A nagy utazás első állomása

 

Nemcsak a vízilabdasport, hanem a mindennapi élet alapjaival is megismerkedett az egri U9-es pólócsapat a szentesi edzőtáborban.


 

Izgalmas kaland barátok és csapattársak között, egyben remek felkészülési lehetőség várta a 2010-ben született egri pólós-palántákat a napokban. A gyerekek március 22-23. között a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban vehettek részt egy edzőtáborban, ahol nemcsak a sportág szépségeivel ismerkedhettek meg még inkább, hanem a mindennapi életről is hasznos tapasztalatokat gyűjthettek be egy számukra eleddig idegen környezetben.

A 25 gyermekből álló csapatot Rostás Andrea és Kocsis Szabina utánpótlás-edzők kísérték el a szentesi edzőtáborba. Mint azt Rostás Andreától megtudtuk, az utazás célja elsősorban a nyáron Olaszországban megrendezésre kerülő HabaWaba-tornára való felkészülés volt, mindemellett lehetőséget biztosított csapatépítésre, a sportág iránti elkötelezettség erősítésére, és persze a szükséges meccsrutin megszerzésére is. A szakmai dolgok mellett kiemelt szempont volt, hogy a fiatalok egy rövid időre kiszakadjanak saját, jól megszokott környezetükből, és egy új helyzetbe kerülve megismerjék saját magukat. Ha úgy tetszik, a kétnapos edzőtábor felkészített a “nagy utazásra”, amely majd az elkövetkezendő években vár a pólós-palántákra.

A szervezők már az edzőtábor első napján mozgalmas, élvezetes programokkal várták az egri csapatot. Már maga az utazás is nagy élményt jelentett, nem is beszélve arról, ami ezek után következett. Először elfoglalták az üdülőközpont kőházaiban kialakított szobáikat, majd délután rögtön következhetett is az első átmozgatás. A mintegy másfél órás edzés után élményfürdő várta a gyerekeket, a nap végén pedig jöhetett egy finom vacsora a Liget étteremben. Kétségkívül mindenki számára nagyon hasznosan telt a pénteki nap, és ezzel ugye még nem volt vége.

Másnap jöhetett a folytatás. Az elmaradhatatlan reggeli után körmérkőzések következtek, az egriek a szentesi és a csongrádi csapattal is találkoztak. Lényeges, hogy a meccsek eredményeit nem jegyezték fel, hiszen az edzőtábor legfontosabb célja a játék élvezete, egyáltalán a játéklehetőség megteremtése volt. És amúgy is, ebben a korosztályban még teljesen másodlagos, hogy a meccs végén éppen mit mutat az eredményjelző.

Az egri csapat összesen nyolc találkozót játszott le az üdülőközpont sátorral fedett medencéjében, amelyek során Rostás Andrea elmondása szerint a gyerekek nagyszerűen teljesítettek, az összecsapások alatt pedig hasznos tapasztalatokat szereztek.

– Az edzőtáborban képet kaptam a játékosok aktuális tudás-szintjéről, így könnyebb lesz a nyári tornára történő felkészülés – hallhattuk mindenki Andi nénijétől. – A gyerekek rengeteget fejlődtek egyéni- és csapatszinten is. Jól jött, hogy együtt tölthették ezt a két napot és még jobban megismerkedhettek egymással, barátságok szövődtek és első edzőtáboruk alatt, sokáig tartó élményekkel gazdagodtak.

Örömteli, hogy a túra során semmilyen orvosi ellátásra nem volt szükség, a gyerekek két felhőtlenül boldog napot tölthettek el egymás társaságában, miközben kifogástalan körülmények között csiszolhatták saját tudásukat. Ebben a korban aligha kell ennél több. És hogy lesz-e folytatás? Minden bizonnyal, mert mindez, csak a nagy utazás első állomásának tekinthető.

A túrán résztvevők névsora:

A csapat tagjai: Asztalos Máté, Bakos Barnabás,Fülöp Dávid Attila, Gregorovics Máté, Gulyás Zalán, Hajdú Vajk, Hugyina Márk László, Huszti Gergő, Juhász Levente, Skultéti Ajna, Koncz Dominik, Majóczki Zsombor, Melegh Máté, Nagy Brigitta, Nagy Marcell, Öller Barnabás, Podlovics Antal, Polyák Csongor, Skultéti Vajk, Sütő Nándor, Szabó Benedek, Szabó-Medve Boldizsár, Szabó Lotti, Szilágyi Réka, Zölde Zille.

Edzők: Rostás Andrea, Kocsis Szabina

Szerző: Tóthpál Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez