Magabiztos Győzelem!

Ma már mindenki frissen mozgott a délelőtti edzésen. Ezt követően ebéd, pihenés, majd a szokásos meccs előtti taktikai megbeszélés következett. Itteni idő szerint negyed nyolckor érkezett a társaság a Steau uszodájába. Kiderült, hogy régi barátunk, Uros Cuckovic nem játszik ellenünk, mert beteg.


Az ultrák végül is nem jöttek, hiába harangozták be őket tegnap. A nézők – lehetünk úgy kétszázan – udvarias tapssal fogadták a mieinket a bemutatásnál. A hangulat egyébként abszolút barátságos. A bejáratnál a két klub logójával ellátott zászlót kapott mindenki, amit bőszen lengetnek.

Az első perc végén emberelőnyt kapunk. Sántának gyorsan bejátszák a labdát, amit határozott mozdulattal a kapuba paskol, 0:1. Sánta megmutatja, hogy akcióból is tudja a mutatványt, ezúttal a víz alól húzza a hálóba a labdát, 0:2. Jó kezdés! Rasovicot rántják vissza, miután maga mögött tudta már a mezőnyt, kiállítás. Dabrowski Norbert időt kér. Rasovic bombáját paskolja szögletre Dragusin, a hazaiak kapusa. Sajnos a további akcióból nem lett semmi. A másik kapunál viszont kiállítják Deckert, az emberelőnyből Marinic Kragic szépít, 1:2. Hosnyánszky következik, 1:3. Gyárfás ellen ítélnek büntetőt, amit Marinic Kragic bombáz a sarokba, 2:3. Valics véd még egy ziccert a negyed utolsó eseményeként.

Alig telt egy  perc a második negyedből, amikor emberelőnyből egyenlítenek a hazaiak. Dereveankin lőtt a kapunkba 3:3. Valchopoulos a következő támadásból kilövi a rövid felső sarkot, 3:4. Aztán emberelőnyből ugyan oda, csak laposan 3:5. Avramovic kétszer egymást követően remekül szerel a kapunk előtt. Gyárfás a kapufára bombáz. Másodjára már pontosabb, mert a kapufáról a kapusra, onnan pedig a hálóba pattint, 3:6. Deckert másodszor állítják ki. Iosep időt kér. Vatrai pedig Valics feje fölött vágja a kapuba a labdát, 4:6. Murisic lövését hárítja szögletre a kapus. A sarokdobást követően pedig Vlachopoulos a harmadik gólját lövi, 4:7. Murisic növeli tovább az előnyünket. Egy emberelőnyös bejátszást követően magasan kiemelkedve a vízből szép gólt lő, 4:8. Négy gólos előnnyel zárjuk a mérkőzés első felét. Magabiztosan, jól pólózva, betartva azt amit Dabrowski Norbert a mérkőzés előtt kért.

Gyárfás kapufával kezdődött a harmadik negyed. Prioteasa góllal folytatódott, 5:8. A mindig kritikus harmadik negyedben, már a második lövésünket blokkolják, szerencsére Valics a helyén, kétszer is hatalmasat véd, amikor Dabrowski időt kér. Gyárfást állítják ki, időkérés a másik oldalon is. Az emberelőnyüket kivédekezzük, majd mi is előnyt kapunk, amiből Rasovic púpozza ki a hálót, 5:9. Chioveanu csavar centerből a kpunkba, 6:9. Ezzel vége a negyednek. Kisebb vitára ad okot, hogy Murisic szabaddobásból lőtt gólját nem adják meg, mondván öt méteren belül volt. A szünetben valószínűleg erről tanácskoznak a játékvezetők a delegátussal. Aztán kiírják, hogy megadták, tehát 6:10 a vége. Ritka, de jó ítélet!

Az utolsó felvonás hatalmas Vlachopoulos góllal kezdődik, 7:10. Kapostsis lövése is bepattan a kapufáról, 7:11. Ötméterest kapunk, amit Vlachopoulos helyez a sarokba, 7:12. Vatrai gólja emberelőny után vágódik a rövid sarokba, 8:12. Felgyorsultak az események, Kapotsis az újabb gólszerző, 9:12. Rasovic szerel erőszakosan, majd a másik kapunál fölé lő. Dabrowski érzi úgy, hogy mondania kell valamit, időt kér, mert rendezni kell a sorokat. Vatrai a harmadik gólját szerzi, 10:12. Három perc húsz másodperc van hátra. Valics hárít szépen, a másik kapunál pedig egy két kezes blokkot nem vesznek észre a bírók, pedig azért ötméteres járna. Avramovic minden erejét latba vetve szerel a kapunk előtt. Megkapjuk az ötméterest, igaz Gyárfás sanyargatása miatt.Rasovic a hálóba lő, 10:13. A nézők elindulnak hazafelé. Csalódottak! Azt már kevesen látják, hogy Kapotsis a kapunkba lő, kialakítva a 11:13-as végeredményt. Végig irányítva az eseményeket, magabiztos győzelmet arattunk.  Mivel az egri ultrák ezúttal távol maradtak, így most én kiáltom a csapat felé: Szép volt fiúk!

Mestermérleg:

Iosep Andrei: Gartulálok az Egernek, megérdemelték a győzelmet. Megleptek minket, mert sokkal dinamikusabbak voltak, mint ahogy számítottunk rá. Sajnos gyengébben álltunk ki, két kulcsemberünk sérülése miatt.

Dabrowski Norbert: Egyes periódusaiban a mérkőzésnek sokkal jobban játszottunk mint azt akár én is vártam. Ez egészen több mint három negyedig tartott. Lehet, hogy a végére elfáradtunk, feljött az ellenfél, de ilyen feszes versenynaptár mellett ezen nem lehet csodálkozni. Gratulálok a csapatnak.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 12. forduló.

Steaua Bukarest – ZF-Eger

11:13 ( 1:3, 1:5, 1:2, 5:3)

Steaua uszoda, 200 néző

V.: MR. Carlos Ortega (ESP), MR. Massimo Castrilli (SUI)

LEN-delegátus: MR. Marijo Bruguljan (MNE)

Steaua Bukarest: Dragusin -, Gheorghe, Marinic Kragic 2, Vatrai 3, Chioveanu 1, Prioteasa 1, Kapotsis 3, Antipa, Cazin, Dereviankin 1, Ghiban, Goanta, Tic. Edzők: Iosep Andrei, Cristescu Razvan

ZF-Eger: Valics-, Lukács, Rasovic 2, Avramovic, Hosnyánszky 1, Sánta 2, Decker, Murisic 2, Gyárfás 1, Vlachopoulos 5, Kürti, Magyar, Csiszár. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Gól – emebrelőnyből: 4/ 7, ill.: 5/9

Gól ötméteresből: 1/1, ill.: 3/3

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez