A pénteki fontosabb lesz…

Nem volt igazi tétje a ZF-Egernek a CNA Barceloneta ellen, és ez meg is látszott a találkozó alakulásán, összképén. A vendég katalánok végig vezetve, magabiztosan vízilabdázva megérdemelten nyertek a megyeszékhelyen. Pénteken, a Szolnok ellen lehet javítani a hibákat. 


Az már korábban eldőlt, hogy a Bajnokok Ligájában nem juthat tovább csoportjából a ZF-Eger férfi együttese, ennek ellenére a CNA Barceloneta elleni szerdai találkozót messze nem lehetett tétnélküli jelzővel illetni. Egyrészt azért nem, mert egy Bajnokok Ligája-meccs – legyen bárki az ellenfél – mindig komoly presztízs, másrészt a Szolnoki Dózsa elleni bronzcsata második felvonása előtt Dabrowksi Norbert csapata igyekezett a lehető legjobb lélektani állapotba kerülni. Ezekért tehát a kimondottan szeles és eső ellenére is érdemes volt kimozdulni otthonról, és megnézni, mire mennek a csapatok a Bitskey Aladár Uszodában. A meccs elején azért már lehetett érezni, hogy nem most dőlnek majd el a legfontosabb kérdések, mindkét csapat kicsit kényelmesen kezdett, aggodalmat egyáltalán nem lehetett érezni a medencében. Az első két támadásból még nem született gól, egy perc elteltével aztán Josip Vrlic egy emberelőnyös szituációból megszerezte a vezetést a Barcelonetának. 0–1. A következő egri támadás nem hozott gólt, a Barceloneta viszont Felipe Perrone révén góllal büntetett a másik oldalon. 0–2. Az elég határozott barcelonai kezdésre aztán idővel volt válasza a ZF-Egernek, csaknem három perc elteltével Sztrahinja Raszovics avatta fel a vendégek kapusát, Daniel López Pinedót. 1–2. A problémát ezekben a percekben leginkább az jelentette, hogy nem igazán működött jól a védekezés, a Barceloneta néhány átadás után már nagyon közel került Csiszár Boldizsár kapujához, így elkerülhetetlenek voltak az újabb vendég gólok. Tulajdonképpen ami kapura ment a Barceloneta részéről, abból gól született, a következő vendég találatot 3.25-tel a negyed vége előtt Alberto Munnariz jegyezte (1–3), nem sokkal később pedig Vrlic is betalált. (1–4). Valamivel több, mint egy perc maradt még a negyedből, amikor Marco Avramovics gólja javított valamit a hazaiak kedélyállapotán (2–4), túl sokáig azonban nem volt mit ünnepelni, mert a következő támadást megint csak nem sikerült kivédekezni – ezúttal Álvaro Granados volt a befejező ember. 2–5. A negyed legvégén még szépíthetett volna az Eger, mégis a Barceloneta szerzett újabb gólt, Munarriz ötméteresből vette be Csiszár kapuját. 2–6.

Az első negyedben az egriek nem tudtak mit kezdeni a katalánok támadójátékával, a folytatásban muszáj lett volna javítani a védekezésen, ellenkező esetben nagyon sima vereség volt kilátásban. Az egri szükségletek ellenére a második negyedet is a Barceloneta kezdte jobban, Munarriz közelről szerezte meg csapata hetedik gólját a meccsen. 2–7. Újabb gólt ezúttal percekig nem láthatott a Bitskey közönsége, de ezt minősíthettük pozitív fejleménynek is, hiszen a meccsen először sikerült valamelyest rendezni a sorokat védekezésben. Csiszár kétszer is nagyot védett, közelebb azonban ekkor sem sikerült kerülni az ellenfélhez, sőt 3.21-gyel a negyed vége előtt Vrlic révén újabb gólt szerzett a Barcelona. 2–8. Nem sokkal később pedig már a kilencedik Barceloneta-gól miatt bosszankodhatott az egri közönség, fél perccel a dudaszó előtt Munarriz duzzasztotta még nagyobbra a csapatok közötti különbséget. 2–9. 

Ezek után nagyon nehéz helyzetben volt Dabrowski és csapata, ekkor már tényleg nem volt miért küzdeni, hazai közönség előtt azonban mégis figyelni kellett arra, hogy a végén ne legyen fájdalmasan nagy különbség. A nagyon motiváltan vízilabdázó Munarriz persze hamarosan újabb gólt szerzett, ami után már 2–10 állt az eredményjelzőn. Lélektanilag sokat jelentett, hogy a folytatásban egymás után három gólt is szerzett az Eger, Sánta Dániel találata után (3–10) gyorsan betalált Raszovics is (4–10), majd miután egy kicsit lazára vette a figurát a Barceloneta, még Angelosz Vlahopulosz (5–10) is feliratkozott a góllövők közé, vagyis ekkorra hirtelen már nem is tűnt olyan nagynak a különbség. A harmadik negyedet azonban így is a Barceloneta zárta jobban, a vendégek Sergio Prieto és Vrlic révén egymás után kétszer is betaláltak vagyis továbbra sem akart lényegesen csökkenni különbség. (5–12).

A negyedik negyedre nyitott kérdés már nem maradt, ám ez nem nagyon látszott a Barcelonetán, amely sehogyse akart visszavenni a tempóból. Ezt jelzi, hogy Francisco Fernández után Roger Tahull is betalált, tovább növelve a csapatok közötti különbséget. (5–14). A meccs talán legnagyobb pozitívuma volt, ami ezután történt a medencében: zsinórban négy egri találatnak is örülhettek a nézők. előbb Vlahopulosz majd kétszer Raszovics következett, az egri gólok sorát pedig Sánta zárta le 2.37-tel a negyed vége előtt (9–14). Aztán még itt is, ott is akadt egy-egy emberelőnyös találat, a Barcelonatától Vrlic talált a kapuba, az egriek gólja pedig Gyárfás Tamás nevéhez fűződött. (10–15). A Barceloneta azonban keretbe foglalta a meccset, ha már góllal kezdte, akkor a meccs legjobbja, Munarriz révén góllal is zárta a találkozót. (10–16). 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 14. forduló

ZF Eger–CNA Barceloneta
10–16 (2–6, 0–3, 3–3, 5–4)
Eger, Bitskey Uszoda, 600 néző
V.: Rakovics (szerb), Dervieux (francia)

ZF-Eger: Csiszár B. –, Lukács D., Raszovics Sz. 4, Avramovics M. 1, Hosnyánszki N., Sánta D. 2, Decker Á., Magyar M., Gyárfás T. 1, Vlahopulosz A. 2, Kürti D., Biros B., Bögös Zs., Murisics N. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

CNA Barceloneta: López Pinedo –, Famera M., Granados Á. 2, Munarriz A. 6, Vrlic J. 4, Larumbe M., Prieto S. 1, Fernández F. 1, Tahull R. 1, Perrone F. 1, Mallarach B., Linares P., Linares M. Edző: Jesús Martín

Gól – emberelőnyből: 5/11 ill. 7/11
Gól – ötméteresből: 0/0 ill. 1/1
Kipontozódott: Lukács 24., Decker Á. 29. ill. Famera 30.

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: – A tíz lőtt gól a világ legjobban védekező csapata ellen, amelynek ráadásul két nagyon jó kapusa van, semmiképp nem rossz. A kapott gólok száma viszont sok, persze azt is látni kell, hogy védőinknek egy-egy centiméter hiányzott ezek hárításához. Ha a Szolnok elleni bronzmeccsen ebben tudunk javulni, akkor nagyot léphetünk előre. Ha nem, akkor nagyon bosszús leszek… 

Jesús Martín: – Fontos győzelem volt ez számunkra, ezzel továbbmentünk a csoportunkból. Úgy gondolom, az első két negyedben remekül játszottunk, és most már alig várjuk a nyolcas döntőt. 

/Fotó: Lénárt Márton/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez