Ez bizony fájó vereség…

Nem emlékszem rá, hogy valaha is kezdődött így meccs: Szeged SZTE – ZF-Eger 2:3, s valamikor az első negyed vége felé járunk. Pedig most ezt történt, mert szerdán a vihar miatt félbe kellett szakítani a játékot. Aztán vihar utáni csend következett, hogy stílusosak legyünk. Mindenki a versenykiírást böngészte mi is a teendő ilyenkor. A válasz egyértelmű volt: onnan kell folytatni, ahonnan félbeszakadt a mérkőzés.


Tehát vezetünk, miután még szerdán Hlengiwe kétszer és Bódi Fruzsina volt eredményes, míg a másik oldalról Árkosy, valamint Rácz D. talált be. A mai folytatásban ez maradt az első negyed végeredménye.

A második negyed elején a két kapus jeleskedett egy-egy labdaszerzéssel. Tóth Csenge kiállítását követően Horváth Annának már a jó formáját is igazolni kellett, amikor kétszer is hárította Lengyel Anett lövését. Nem sokkal később azonban már ő is tehetetlen volt Lengyel A. lövésével szemben, 3:3. Megszerezte a vezetést a Szeged, ezúttal Lengyel D. volt eredményes, 4:3. Sőt! Botka Zs. találatával, már kettővel vezetnek, 5:3. Biros Péter időt kért. Nem sokkal a vége előtt még egy ötméterest is hárítania kellett Horváth Annának. Hlengiwe aztán megrázta magát és zárkóztatta csapatát, 5:4.

Lengyel Dominika büntetődobásával kezdődött a harmadik negyed, 6:4. Lengyel D. nagyon belejött, ezúttal akciógóllal jeleskedett, 7:4. Szilágyi Szabina szerencsére kihasználta az emberelőnyt, 7:5, s nem kerülünk még nagyobb hátrányba. Aztán két gyors egri gól következett, egyenlő az állás, 7:7. Mindjárt másképp néz ki, már kezdtünk aggódni. Lengyel Dominika azonban újra betalál, előny a hazaiaknál, 8:7. Pulyblank büntetőt harcol ki, Hlengiwe azonban kihagyja az ötméterest. Kár érte, ez még nagyon hiányozhat a végelszámolásnál.

Horváth Anna védésével kezdődött az utolsó felvonás. Bizony ez nagyon kellett! Lengyel D. a mezőny fölé nőtt, újabb akciógólt lőtt, 9:7 és már csak alig több, mint négy perc van hátra. Megint akciógólt kapunk, 10:7. Tóth Csenge gyorsan válaszol, 10:8. Talán még nincs veszve semmi, de fogytán az idő! Kihagyott lövés itt is, ott is, amikor Biros Péter kér időt. Tanácsai mindig, de ezúttal még inkább elkelnek. Pulyblank ellen ítélnak támadóhibát másfél perccel a vége előtt, majd nem sokkal ezután büntetőt harcol ki, amit Rompos Dóra vág a hálóba 10:9. Azonban már csak 39 másodperc van hátra, Varga Tamás időt kér. Tóth Csengéről kiállítják a védőjét, Szilágyi Szabina pedig kihasználja a lehetőséget 10:10. Jöhetnek a mindent eldöntő ötméteresek!

Az elsőt, Horváth Anna kivédi! Tóth Csenge is kihagyja, Botka betalál, 11:10. Hlengiwe egyenlít 11:11. Rácz és Rompos belövi 12:12. Lengyel A. kihagyja, előny itt ha belőjük! Ráski megteszi, 12:13. Lengyel egyenlít, 13:13. Szilágyi Szabina kihagyja, Árkosy belövi 14:13. Tóth Csenge megint kihagyja.

Kikaptunk! Ez bizony fájó vereség! Szombaton 19.00 órakor újra összecsapnak a felek, hogy a két győzelemig tartó párharcban eldöntsék ki játszhat az ötödik helyért.

Mestermérleg:

Biros Péter: Holnap lehet javítani, a cél az, hogy nyerjünk.


A  mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., Nők, rájátszás, II/D-5.-8. helyért, 2. forduló

Szeged SZTE – ZF-Eger

14:13 (2:3, 3:1, 3:3, 2:3)

Szeged, városi uszoda

V.: Berki A., Pásztor A.

Szeged SZTE: Trifán-, Árkosy L. 3, Torma B., Karai N., Botka Zs. 2, Lengyel A. 1, Ádám E., Rácz D. 2, Damjanovic I., Lengyel D. 6, Tóth V., Tóth P., Gyöngyösi B. Edzők: Varga Tamás, Tóth Sándor.

ZF.Eger: Horváth A. -, Rocska L., Rompos D. 2, Katona Zs. 1, Molnár D., Ráski L. 1, Szilágyi D., Tóth Cs. 1, Pulyblank A., Hlengiwe M. 4, Bódi F. 1, Szűcs P. 1, Szilágyi Sz. 2, Aranyi R. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Gól – Emberelőnyből: 1/5, ill.: 4/7

Gól-ötméteresből: 5/8, ill.: 4/8

Kipontozódott: Tóth Petra

/Fotó: Lénárt Márton, archív/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez