Világbajnoki start

Megvallom nem vagyok a sportág híve. Annál sokkal jobban szeretem az autókat, minthogy végig nézzem azok mérhetetlen kínzását, törését. Persze az autóssport űzőit – mint minden sportteljesítményt -, tisztelem, s az értük rajongó szurkolókat elismerem.

Ez a hét vége pedig Egerben erről szól. Megtelt a város, dübörögnek a motorok, füstölnek a gumik a kanyarokban csikorogva. Már hagyomány, hogy itt nálunk indul a szezon. Méghozzá páratlan  a környezet, ami a hátteret biztosítja. Mint ha Dobó kardja is magasabbra lendülne a hősünkről elnevezett téren, amikor sorra a híres szobor elé gördülnek a starthoz a járművek.

Ami pedig mindezt számunkra még különlegesebbé teszi egy világbajnok. Méghozzá a legsikeresebb sportágunk,  a vízilabda világbajnoka, a ZF-Eger csapatának kapitánya. Decker Ádámot érte ugyanis a megtiszteltetés, hogy a magyar zászlót a magasba emelve, szép sorban, egyesével elstartoltassa a mezőnyt. Fotóriporterünk, Lénárt Márton tegnap este a helyszínen járt és egy ilyen pillanatot örökített meg, amit szívesen megosztunk az autósport és a vízilabda kedvelőinek egyaránt.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez