Vereséget semmiképpen nem érdemeltünk!

A hazaiakon kívül nincs más esélyes a Bitskey Aladár Uszodában legyen bárki is az ellenfél. Az OSC igenis nagy nevekből áll, nem kell ezt mondani senkinek, hiszen ismerjük őket jól. Mire megyünk ellenük? Nézzük!


Az egri közönség nem felejtette el a régi kedvenceket. A bemutatásnál nagy üdvrivalgás fogadta Mitrovicsot, Erdélyit, Bundschuh Eriket, Salamont, s a többi korábban Egerben játszókat. Persze az igazi köszöntés a hazaiaknak, Dabrowski Norbert legénységének szólt.

Két-két kihagyott lehetőséggel kezdődött a találkozó. Egy itt, egy ott. Vlachopoulos kapott egyet a szeme alá Randelovictól, felrepedt a bőre, le kellett cserélni, Magyar jött a helyére. Mindkét csapat jól védekezett, sokat úsztak a játékosok le, fel. Vad Lajos unta ezt meg először és időt kért. Hosnyánszkyt szintén untatta a sok úszkálás és pazar gólt lőtt, 1:0. Vlachopoulos visszajött, szerencsére nem volt komoly a sérülése. Mitrovics védett kétszer egymást követően nagy bravúrral, de jött újra Hosnyánszky, aki még jól emlékezett rá, hogy hová kell lőni egykori csapattársának. Fel a pipába, 2:0. Annyira jól védekeztünk, hogy az első negyedben még lövésig sem jutottak el a vendégek, talán egy külső kapufát leszámítva, de az sem volt veszélyes. 

Vlachopoulos a második negyed első eseményeként lőtt, a bal alsó sarokba, 3:0. Az első emberelőnyéből gólt szerzett az OSC. Bruguljan  a találat szerzője, 3:1. Aztán sajnos Sava Randelovic megmutatta, hogy tudnak ők akciógólt is lőni, 3:2. Mitrovics belejött, mert nagyokat védett. Megkaptuk a második emberelőnyünket, Dabrowski Norbert időt kért. Nem hiába, mert a megbeszélt figura után Rasovic elemi erővel bombázott honfitársa hálójába, 4:2. Valicsnak a második negyed közepe tájékán kellett bemutatni az első bravúrt. Szép volt! A harmadik emberhátrányt kellett elszenvednünk, no meg ebből adódóan Erdélyi Balázs gólját, 4:3. Akciógól! Sánta Dani egy remek bejátszást húzott a hálóba, 5:3. Lukas Seman egy erősen kontragyanús helyzetből lőtt a kapunkba, 5:4. Kiélezett nagy csatában végig vezettünk a mérkőzés első felében, igazán jó játékkal.

Minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Kőkemény védekezés mindkét kapu előtt, sok úszással. Először Dabrowski Norbertnek volt mondanivalója, időt kért. Ezúttal is volt eredménye, mert Gyárfás gyönyörűen helyezett a hosszú sarokba. Újra kettővel vezetünk, 6:4. Vlachopoulos váltotta a kapuban Valicsot egy pillanatra, amikor ő nem ért el egy labdát. Bemutatta, hogy kapusnak sem lenne utolsó, mert remek mozdulattal hárított. Aztán kivédekeztünk egy emberelőnyüket is, változatlanul remekül játszunk. Újabb vendég fór, amiből Salamon bombázza a hálóba a labdát,6:5. Jött azonban Decker Ádám, hogy senki ne felejtse: kettővel kell vezetnünk, 7:5. Nem sokáig, mert Ubovic zárkóztatta a vendégeket a negyed vége előtt, 7:6.

Először döntetlen az állás. Bruguljan kapufás gólt lőtt, 7:7. Vlacopoulos lövése először Mitrovics fejéről a kapufára, onnan az alapvonalon túlra pattant. Ezúttal nem volt szerencsénk. Decker Ádámot veszítettük el a 28. percben, miután a közönség nagy tüntetése közepette ötméterest ítéltek ellene. Manhercz, pedig először juttatta vezetéshez a csapatát, 7:8. Dabrowski sárga lapot kapott.  Kettős emberelőnyt kaptunk, ami sajnos kimaradt. Vad Lajos időt kért, amikor 2:31 volt hátra a mérkőzésből. A nézők nagy buzdításba kezdtek. Érezték, hogy nem lenne igazságos, ha kikapnánk, hiszen eddig végig a mi akaratunk érvényesült. Parázs lett a vége. Hosinak letépték a fülvédőjét, Gyárfást megütötték, emberelőny és még fél perc. A közönség tombol, a bírók sípolnak, áll a játék, mindenki reklamál, nem tudni mi van! A mérkőzés ellenőre a két csapatkapitányt rendeli magához, hogy elmagyarázza mi van. Gyárfás lövése jelenti az utolsó eseményt, ami kipattan egy védőről, sajnos kikaptunk, amit nem érdemeltünk meg! Az a bizonyos ötméteres, de ilyen ez a sport!

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: Gratulálok az OSC-nek a győzelemhez

Vad Lajos: Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, már csak azért is, mert nagyon nehéz volt összerakni a társaságot a mérkőzésre. Érdekes körülmények között lejátszott találkozón nagyon fontos három pontot szereztünk. Úgy gondolom, hogy elég nagy fegyvertény, hogy idegenben tudtuk megverni az egrieket.

 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I. férfiak, felsőház, 6. forduló

ZF-Eger – A-Híd OSC Újbuda

7:8 (2:0, 3:4, 2:2, 0.29

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 600   néző

V.: Petik A., Csanádi Zs.

ZF-Eger: Valics -, Lukács, Rasovic 1, Avramovic, Hosnyánszky 2, Sánta 1, Decker 1, Murisic, Gyárfás 1, Vlachopoulos 1, Kürti, Sántavy, Magyar, Csiszár. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

A-Híd OSC Újbuda: Mitrovics – Bruguljan 2, Manhercz 1, Randelovic 1, Salamon 1, Kovács G., Seman 1, Tóth M., Erdélyi 1, Ubovic 1, Bundschuh, Hárai, Burián, Lévai. Edzők: Vad Lajos, Kovács Cs. Róbert

 

Gól – emberelőnyből: 3/10.:ill 4/8

Gól – ötméteresből: 0/0 ill., 1/1

Kipontozódott: Decker 28. percben, ill., Randelovic, Bundschuh

 

/Fotó: Lénárt Márton/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez