Együttműködés a jövőért

Sajtótájékoztatón jelentették be a Lillafüredi Ásványvíz és a ZF-Eger női csapatának együttműködését.


Fontos együttműködést jelentettek be kedden délelőtt a megújult egri Bárány Uszoda konferenciatermében. A sajtótájékoztató legelején Kis Szabó Ervin ügyvezető igazgató először azt ismertette, hogy a jövőben az Egri Vízilabda Klubnál a férfi csapat sikerei mellett a női együttes eredményességének és az utánpótlásnak is kiemelt szerepet szánnak, ezért is jön nagyon jól az egyesület számára a Lillafüredi Ásványvízzel történő megállapodás.

A sajtótájékoztatón az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán arról beszélt, nagyon örül a megállapodásnak, amely segíthet a nagy cél elérésében, miszerint a ZF-Eger női csapata a jövőben stabilan a OB I-es bajnokság első három helyezett csapata közé kerüljön.

– Nagy dolog ez a megállapodás a klub számára. Már korábban kitaláltuk, hogy valamilyen szinten fontos lenne szétválasztani a női és a férfi együttest, és ez most végre megtörténik. Mint tudjuk, a nők tavaly az ötödik helyen zártak a bajnokságban, idén pedig bízzunk benne, hogy sikerül ugyanezt megismételni.. A cél azonban egyértelműen az, hogy a női együttes bekerüljön a legjobb három csapat közé. Ezért is kerestünk egy olyan támogatót, amely segítségünkre lehet céljaink elérésében – fogalmazott.

A folytatásban Szécsi Zoltán arról beszélt, hogy Eger és Lillafüred amúgy is kimondottan közel van egymáshoz, s már csak ezért is nagy egymásra találásnak nevezhetjük a mostani megállapodást.  Hozzátette, hogy a következő idényben már Lillafüredi Ásványvíz ZF-Eger lesz a női csapat neve, és ugyanez a színvilág, vagyis a magenta és a fekete fogják uralni a csapat felszereléseit, különböző kollekcióit is.

– Mondhatjuk, hogy ez egy első lépés, és mint mindig, ez az első lépés is fantasztikus – zárta szavait.

Elhangzott, hogy ezen a héten kerül sor az első hivatalos eseményre a Lillafüredi Ásványvíz és az Egri Vízilabda Klub együttműködésében. A kétnapos Lillafüredi Ásványvíz Gyermek Vízilabda Kupát a 2010-ben vagy később született fiúk és lányok részére rendezik meg április 18-19. között a megújult Bárány Uszodában.

Kerschner Ferenc, a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta: – Cégünknek mindig is fontos volt a környék sportja és egyáltalán a sportolók, ezért már korábban is több hasonló megállapodást kötöttünk. Számunkra nagyon fontos a női vízilabda, már csak azért is, mert a férfiakra eredményeik miatt már egy egész nemzet büszke, és ugyanezt szeretnénk elérni az egri lányoknál is. Ezért is határoztunk a közös együttműködés mellett – fogalmazott.

Elmondta, hogy a Lillafüredi Ásványvíz – úgy mint a környék ásványvize – voltaképpen kifogyhatatlan. – Tulajdonképpen a fiatalokról is szól ez a történet, hiszen lényeges, hogy nagyon fiatal korban elkezdjük a test nevelését. A héten ezért rendezzük meg a Lillafüredi Ásványvíz Gyermek Vízilabda Kupát.

Ezután a verseny főszervezője, Szilágyi Péter ismertette a kétnapos programot. Mint elhangzott, ez a torna lesz a klub első saját rendezésű eseménye az új Bárány Uszodában: – Nagyon örülök neki, hogy most már a legkisebbek is megmutathatják ebben az uszodában, milyen tehetségesek valójában. A programban csütörtökön tizennégy, pénteken pedig tíz mérkőzés szerepel. Nagy dolog, hogy a tornán több mint száz sportoló lesz jelen, emellett számos sportvezetőt és családtagot is várunk.

Szilágyi Péter elmondta, hogy mivel a legkisebbeknél nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos, ezért a torna valamennyi résztvevője aranyéremet kap. A sajtótájékoztató végén pedig Szécsi Zoltán és Kerschner Ferenc aláírták a stratégiai megállapodást a Lillafüredi Ásványvíz és az Egri Vízilabda Klub között.

A torna programja

Április 18., csütörtök:

14.00 ZF-Eger kék – MVLC

14.00 Szentes – ZF-Eger sárga

14.30 OSC – Dunaújváros

14.30 ZF-Eger kék – Szentes

15.00 Megnyitó

15.15 MVLC – Dunaújváros

15.15 OSC – ZF-Eger sárga

15.45 ZF-Eger kék – Dunaújváros

15.45 OSC – Szentes

16.15 MVLC – ZF-Eger sárga

16.15 Szentes – Dunaújváros

16.45 ZF-Eger kék – OSC

16.45 MVLC – Szentes

17.15 OSC – MVLC

17.15 Dunaújváros – ZF-Eger sárga

17.45 Éremátadás (OSC, MVLC)

 

Április 19., péntek:

9.30 ZF-Eger kék – Egri leánykák

9.30 Szentes – ZF-Eger sárga

10.00 Egri leánykák – Dunaújváros

10.00 ZF-Eger kék – Szentes

10.30 ZF-Eger kék – Dunaújváros

10.30 Egri leánykák – ZF-Eger sárga

11.00 Dunaújváros – ZF-Eger sárga

11.00 Egri leánykák – Szentes

11.30 Éremátadás

11.45 Szentes – Dunaújváros

11.45 ZF-Eger kék – ZF-Eger sárga

12.15 Éremátadás (Dunaújváros, Szentes, Eger)

Szerző: Tóthpál Zoltán

Fotó: Lénárt Márton

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez