Ma este start a Duna kupáért

Minimális cél a döntőbe jutás.


Több közép-európai ország bevonásával, azoknak a női első osztályú bajnokságokban szereplő csapatoknak hívták létre a Duna Regionális Kupát, amelyek nem szerepelnek egyéb más nemzetközi megmérettetésben. Külön hangsúlyozandó, hogy ez nem LEN rendezvény. A több játéklehetőséget biztosító, a megszokott környezetből való kilépést, a fiatal, rutintalanabb játékosok nagyobb feladatokra való felkészítését szolgáló sorozat a véghajrához érkezett. Gyulafehérváron rendezik ezen a hétvégén ugyanis a legjobb négy csapat mérkőzéseit, hogy kialakulhasson a végső sorrend, s eldőlhessen melyik együttes viheti haza az első alkalommal kiírt kupát.

Eredetileg hazánkból a Szentes és a Szeged együttese kapott meghívást, ám az utóbbi csapat, visszalépett, s így az utolsó pillanatban mintegy beugróként vállalták a szereplést  a Biros Péter  vezényelte egri hölgyek. És milyen jól tették! Az eredményes szereplésen túl, remek csapatépítőnek is bizonyult eddig ez a torna. Olyan fiatalok kerültek előtérbe, akik eddig nem, vagy csak minimális játéklehetőséget kaptak. Akik figyelemmel kísérték a híreinket, azok tudhatják:  a negyeddöntőbe úgy jutottunk el, hogy szinte végigvertük a mezőnyt. A stabil csapattagok mellett, mint például Ráski Lilla, Hlengiwe, Horváth Anna, Tóth Csenge, Miklós Réka vagy éppen a válogatott Szilágyi Dorottya, olyan fiatalok is bizonyítottak, mint Rocska Lilla, a nagyon tehetséges Kis Abigél, Dobi Dorina.

Biros Péter vezetőedző az esélyeket illetően óvatosan fogalmazott, közvetlenül a Gyulafehérvárra történő indulás előtt. Ezúttal ugyanis – bár tudjuk nem illik a hölgyek életkorával foglalkozni -, minden eddigi szereplést felülmúlóan fiatal csapattal indultak útnak. A minimális elvárás így a döntőbejutás. Az eddig szereplés alapján egyértelműen a végső győzelem esélyeseként kikiáltott egri együttesben a legfiatalabb szereplő a mindössze tizenhat éves Horváth Laura, de Katona Zsófi, Bódi Fruzsina is éppen hogy betöltötte a tizenhetedik életévét.

Miért is volt annyira óvatos esélylatolgató Biros Péter? Nincs ott a csapattal Gyulafehérváron az Európa-bajnok Szilágyi Dorottya, aki éppen ma délután a felnőtt női válogatottal Görögország ellen száll vízbe az Európa Kupa küzdelmei során. Kis Abigélnek és Dobi Dorinának pedig az utánpótlás válogatott programján van jelenésük. Ezzel együtt sem lennénk meglepve, ha a  döntőben a két magyar együttes a ZF-Eger- Szentes összecsapás következne. Addig azonban ma este nyolc órakor még túl kell jutni a Red Star Beograd együttesén.

A ZF-Eger Duna Kupa négyes döntőjében szereplő együttesének játékoskerete: Horváth Anna, Horváth Laura, Bódi Fruzsina, Katona Zsófi, Molnár Daniella, Ráski Lilla, Miklós Réka, Tóth Csenge, Amelya Pulybank, Szűcs Petra, Rocska Lilla, Mchunu Hlengiwe, Szilágyi Szabina, Aranyi Réka. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter. Csapatvezető: Csóka Patrik. A Duna Kupa négyes döntőjének az egyik játékvezetője: Kovács Csatlós Tamás.

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez