Indul a bronzcsata!

A bajnokság utolsó fejezetéhez érkezett a ZF-Eger férfi együttese, hiszen utolsó párharcát fogja megvívni a 2018/2019-es kiírásban. Az ellenfél nem más mint a Szolnoki Dózsa, a cél pedig a harmadik hely megszerzése.


E.ON OB I., FÉRFIAK, RÁJÁTSZÁS, 3. HELYÉRT, 1. FORDULÓ

SZOLNOKI DÓZSA  – ZF-EGER 

SZOLNOK, MÁJUS 10., PÉNTEK, 18.00.

V.: HOMONNAI DÁNIEL, VÁRKONYI GABRIELLA.

Elkezdődik a harc a harmadik helyért a férfi mezőnyben. Komoly csata várható, a tét pedig óriási. Ha van két csapat a magyar élvonalban akik ismerik már egymást, akkor az a Szolnok és az Eger. Az elmúlt évek a két csapat rivalizálásáról szóltak, játszottak több aranycsatát, illetve a Bajnokok Ligájában elődöntőztek is egymással. A világ egyik legnagyobb csemegéje a vízilabda szeretők körében ha ez a két együttes ugrik medencébe. Idén a középszakasz két szolnoki győzelmet hozott, ám ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

Középszakasz – A csoport – 4. forduló
2019. március 10. ZF-Eger – Szolnoki Dózsa 6-10

Középszakasz – A csoport – 8. forduló
2019. április 27. Szolnoki Dózsa – ZF-Eger 15-9

Extra motiváció ilyenkor nem szükséges. A cél, hogy megismételjék a tavalyi bronzcsata végkifejletét Decker Ádámék. Akkor az OSC volt az ellenfél, most a nagy rivális Szolnokot kellene kétszer megverni. A versenykiírás szerint a pályaelőny nem a hevesieknél van, így elsőként idegenben kell megmutatni, hogy milyen az igazi egri virtus.

 –Teljesen egyértelmű, hogy mind a két csapat rendkívül motiváltan megy bele a párharcba annak ellenére, hogy az elmúlt években nem a bronzért, hanem az aranyért küzdött egymással. Nem szerencsés, hogy egy Bajnokok Ligája találkozó ékelődik a harmadik helyért folytatott ütközetek közé, azonban nekünk annyi előnyünk van, hogy nem utazunk. Láthattuk a futball Bajnokok Ligájában, hogy a sport micsoda fordulatokra képes, kíváncsian várom, hogy nekünk mit tartogat! fogalmazott honlapunknak az egriek vezetőedzője, Dabrowski Norbert.


Fotó: Fehér Anna

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez