Jobb volt a Brescia

Azok  a vérben forgó szemek! Kellemetlen emlékként maradtak meg Decker Ádámnak még a szombati összecsapásról. Fel sem merült benne, hogy emiatt kihagyja a ma esti összecsapást. Mindenesetre elég ijesztő, ahogy kinéz. Reméljük, hogy az olaszokat is elriasztja, őt pedig nem zavarja éleslátásában. Mert erre ma nagy szükség lesz. Nemcsak neki, hanem az egész csapatnak.


A leghűségesebb egri szurkolói különítmény megérkezett, így minden együtt van, kezdődhet az összecsapás.

Az első olasz támadás végén Deckert kiállítják, Bertoli pedig gyorsan kihasználja az emberelőnyt, 1:0. Vlachopoulos is a kiállítás sorsára jut, ezúttal azonban a kapufa ment. Dabrowski Norbert érzi úgy, hogy valamit változtatni kell, időt kér. Kapjuk is az emberelőnyt, Lukács azonban közelről mellé lő. Valics első bravúrja után zúg a “Bence, Bence” biztatás. Aztán nincs szerencsénk, Murisic lövése nem jut át a gólvonalon, majd Valics üt szögletre egy hatalmas Figlioli bombát. A sarokdobás után N. Presciutti kilövi a sarkot, 2:0.

A második negyed egri emberelőnnyel kezdődik, Kürti lövését azonban szögletre üti Del Longo, majd Valcopoulos lövése vágódik a kapufáról a játéktéren kívülre. Az ellentámadásból Rizzo tiszta helyzetből nem hibázik, 3:0. Ötméterest kapunk, amit Vlachopoulos értékesít, 3:1. Olasz emberelőny, ami szerencsére kimarad, majd Dabrowski Norbert teszi szóvá sérelmeit a bíráskodásról. A harmadik emberelőnyünk is kimarad. Magyar gólpasszt ad Vlachopoulosnak, 3:2. Gyorsan jön a válasz Figlioli vágja a labdát a kapunkba, 4:2. Majd újabb Valics védést jegyezhetünk fel. Alessandro Bovo kér időt a negyed felénél. Petar Muslim növeli az előnyt, 5:2. Nem tudunk  a kapu közelébe jutni, így Vlachopoulos kénytelen messziről lőni, ami nem okoz gondot Del Lungonak. Rizzo második találatának örülhet, amit emberelőnyből ért el, 6:2. Ezzel ér véget a mérkőzés első fele.

Hosnyánszky kemény lövése pattan szögletre, majd Decker próbálkozását védi a hazai kapus. Rizzo a hosszú felsősarkot lövi ki emberelőnyből, 7:2. Újabb kimaradt emberelőny, Vlachopoulos lövése akad el a blokkban. Valics védés, majd Magyar lövése pattan fölé. Gyárfás is próbálkozik, hiába. Magyar Márton viszont megszerzi első BL gólját, 7:3. Kürtit állítják ki, az előny kimarad, de ötméterest ítélnek ellenünk, amit Gallo vág a sarokba, 8:3. Végre tökéletes az emberelőnyös helyzetünk megjátszása, amit Sánta húz a kapuba közelről, 8:4. 

Fel lehet e még zárkózni? Ez az utolsó játékrész tétje. Sajnos az első támadást elhibázzuk. A másodikból viszont Avramovic kilövi a sarkot, 8:5. Rizzo nagyon elemében van, immár a negyedik gólját lövi emberelőnyből, 9:5. Dabrowski reklamál, sárgalapot kap. Teszi ezt azért, mert ami nálunk kiállítás, az olaszoknál ugyanaz még szabaddobást sem ér. Vagy mégis megérte? Ötméterest kapunk, Rasovic szépít, 9:6. Petar Muslim gyorsan válaszol, 10:6. Vukcevic növeli az előnyt, 11:6. Ez a vége!

Felzárkózni nem lehetett, a különbség tovább nőtt. Vérmes reményeink nem voltak, ami öröm volt, hogy a mérkőzés egy bizonyos szakaszában a két egri fiatal, Magyar, és Kürti egyszerre volt a vízben. Szégyent nem vallottunk, még az öt gólos vereség ellenére sem, el kell ismerni, a jobb csapat nyert, csakúgy, mint az egri összecsapásukon.

Mestermérleg:

Alessandro Bovo: Nagyon jó meccs volt, az első félidőben a védekezésünkkel meg voltam elégedve. Nem úgy a második félidőben, de nagyon örülök az eredménynek, mert nagyon fontos győzelmet arattunk.

Dabrowski Norbert: Mind a két kapus jól védett, Del Lungo extrát nyújtott. Rizzo pedig lőtte a gólokat, nagyobb türelem kellett volna ezek kivédekezéséhez. Ezért megérdemelten nyert a Brescia.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A- csoport, 11. forduló

AN Brescia – ZF-Eger

11:6 (2:0, 4:2, 2:2, 3:2)

Brescia, városi uszoda, 600 néző

V.: MR. Naumov (RUS), Ivanovski (MNE)

LEN-delegátus: MR.Perisic (SRB)

AN Brescia: Del Lungo -, Garozzo, Presciutti Ch., Figlioli 1, Gallo 1, Rizzo 4, Muslim 2, Nora Alessandro, Presciutti N. 1, Bertoli 1, Janovic, Vukcevic 1, Moretti. Edzők: Alessandro Bovo, Edvin Colderara

ZF-Eger: Valics – Lukács, S. Rasovic 1, Avramovic 1, Hosnyánszky, Sánta 1, Decker, Mirisic, Gyárfás, Vlachopoulos 2, Kürti, Magyar 1, Csiszár. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Gól-emberelőnyből: 4/9, ill.: 1/5

Gól-ötméteresből: 1/1, ill., 2/2

 

A 11. forduló további eredményei:
A-csoport:

CNA Barceloneta – FTC Telekom:
VK Crvena Zvezda – Dinamo Moscow:
Steaua Bucharest – Pro Recco:

B-csoport:

Waspo Hannover – Jadran Split:
Szolnoki Dózsa VSC – Spandau 04 Berlin:

BPM SM Verona – VK Jug Dubrovnik:
Havk Mladost Zagreb – Olympiakosz Pireusz:

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez