Utolsó felvonás a BL-ben

A tizennegyedik fordulóban búcsúzik a Bajnokok Ligájától a ZF-Eger férfi együttese. A Bitskey Aladár Uszodában megrendezendő összecsapáson az ellenfél nem más, mint a CNA Barceloneta gárdája.


BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, A-CSOPORT, 14. FORDULÓ

ZF-EGER – CNA BARCELONETA

EGER, BITSKEY-USZODA, MÁJUS 15., SZERDA, 18.30 

V.: MR. RAKOVIC (SZERB), MR. DERVIEUX (FRANCIA)

LEN-DELEGÁTUS: MR. RACINE (SVÁJCI)

A Bitskey Aladár Uszodában búcsúzik Dabrowski Norbert és Petrovai Márton legénysége a Bajnokok Ligája idei kiírásától. A már továbbjutó Barceloneta lesz az ellenfél, azonban senki ne gondolja, hogy tét nélküli ütközet vár a szurkolókra. A spanyoloknak a Final 8 kapcsán, a hevesieknek pedig a presztízs mellett a Szolnok elleni bronzcsata miatt is fontos. Nem egyszerű, hogy a harmadik helyért folytatott küzdelem közé ékelődött a Bajnokok Ligája utolsó fordulója, azonban ez a Szolnokra is igaz. Talán annyival könnyebb Decker Ádámék helyzete, hogy nem kell utazni a nemzetközi mérkőzésre. Komoly csata várható, de a cél, hogy szépen zárják a kupaporond küzdelmeit az egriek.

– Vannak kisebb sérülések a csapatban, de bízom benne, hogy a találkozóra mindenki rendben lesz. Sajnos a Final 8-re már matematikailag sincs esélyünk, azonban fontos téttel bír a meccs. A spanyoloknak sokat számít, hogy milyen ágra kerülnek majd, nekünk pedig a bronzcsata tekintetében bír nagy jelentőséggel. Egy rendkívül nehéz összecsapásra számítok, azonban szeretnénk a Bajnokok Ligájában is győzelemmel búcsúzni közönségünktől  – fogalmazott honlapunk megkeresésére Dabrowski Norbert, a ZF-Eger férfi együttesének vezetőedzője, egy nappal a soron következő Bajnokok Ligája-összecsapás előtt.

A két együttes a Bajnokok Ligája első fordulójában találkozott egymással, akkor a Barcelonában rendezett összecsapáson a hazaiak nyertek (12-7). Nem mellékes azonban, hogy a Bitskey Aladár Uszoda hangulata és a kiváló egri szurkolók a kékek mellett lesznek, így ha nehezen is, de születhet jó eredmény.


 

A 14. forduló további párosításai:

A-csoport:
2019. Május 15., szerda
19.15.: Dinamo Moscow – FTC Telekom Budapest
20.30.: AN Brescia– Steaua Bucharest
20.30.: Pro Recco – VK Crvena Zvezda

B-csoport:
2019. Május 14., kedd
20.30.: Jardan Split – Szolnoki Dózsa VSC

2019. Május 15., szerda
19.00.: Waspo Hannover – Havk Mladost Zagreb
20.00.: Olympiakosz Pireusz – BPM SM Verona
20.30.: VK Jug Dubrovnik – Spandau 04 Berlin


FOTO: Lénárt Márton, archív

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez