózsa ellen játszott utoljára együtt.


A szezonzáró vacsorán a klubvezetők és a társak, az edzők elbúcsúztak a távozó játékosoktól. Távozik a klubtól Marko Avramovics.  Az Európa- és világbajnok, sokszoros szerb válogatottra több poszton is számíthatott Dabrowski Norbert vezetőedző. Jellemzően azonban a rossz kéz oldalon oldotta meg feladatát, bár jobb kezes. Ez is mutatja, hogy mindig ott teljesített jól, ahová állította edzője, ahol a csapatnak a legnagyobb szüksége volt rá. A Ferencvárosból 2017-ben Egerbe érkező játékos az elmúlt két szezonban egyetlen mérkőzésről sem hiányzott. Egyéni érdekeit mindig alárendelte a csapat érdekeinek, maximálisan képviselte klubját minden szinten.

Már az eddigiekből is kitűnhetnek emberi értékei. Az Egri Vízilabda Klub mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy csakis olyan játékossal kerüljön kapcsolatba, akik a sportszakmai feltételeken túl, olyan emberi, magatartásbeli értékekkel rendelkeznek, hogy példaképként állíthatóak legyenek az itt felnövekvő generációk elé. Marko Avramovics ennek mindenben eleget tett. Az idegenlégiósok közül az elsők között sajátította el igen magas szinten a magyar nyelvet. Nem mintha ez előírás lett volna, a belső igényének megfelelően cselekedett. Mind erre jellemző, hogy lakásába csakis magyar nyelvű televíziós programokat fizetett elő.

A harminchárom éves szerb légiós úgy érzi, hogy még két, három évig magas szinten szeretne vízilabdázni. Olyan ajánlatra vár, ahol ezt megteheti. Az Egri Vízilabda Klubtól, az edzőktől, a társaktól, a várostól mindenesetre úgy búcsúzott, hogy bár csak két szezont töltött itt, az felejthetetlen lesz számára. Több olyan barátra is szert tett, akikkel ez után is tartani fogja a kapcsolatot, a várost pedig a második otthonának tekinti.

Sok sikert Marko!

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez