A Szolnoknak szólt a taps

Véget ért a bronzcsata és ezzel az idei bajnokság is a ZF-Eger férfi együttese számára. A szolnoki vereség után otthon nem sikerült megszerezni a szükséges győzelmet, így a jászsági együttes lezárta a párharcot és megszerezte a harmadik helyet. Csüggedni nincs ok, jövőre újult erővel lehet megpróbálni. 


A bajnoki bronzcsata első felvonásán nagy izgalmak után maradt alul a ZF-Eger a Szolnoki Dózsa otthonában, hazai közönség előtt azonban minden adott volt ahhoz, hogy Dabrowski Norbert csapata kiegyenlítse a párharc állását, és kiharcolja a harmadik találkozót. Ebben bízott mindenki a megyeszékhelyen, ahol az egész héten lehetett érezni a levegőben, hogy pénteken este egy különleges jelentőségű összecsapás következik a Bitskey Aladár Uszodában. Lehetett is reménykedni, volt miben hinni a meccs előtt, hiszen Szolnokon három negyeden át védekezésben és támadásban is minden a helyén volt, csak az utolsó negyed nem jött össze. Most tehát főleg az időzítésen kellett javítani amellett, hogy a játékosoknak el kellett felejteniük a Barceloneta elleni gyengébb hétközi Bajnokok Ligája-találkozót. A várakozások megfelelő kifogástalan, igazi vízilabda-ünnepi hangulatban kezdődött a találkozó, vastaps és a megszokott ütemes zene fogadta a kedvenceket a Bitskeyben. A ráúszás után az Eger hozta el a labdát, de a meccs első perceiben egyik csapat sem tudott gólt szerezni. Nagy volt a feszültség a medencében, sok volt a nem végigvitt támadás. Az Eger és a Szolnok is hatalmasat ment a medencében, annak ellenére, hogy az első gólra majdnem öt percet kellett várni: ekkor Andrija Prlainovics talált be Valics Bence kapujába. 0–1. A következő támadás meghozhatta volna az egri egyenlítést, de hiába az emberelőny, a kapufa egymás után kétszer is kisegítette a vendégeket és Nagy Viktort. Szerencsére azonban sokat nem kellett várni az egyenlítésre, az elhibázott szolnoki lehetőség után Sánta Dániel 2.02-vel a negyed vége előtt egyenlőre alakította a találkozó állását. 1–1. A Szolnok időt kért, és ez jó döntésnek bizonyult Zivko Gocsics részéről, mert rögtön a mester szavai után Viktor Raszovics emberelőnyből betalált. 1–2. Ezután még mindkét csapat vezethetett egy-egy támadást, de az első negyedben újabb gól már nem esett. Ami a találkozó iramát illeti, mondhatni egymásra licitáltak a csapatok, és sarkalták még jobb teljesítményre egymást.

Kimaradt egri lehetőséggel indult a második negyed, és ezt sajnálhatta a hazai csapat, merthogy a következő akcióból a Szolnok már betalált: Prlainovics egy milliméter pontosságú lövéssel saját maga második gólját szerezte a meccsen, ezzel először mutatott kétgólos különbséget az eredményjelző. 1–3. A következő egri támadásnál Nagy Viktor (nagy) pillanatai következtek, a világklasszis kapus pár másodperc alatt három bravúrt is bemutatott. Angelosz Vlahopulosz ekkor a lehető legjobbkor hozta azt a pluszt, ami szükséges egy ilyen rangadón, s bár Nagy Viktor ehhez a lövéshez is hozzáért, a labda átcsorgott a gólvonalon. 2–3. Egy kicsivel később Dabrowski időkérése után az egyenlítésre is megvolt lehetősége az Egernek, de nem sikerült ziccerig játszani az akciót. A Szolnok pedig élt a lehetőséggel, Viktor Raszovics rövid sarokba tartó lövését nem tudta hárítani Valics Bence. 2–4. A meccsen először szembesült nehézségekkel a hazai együttes, amely jó két és fél perccel a negyed vége előtt Milan Alekszics gólja után már háromgólos hátrányban volt. 2–5. Pánikhangulatot azonban nem lehetett érezni a medencében, ellenkezőleg, Hosnyánszki Norbert gólja után ismét mindenki bizakodott az uszodában. 3–5. Ez a gól még inkább meghozta a hangulatot a Bitskeyben, és lélektanilag jó helyzetbe hozta az Egert a negyed végére. S minden jó, ha a (negyed) vége jó, Sztrahinja Raszovics egy megúszás után az utolsó másodpercekben egy gólra csökkent a különbség a csapatok között. 4–5.

A harmadik negyedet aztán sajnos sokkal jobban kezdte a Szolnok. Két gyors gólt is kapott az Eger, előbb Angyal Dániel talált be (4–6), majd egy emberelőnyös szituációból Bátori Bence mattolta Valicsot. 4–7. Hiába sikerült tehát nagy erőfeszítések árán visszakapaszkodni a meccsbe, a harmadik negyed rémálomszerűen kezdődött. Annyira igaz ez, hogy a következő támadásnál sem sikerült megtalálni a rést a szolnoki reteszen, a másik oldalon viszont Zalánki Gergő betalált. 4–8. Ezzel négygólosra duzzadt a különbség, és a meccsen először úgy tűnt, kezd kicsúszni a meccs a hazai együttes kezei közül. Hosszú percek teltek el, amíg újabb egri gólnak örülhetett a közönség, Vlahopulosz 2.12-vel a negyed vége előtt ötméteresből volt eredményes. 5–8. A negyed hajrájában még voltak esélyek, ezek azonban kimaradtak, így nem sikerült csökkenteni a különbséget. Mi több, egy perccel a negyed vége előtt Viktor Raszovics újabb gólt szerzett, így a záró felvonást négygólos előnyből kezdhette meg a Szolnok. 5–9.

Rossz érzés volt kimondani, de ez a különbség már soknak tűnt egy negyeddel a találkozó vége előtt. Egy jó start a negyedik negyedben talán még változtathatott volna valamit a forgatókönyvön, ehelyett azonban a Szolnok szerezte meg tizedik gólját is a meccsen. 5–10. A hazai csapat továbbra sem tudott válaszolni, majd 4.12-vel a meccs vége előtt Kis Gábor is megünnepelhette saját maga első gólját a meccsen. 5–11. A következő akcióból Vlahopulosz még betalált (6–11), amire azonban Prlainovics révén azonnal válaszolt a Szolnok. 6–12. Az utolsó percben itt is, ott is akadt még gól, az egrieknél Vlahopulosz lőtt gólt (7–12), a vendégeknél pedig Jansik Dávid talált a kapuba. (7–13). Hatgólos vereség a vége, Szolnokra került a bronzérem.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., férfiak, 3. helyért, 2. mérkőzés

ZF Eger–Szolnoki Dózsa
7–13 (1–2, 3–3, 1–4, 2–4)
Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 900 néző
V.: Vogel G., Marnitz M.

ZF-Eger: Valics B. –, Lukács D., Raszovics Sz. 1, Avramovics M., Hosnyánszki N. 1, Sánta D. 1, Decker Á., Magyar M., Gyárfás T., Vlahopulosz A. 4, Kürti D., Sántavy M., Biros B., Bögös Zs., Murisics N. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Szolnoki Dózsa: Nagy V. –, Angyal D. 1, Bátori B. 1, Szatmári K., Szeghalmi Zs., Alekszics M. 2, Raszovics V. 2, Prlainovics A. 4, Lazic D., Kis G. 1, Teleki A., Jansik D. 1, Zalánki G. 1, Kardos I. Edző: Zivko Gocsics

Gól – emberelőnyből: 2/11 ill. 5/12
Gól – ötméteresből: 1/1 ill. 0/0
Kipontozódott: Lukács D., Sántavy M., ill. Teleki A.

A párharc végeredménye 2–0 a Szolnoki Dózsa javára.

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – Nem ez a szezon legfájóbb veresége, mert azt gondolom, sajnos teljesen reális eredmény született. Szolnokon három, most két negyedik tartott a küzdelem. Gratulálnék a Szolnoknak nemcsak a bronzéremhez, hanem az egész idényhez. Kis Gábornak is gratulálok a csodálatos pályafutásához! 

Zivko Gocsics: – Szeretnék gratulálni mind a két együttesnek, nagyon kemény bronzcsata volt, főleg Szolnokon. A mai mérkőzésen végre komplett csapattal tudtunk játszani, és ez szerintem meg is látszott a medencében. Az egymás elleni eredmények azt mutatják, idén jobb csapat voltunk az Egernél. Nagyon jól védekeztünk, és a végére kijött az extra-kvalitás, amely megvan a mi csapatunkban. 

/Fotó: Lénárt Márton/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez