Homonnaival a főszerepben -döntetlen

Változnak az idők!  Amikor nem is olyan régen még a Szegeddel, vagy éppen a Vasassal vívtunk emlékezetes csatákat, Miskolcon vízilabdát esetleg a tv közvetítések alkalmával láttak. Most pedig rangadóra érkeztünk a Kemény Dénes Uszodába. Változnak az idők! A Szeged a másodosztályban, a Vasas az alsó házban. Szerencsére a vízilabda – örök! Benne az egyik állandó főszereplővel az Eger együttesével.


Szép számú közönség, várta a kezdést, köztük a késői kezdés ellenére nagyon sok egrivel. Az első támadás a miénk, miután Rasovic elhozta a labdát. Murisic ellen azonban kontrát ítéltek. Valics védése állította meg az első miskolci próbálkozást. Emberelőnybe kerültünk, amit szépen megjátszottunk, s Vlachopoulos a bal alsó sarokba lőtt, 0:1. Homonnai játékvezető, már az első percekben eléggé sajátos stílusban vezette a találkozót. A miskolci kapu előtt szinte mindent kontrának ítélt. Ötször egymást követően egy kicsit soknak tűnik!  Sánta lövése majd szétszaggatta a hálót amiben már volt egy kis düh is, 0:2. A sok kontra miatt a hazaiak dupla annyit támadhattak mint mi, de jól védekeztünk, s tűrtük az ítéleteket. Jól kezdtük a találkozót.

A második negyedben sajnos kimaradt egy emberelőny, de a másik kapunál Sánta ügyesen lopta le a labdát Milicic kezéről. Aztán elpuskáztunk két helyzetet is, s következhettek Valics percei. Egymást követően kétszer is bravúrral hárított. Jött Hosnyánszky, aki észrevette a Csoma által üresen hagyott sarkot, s pontosan célzott, 0:3. Sánta és Lőrincz egyszerre mehetett a köteleken kívülre, ami az egykori egri játékos második kiállítását jelentette. Homonnai újra “alkotott” Vlachopoulos szabályos szerelését ítélte kiállításnak. Ezt is elbírtuk, a blokkon halt el a lövés. Vadovics a 16.percben lőtte az első miskolci gólt, 1:3, amivel le is zárult a mérkőzés első fele. Jól játszunk! Ha egy kicsit pontosabbak vagyunk elől, akár le is zárhattuk volna a találkozót. Nem így történt, ami azt sejtette, hogy lesz még itt izgalom bőven.

Gyárfás volt gyorsabb ellenfelénél, elhozta a labdát, de nem sokra mentünk vele, mert persze megint kontra az ítélet. Valics az ellentámadásnál újra a helyén volt. Végre emberelőnyt kaptunk, Dabrowski Norbert időt kért. Azt nem tudjuk, hogy mit mondott, de Decker a rövid kapufánál a hálóba húzta a labdát, 1:4. Hornyák kiszorított helyzetből  szépített, 2:4. Bedő a 21.percben végleg, cserével jutott a kiállítás sorsára.  Az előny kimarad, majd a következő támadásunk, megint kontra ítélet miatt hal el. Megint előnybe kerülünk, de az első passz után Homonnai számolatlan kontra ítéletén csodálkozhatunk. Vagy már nem is csodálkozunk? Misic betalál, 3:4, amivel vége a negyednek.

Gyárfást elvesztettük, végleg cserével a 26. percben. Stojanovic az emberelőnyből kiegyenlít, 4:4. Amikor már félő volt, hogy ezzel felhozzuk a hazaiakat, Hosnyánszky a jobb alsó sarokba lő. 4:5. Stojanovic azonban nem hagyja ennyiben a dolgot, újra kiegyenlít, 5:5. Már nem is akarom terhelni az olvasót, de megint kontra, ellenünk. Aztán Hosi nyugtat újra, mintegy lemásolva előző találatát, 5:6. Dabrowski nem bírja cérnával. Homonnainál vagy kontra, vagy kiállítás, most az utóbbi mellett dönt, amiért az egriek vezetőedzője sárgalapot érően reklamál. Valics azonban véd!!! Még valamivel több mint két perc van hátra, amikor emberelőnyben támadhatunk. Kimarad. Homonnai felteszi a koronát mai teljesítményére: ötméterest ítél. Bowen védhetetlenül bezúdítja, 6:6. Két páros kiállítás következett egy fél percen belül. Sike is sárga lapot kapott. Homonnainak nem szólt senki, hogy itt nem ő a főszereplő? Kinevezte magát. Azért ez a két csapat többet érdemelne! Mindenesetre ha a tabellára pillantunk akkor láthatjuk: nyertünk 6:6-ra!

Mestermérleg:

dr. Sike József: A műtét jól sikerült, de a beteg meghalt! Hiába játszottunk jól, fegyelmezetlenek voltunk, csak úgy, mint Egerben. Nem lenne szabad játékosokat így elveszíteni. A közönség viszont örülhet, mert magas színvonalú meccset látott, volt izgalom, jó játék mindkét oldalon. Viszont nem értem a játékvezetőt, aki az utolsó támadás közben két páros kiállítást ítél. Döntsön! Azért van!

Dabrowski Norbert: Egerben is azt mondtam, hogy most kell szerénynek lenni. Most még jobban annak kell! Ezzel a döntetlennel, persze ha Debrecenben nyerünk, akkor elértük a célunkat és bent vagyunk a legjobb négyben. Az sem lesz egyszerű. Ebben a meccsben benne volt az egész eddigi szezon fáradsága, de nemcsak mi fáradtunk el a végére, hanem ők is. Egy ötméteresen múlik a szezon? Mindegy, amiért jöttünk, elértük!

 


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., férfiak, felsőház, középszakasz, 5. forduló

PannErgy MVLC Miskolc – ZF-Eger

6:6 (0:2, 1:1, 2:1, 3:2)

Miskolc, Kemény Dénes Uszoda, 250 néző

V.: Kun Gy., Homonnai D.

PannErgy MVLC Miskolc: Csoma -, Vismeg, Banicevic, Hornyák 1, Nagy Á., Bowen 1, Vadovics 1, Bedő, Lőrincz, Misic, Milicic,Stojanovic 2, Szőke, Mizsei. Edzők: dr.Sike József, Kis István

ZF-Eger: Valics -, Lukács, S.Rasovic , Avramovic, Hosnyánszky 3, Sánta D. 1, Decker Á.1, Murisic, Gyárfás, Vlachopoulos 1, Kürti, Sántavy, Magyar, Csiszár. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Gól-emberelőnyből: 5/1, ill., 4/0

Gól-ötméteresből: -, ill., 1/1

Kipontozódott: Vadovics, ill., Decker

Kiállítva végleg cserével: Bedő a 21.percben, Gyárfás a 26. percben

 

A felsőház, középszakasz 5. fordulójának további eredményei:

BVSC – Szolnoki Dózsa: 14:15
DVSE – FTC-Telekom: 9:16
BHSE – A-HID OSC ÚJBUDA: 2:11

(FOTO: Lénárt Márton, archív)

 

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez