Most már minden meccs rangadó!

Jó tanács Moszkvából! Közvetlen húsvét után senki ne akarjon útra kelni, ha éppen nem halaszthatatlan dolga van. Sem Moszkvába, se máshova! Inkább ha teheti, tolja még ki egy-két nappal a szabadságát. Már Ferihegyen akkora volt a tömeg, hogy minden ellenőrzés, ami normál esetben néhány percig tart, most a sorban állások miatt vége, hossza nincs várakozássá változott. Mondanom sem kell ezek után, hogy az utolsó felszólítást követően futva teljesítettük az utolsó métereket, mert nem akartunk lemaradni a gépről. Aztán csak sikerült egy rendes késést összehoznia a pilótáinknak. Annak ellenére is, hogy Dabrowski Norbert, a hirtelen fel- és a még hirtelenebb leszállás miatt nemtetszését kifejezve vadászpilótáknak titulálta őket.

Amikor meg már a moszkvai reptéren voltunk, s úgy gondoltuk, hogy az eredeti terveknek megfelelően egy fél órán belül a szállodánkban leszünk, akkor jött csak a “fekete leves”. Olyan érzésünk volt, hogy mindenki egyszerre tért haza az orosz fővárosba. Amikor ugyanis beálltunk a sorba a szokásos vízum és útlevélellenőrzésre, nem láttuk a sor elejét. Tartott is mindez egy bő órán át. Már akkor kezdtünk aggódni az esti edzés miatt, de még hátra volt a transzfer a szállodáig. Akkora volt a dugó, hogy a buszunk kilométer órájának a kijelzője olyan 20 kilométer/órás sebességnél tanyázott le és amikor “meglódultunk”, akkor sem érte el a 30-as számot. Akkor érkeztünk, amikor már az edzésről kellett volna visszafelé jönnünk. Így az esti tréning elmaradt.

-Sebaj! – mondta Dabrowski.  – A Debrecen elleni győztes mérkőzést követően három nap szabadság következett, viszont vasárnap és hétfőn – locsolkodás helyett -, nagyon kemény edzések voltak. Majd holnap délelőtt megtartjuk az átmozgató, meccs előtti foglalkozást, addig meg Batki Bence masszírozza ki belőlük az utazás fáradalmait.

Jutott egy kis időnk, a holnapi mérkőzéssel foglalkozni. -Bravúr kell a moszkvaiak legyőzéséhez – vetettük fel. – Most már minden mérkőzésünk rangadó lesz, s minden alakalommal bravúr kell a győzelemhez – jött a válasz a vezetőedzőtől. – Már csak egy hónap van hátra a szezonból, most már nem lehet kiengedni. A bajnokságnak ezen szakaszáért szenvedtünk egész évben. Azért dolgoztunk, hogy most sikeresek legyünk.  Jó állapotban van a csapat fizikálisan és mentálisan is. Mindenkinek nekimegyünk, így holnap a Moszkvának is. Győzni akarunk! Ráadásul az előbbi mondataimat mint egy alátámasztandó: annyira közel van a szombati Szolnok elleni összecsapás, hogy szinte lehetetlen különválasztani a kettőt. Szerdán este meccs Moszkvában, csütörtökön utazunk, pénteken edzünk egyet, aztán szombaton megyünk Szolnokra. Mindezt egy lendületből tudjuk csak megcsinálni. Azért is mondtam, hogy most már nincs mese, most már neki megyünk mindenkinek. Sokat segítene, ha egy győztes csapat mehetne Szolnokra, nagyot lendítene rajtunk. De ne szaladjunk ennyire előre. Először győzzük le a Moszkvát, aztán ezekkel a “vadászpilótákkal” időben érjünk haza…

/Fotó: Lénárt Márton, archív/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez