Megszereztük az ötödik helyet

Ez aztán sima volt! A szombati háromgólos siker után kedden idegenben is legyőzte a Hungerit Szentest a ZF-Eger női együttese OB-I. rájátszásában, így elkerülte a mindent eldöntő harmadik találkozót, és megszerezte az ötödik helyet a bajnokságban.


Saját dolgát igyekezett megkönnyíteni kedden este a ZF-Eger a Szentes vendégeként. A megyeszékhelyi együttes ugyanis azzal a tudattal indult útnak Szentesre, hogy ha nyer, akkor lezárja a párharcot és megszerzi az ötödik helyet a bajnokságban. A szentesiek viszont belekapaszkodtak volna az utolsó szalmaszálba, és bár az előjelek (is) egri sikert sejtettek, a két csapat első mérkőzéséből kiindulva a hazaiak helyzete nem volt teljesen reménytelen. Az első ráúszásnál Szilágyi Dorottya hozta el a labdát az egrieknek, s mint később kiderült, ezzel mintegy lefektette az alapjait a jó folytatásnak. Mit jó, egészen kitűnő folytatásnak! Nem is kellett sokat várni az első vendég gólra, két percnyi játék után Ráski Lilla szerzett vezetést Biros Péter csapatának. 0–1. Néhány másodperccel később ugyan emberelőnyt kapott a Szentes, de nem tudott élni a lehetőségével, és ezt a következő támadásból azonnal góllal büntette Tóth Csenge. 0–2. A vendégek nagyon határozott és eredményes fellépése az első percekben érezhetően megfogta a Szentest, amely teljesen tehetetlennek bizonyult a lendületes egri támadásokkal szemben. Az 5. percben Szilágyi Dorottya már a harmadik egri gólt jegyezte a mérkőzésen (0–3), majd 1.22-vel a negyed vége előtt Komlósi Péter időkéréssel próbálta meg menteni a még menthetőt. A rögtönzött fejmosás azonban sokat nem segített, az egriek motivált, remek játékára az első negyedben nem volt válasza a Szentesnek.

A második negyedet is az egriek kezdték labdabirtoklással, de az első percekben ekkor valamelyest több hiba csúszott az addig hibátlanul működő gépezetbe – persze mondhatjuk, hogy az első negyed után magasan volt a léc, volt honnan – és lehetett is hova – visszaesni. Ugyanakkor a Szentes nem tudott javítani játékán, így továbbra sem volt veszélyben a biztos vezetés. Még inkább megnyugodhattak az egri játékosok és szurkolók, amikor a 12. percben Mchunu Hlengiwe már négygólosra növelte csapata előnyét. 0–4. A szentesiek azért mentek becsülettel, de hiába lőttek viszonylag sokat kapura, sehogy sem tudták átjátszani a vendégek nagyon jól megszervezett védekezését. Egy egri időkérés után pedig Tóth Csenge belőtte saját maga második, csapata ötödik gólját a találkozón. 0–5. Szentesi szemszögből nézve kezdett kimondottan kínossá válni a helyzet, éppen időben jött Dömsödi Dalma, aki centerből megszerezte csapata első gólját – jellemző, hogy erre a 15. percig kellett várni. 1–5. A negyed azonban újabb egri góllal zárult, Szilágyi Dorottya egy másodperccel a dudaszó előtt alakította 1–6-ra az eredményt. Elöl és hátul is remekelt az egri együttes Szentesen, az összképet nézve már ekkor sem lehetett kérdéses, hogy melyik csapat lesz majd boldogabb a legvégén.

A harmadik negyedben először tudott ráúszást nyerni a Szentes, de aggodalomra ezután sem volt ok vendégrészéről. Az egri védekezés továbbra is jól működött, a Szentes pedig minden szándéka ellenére sem tudott közeledni. A 19. percben Guannan Niu ugyan bevette Horváth Anna kapuját (2–6), de Ráski Lilla gyorsan gondoskodott arról, hogy ne csökkenjen a különbség a csapatok között. 2–7. Másfél perccel a negyed vége előtt Biros Péter időt kért, és milyen jól tette, merthogy a következő támadásból Szilágyi Dorottya újabb góllal bosszantotta a szentesieket. 2–8. Fél perccel a negyed vége előtt ötméterest kapott a Szentes, amit Kövér-Kis Réka értékesített. 3–8. Ezt a negyedet pedig bár döntetlenre hozta a Szentes, az egriek játékára ekkor sem lehetett panasz, a magabiztost vezetést továbbra sem fenyegette semmi.

Mindezek után az utolsó negyed jutalomjátéknak nézett ki az Egernek, és kötelező rossznak a Szentesnek. Szilágyi Dorottya elhozta a labdát a ráúszásnál, de a negyed első gólját a szentesi Szabó Krisztina szerezte a 26. percben. 4–8. Két perccel később pedig olyan történt, ami eddig egyszer sem ezen az este, vagyis egymás után két szentesi gólt jegyezhettünk fel: ezúttal Guannan Niu használta ki, hogy ekkorra egy kicsit már lankadt egriek figyelme. 5–8. Ám baj továbbra sem volt, főleg miután a következő akcióból Mchunu Hlengiwe pontot tett az ideiglenes megyeszékhelyi gólcsend végére. 5–9. Ez a találat pedig ismét lendületbe hozta az Egert, amely 1.50-nel a vége előtt a remeklő Szilágyi Dorottya révén megszerezte a tizedik gólját is a találkozón. 5–10. Bár a zárónegyed elején volt egy kisebb megingás, az egri győzelemhez nem férhetett semmi kétség. A negyed második felében Aranyi Réka váltotta az egyébként ismét kiválóan teljesítő Horváth Annát a kapuban, így ő is megízlelhette a győzelem édes ízét.

Amiért jöttek a lányok, maradéktalanul teljesítették: megvan a győzelem Szentesen is, még simábban, mint néhány napja Egerben. És ami a lényeg, ezzel megvan az ötödik hely is a bajnokságban. Gratulálunk a lányoknak!


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., nők, rájátszás, 5. helyért, 2. mérkőzés

Hungerit Szentes–ZF-Eger
5–10 (0–3, 1–3, 2–2, 2–2)
Szentes, Fedett uszoda
V.: Tóth I., Csizmadia Zs.

Hungerit Szentes: Lekrinszki G. –, Szabó K. 1, Dávid C., Fodor F., Dömsödi D. 1, Niu G. 2, Mihály K., Kádár I., Kudella P., Mandics N., Kövér-Kis R. 1, Czirbus D., Füsti Molnár J. Edző: Komlósi Péter

ZF-Eger: Horváth A. –, Szilágyi D. 4, Rocska L., Katona Zs., Molnár D., Ráski L. 2, Tóth Cs. 2, Pulyblank A., Szűcs P., Bódi F., Hlengiwe M. 2, Szilágyi Sz., Aranyi R. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Gól – Emberelőnyből: 0/7 ill. 0/7
Gól – ötméteresből: 1/2 ill. 0/0
Kipontozódott: Mandics ill. Bódi F., Szilágyi F.

A párharc végeredménye 2–0 a ZF-Eger javára.

Mestermérleg:

Biros Péter: – Annak nagyon örülök, hogy két meccs alatt megszereztük az ötödik helyet, amivel az elmúlt évi bajnoksághoz képest egyet előre léptünk. Sajnálom ugyanakkor, hogy vége a szezonnak. Szívesen játszottunk volna még. Gratulálok a lányoknak, kár, hogy Czigány Dóri csak egy találkozón tudott velünk lenni. Hosszú lesz a szünet, de bízom benne, hogy jövőre még jobb lehet, és még több örömet szerezhetünk szurkolóinknak.

Fotó: Huszár Márk

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez