Bresciában a csapat

Ha lassan is, de tavaszodik. Ezt állapítottuk meg, a debreceni repülőtér felé vezető úton. Néhány korai gyümölcsfa már színesedik, s a határ is szépen zöldül. Nagyon várjuk már a kikeletet. Másfél óra repülőút Milánó, majd onnan ugyanennyi buszút, s megérkeztünk Bresciába a négy csillagos Park Hotelbe. Ott már nem nagyon érdekelte a társaságot a tavasz, mert hogy már elmúlt öt óra, s mindenki a könnyű uzsonna felé vette az irányt.

Pedig Olaszországban már hamisíthatatlanul beköszöntött a tavasz! Kellemes meleg, és szikrázó napsütés fogadott bennünket. Mindenki jókedvű, vidám és mosolygós. Ehhez csatlakozott kis társaságunk is. Útközben még szóba került a Miskolc elleni csata. Többen megdicsérték Sánta Danit, aki talán az elmúlt szombat este nyújtotta a legjobb teljesítményét, amióta Egerben van. Ráadásul Dabrowski Norbert még azt is elárulta neki, hogy már a szövetségi kapitány is érdeklődik utána, mert látja fejlődését. Hosnyánszky Norbertet arról faggattuk út közben, hogy miért is volt annyira gondterhelt a miskolci találkozó utolsó másodperceiben. Mint elmondta, neki minden mérkőzésen csakis a győzelem jár a fejében. Azt teljesen kikapcsolta, hogy tulajdonképpen a döntetlen is győzelemmel ér fel.

– Nyolc másodperc volt hátra – idézte fel az eseményeket olimpiai bajnokunk. – Egész meccsen nem voltam olyan jó helyzetben mint akkor, s hiába kértem Vlachopoulostól a labdát, nem passzolt. Odatolta szép lassan Avramovicsnak. Ő is játszadozott vele egy kicsit és várt. Itt mindenki megőrült? – kérdeztem -, amikor rájöttem, hogy már ne akarjunk semmit játék zajlik. Jó a döntetlen. Jó meccs volt! Egyetértek vele, hogy Sánta Dani az eddigi legjobbját hozta.

-Jót tett a hangulatnak, az a miskolci meccs – csatlakozott a beszélgetésbe Dabrowski Norbert. – Egy ilyen akadályvétel után egész más újra együtt lenni, elutazni, s egy újabb erőpróba elé nézni.

– Kijöhet ebből szerda este bármi – vette vissza a szót Hosi.  – Már nem sok esélyünk van a csoportunkból való továbbjutásra, végre teher nélkül, felszabadultan játszhatunk. Meglephetjük a Bresciát egy jó játékkal, magunkat és a szurkolóinkat pedig egy győzelemmel.

Jóleső csevegések, vidám sztorizgatások, nevetések, s gyorsan eltelt az a nyolc óra, amíg Egerből indulva, Debrecenen és Milánón át el nem értük úti célunkat. A Bajnokok Ligája 11. fordulójának helyszínét. Aztán már mindenki csak az uzsonnára koncentrált, mert bizony korgott a gyomor. Amikor ezzel gyorsan végzett a társaság Dabrowski Norbert csendes pihenőt vezényelt. Mert este hét órakor már a felkészülés utolsó része vette kezdetét, a videózással, taktikai megbeszéléssel. Húszóra húsztól pedig edzés a meccs helyszínén, egészen huszonkét óráig.

Itáliába már beköszöntött az igazi tavasz. Számunkra pedig az jelentené a kikeletet, ha valóban meglepénk a Bresciát egy jó játékkal, magunkat pedig egy szép győzelemmel. Mit is mondott Hosi még a repülőn? Neki minden mérkőzésen csakis a győzelem jár a fejében. Bízzunk benne, hogy ez ezúttal sem lesz másként, mert nagyon várjuk már a kikeletet.

Bresciában a csapat!

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez