Végre kijött a különbség

Ma eldől, hogy melyik csapat játszik az ötödik és melyik a hetedik helyért a bajnokságban.


Az első támadásunkból gól született. Méghozzá Pullyblank harcolt ki emberelőnyt, amit Ráski értékesített, 1:0. Nem sokat kellett várni a következő találatunkra sem. Szilágyi Dorottya úszott meg, s higgadtan helyezett a hálóba, 2:0. Szilágyi Szabina is gyorsan feliratkozott a góllövők közé, 3:0. Aztán mi is gólt kaptunk, teljesen váratlanul. A kapujából kimozduló Horváth A. mellett Árkosy lőtt a kapuba, 3:1. Gólzáporos első negyed. Damjanovic is betalált, 3:2. Következett egy kis úszóverseny. Kemény, mondhatnánk férfias küzdelem zajlott a medencében, hiába, hogy bájos hölgyek játszották a vízilabdát. Nagy volt az igyekezet mindkét oldalon, ami nem egyszer hibákat is eredményezett. Csak nehogy kisértsen ez a 3:2-es első negyedbeli eredmény!

A másodi negyed első találata a Szegedé. Ádám E. a szerzője, 3:3. Egy szépen megjátszott emberelőnyös szituáció után vesszük vissza a vezetést, Katona Zs. az akció befejezője, 4:3. Újra emberelőnybe kerülünk, Biros Péter időt kér. Hiába, mert kimarad. Szilágyi Szabina viszont remekül vált le a védőkről a következő támadásnál és nem hibázta el a saját magának kialakított ziccert, 5:3. Pontosabban játszottunk ellenfelünknél ebben a priódusában a mérkőzésnek. Ez eredményezte Szilágyi Dorottya újabb találatát is, 6:3. Damjanovic találatával zárkózott a Szeged, 6:4. Varga Tamásnak volt mondanivalója, időt kért. Emberelőnybe kerülünk, Pullyblank nagyszerű centerezését követően 7:4. Ez az első félidő vége. Eddig minden rendben, de továbbra is koncentrálni kell, mert a szegediek nagyon motiváltan küzdenek minden labdáért.

Tóth Csenge a labdára úszásból megszerzett labdával egészen a kapu előteréig mehetett, majd a sarokba lőtt, 8:4. Nagy tempót diktáltak a hazaiak. Hlengiwe maradt egyedül, s a hosszú sarokba ejtette a labdát, 9:4. Szilágyi Dorottyával szabálytalankodtak a vendégek a saját kapujuk előtt. Nem kellett volna. A válogatott játékos szabaddobásból bombázott a hálóba, 10:4. Lengyel A. használt ki egy emberelőnyt a másik oldalon, 10:5. Hirtelen sok lett a hiba mindkét oldalon. Mivel emberelőnybe kerültünk, Biros Péter kért időt, hogy rendezze a sorokat, s megnyugtassa a lányokat. Sikerült! Katona Zs. egy jól megjátszott figura után talált a hálóba, 11:5. Emberelőny után akciógól! A szerzője Hlengiwe, 12:5. Mielőtt lejárt volna a következő támadásunk ideje, Ráski messziről pontosan kilőtte a sarkot, 13:5. Eldőlni látszanak fontos kérdések, még akkor is, ha egy másodperccel a harmadik negyed vége előtt, Árkosy is betalál,  13 :6.

Jöhet az utolsó negyed, a véghajrá! Két ötméteres, egy itt, egy ott. Mindkettőből gól, 14:7. Aztán Horváth Annát ítéli szabálytalannak Fodor Rajmund, a megítélt ötméterest azonban Botka mellé lövi. Molnár D. azonban jól veszi észre a lehetőséget és szép gólt lő, 15:7. Rácz D. szépít a harmincadik percben, 15:8. Szilágyi Szabina azonban visszaállítja a nyolc gólos különbséget, 16:8. Ötméteres, Lengyel D. belövi, 16:9  Molnár Daniella kipontozódott, újabb ötméteres az ítélet. Lengyel D. ezt is belövi kialakítva ezzel a 16:10-es végeredményt.

Mestermérleg:

Biros Péter: Játszottunk egy jó mérkőzést. Az utolsó negyedben kinyílt a mérkőzés, elfáradt az ellenfelünk, mi jobban bírtuk erővel. Örülök, hogy végre Szilágyi Dorka is játszhatott. Ugyanakkor egy fecske nem csinál nyarat. Ezt a mérkőzést ne ő, hanem a csapat nyerte meg, amihez gratulálok mindnekinek. Bár kétségtelen, hogy Dorka tehetsége és képességei sokat lendítettek a játékunkon.

Varga Tamás: A különbség ott ül Peti mellett. Nekünk ilyen szintű játékosunk nincs. Már az nagy eredmény tőlünk, hogy harmadik mérkőzésre kényszerítettük az Egert. Amíg bírtuk erővel, addig nagyon motiváltan és jól küzdöttünk, amiért dicséret illeti a lányokat. Az egriek megérdemelten játszhatnak az ötödik helyért, amihez sok sikert kívánok.

 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I. Nők, rájtátszás, II/D-5.-8. helyért, 3. mérkőzés

ZF-Eger – Szeged SZTE

16:10 (3:2, 4:2, 6:2, 3:4)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 100 néző

V.: Fodor R., Csanádi Zs.

ZF-Eger: Horváth A.-, Szilágyi D. 4, Rompos D., Katona Zs. 2, Molnár D. 1, Ráski L. 2, Rocska L., Tóth Cs.1, Pullyblank A. 1, Szűcs P., Bódi F., Hlengiwe  M. 2, Szilágyi Sz 3., Aranyi R.,  Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Szeged SZTE: Trifán -, Árkosy L. 2, Torma B., Karai N., Botka Zs., Lengyel A. 1, Ádám E., Rácz D. 2, Damjanovic I. 2, Lengyel D. 3, Tóth V., Tóth P., Gyöngyösi B. Edzők: Varga Tamás, Tóth Sándor

Gól – emberelőnyből:1/6.,ill.:3/6

Gól – ötméteresből: 1/1. ill.: 3/4

Kipontozódott: Molnár D., a harmincadik percben

 

/Fotó: Fehér Anna/

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez