Dabrowski méltán volt nagyon dühös

A kerék forog! Mit forog? Pörög! Ha szerda, akkor rangadó! Ha szombat, akkor is! Ma szerda, akkor Szolnok. Tét a harmadik hely! Lássuk:


Sajnos gyászszünettel kezdődött a találkozó. Elhunyt az 1972-ben, az Egri Dózsával Magyar Népköztársasági kupát nyert csapat oszlopos tagja, Olajos László. Az ő emlékének tiszteletére némult el a lelátó egy percre.

Decker kiállításával kezdődött a találkozó, Angyal pedig belőtte az emberelőnyt, 0:1. Aztán Valics három nagyszerű védését követően, Kis Gáborról Sántavyt is kiállították, amit V. Rasovic értékesített, 0:2. Angyal mutogatott valamit a játékvezetőnek, amiért végleg cserével kiállították. Mivel elől kimaradtak a helyzeteink, Dabrowski Norbert kért időt, hogy megbeszélhesse mit is kellene csinálni. Rossz passz, lejárt a támadási időnk, s megint csak Valicsnak kellett védeni. Kis Gábor harmadszor is megcsinálta az emberelőnyt, most Lukács volt a szenvedő fél, Szatmári pedig a gólszerző, 0:3. Vlachopoulos lőtte a negyed végén az első gólunkat, 1:3.

A második negyed egri emberelőnnyel kezdődött, ami sajnos kimaradt. Nagy Valics védést követően, újabb emberelőny. Ki másról Kis Gáborról. Szerencsére ez is kimarad. Milyen az amikor a hóhért akasztják? Kis Gábort vitte be bekkelni Lukács Dorián, egri emberelőny! Gyárfás pedig a hálóba zúdít! 2:3. Valics nevét skandálta a publikum a következő bravúrja után, majd Bátori ütésért Angyal sorsára jutott, cserével végleg kiállították. Sokadik kapufánk után szinte törvényszerű volt, hogy gólt kapunk, Zalánki mattolta Valicsot, aki azért mindent nem védhetett,2:4. Már a második gólunkat érvénytelenítették, két méteren belüli lövést ítélve. A másik oldalon viszont Jansik szabályos gólt lőtt, 2:5. A számszerű különbség is sok, de a szolnoki kapu előtt, mint ha meg lennénk babonázva, semmi nem megy be. Pedig a helyzetet megteremtjük.

Amikor pedig a harmadik játékrész elején Lazic a kapunkba csavart, már rosszat sejtettünk, 2:6. Ráadásul Prlainovic is bevette a kapunkat, 2:7. S. Rasovic unta meg a szolnoki gólkülönbség növelést és hatalmas gólt lőtt, 3:7. Sajnos Prlainovic lövése befért Valics hóna alatt, 3:8. Vlachopoulos lövése megpattant legalább vagy két kézen, de végül a kapuban kötött ki, 4:8. A következő támadásból viszont tisztán kilőtte a rövid felső sarkot, 5:8. Lukács Doriánt elvesztettük a 22. percben, kipontozódott. Amikor már kezdtünk volna felzárkózni, Kis Gábor harcolt ki ötméterest, amit Prlainovc értékesített, 5:9. Sok volt a kiállítás, mi azonban ebből keveset profitáltunk.

Négy gólos hátrányból kezdtük a zárónegyedet. Mire mehetünk ezek után? Az első emberelőnyünk – azt kell mondjuk, szokás szerint -, kimaradt. Végre a második, már a hálóban S. Rasovic a gólszerzőnk, 6:9. Ketten is elúsztak Valics kiváló indítását nem észre véve, amiből mi kaptunk gólt, 6:10. Aleksic is kipontozódott, a 30. percben, de ez rajtunk már nem segített. Csak Valicson múlt, hogy nem lett nagyobb arányú vereség. Elől semmi nem sikerült. Kapufák, kihagyott helyzetek, rossz lövések jellemezték a támadó játékunkat. Kár érte, hogy nem tudtuk megismételni a Fradi elleni jó játékunkat. Innen nehezebb lesz az út a legjobb négy közé, de semmi nincs veszve!

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: Ennyire dühös mint most, még soha nem voltam a csapatomra. Úgy gondolom, hogy több játékos fejében rendet kell rakni. Sok ziccerünk volt, amit sorra kihagytunk. Semmi olyan dolog nem történt, ami egyébként máskor nem történik meg egy vízilabda meccsen. 

Zivko Gocic: Gratulálok mindkét csapatnak, természetesen inkább a mieinknek, mert nagyon jól játszottunk, főleg védekezésben. Már a meccs eléjén nehéz helyzetbe kerültünk, két cserés kiállítással. Azonban kibírtuk, s megérdemelten győztünk.

 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., férfiak, középszakasz, felsőház, 4. forduló

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa

6-10 (1:3, 1:2, 3:4, 1:1)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda,  700  néző

V.: Marnitz M. Vogel G.

Ellenőr: Császár György

ZF-Eger: Valics -, Lukács, S. Rasovic 2, Avramovic, Hosnyánszky, Sánta D., Decker Á., Murisic, Gyárfás 1, Vlachopoulos 3, Kürti, Sántavy, Biros B., Csiszár. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Szolnoki Dózsa: Nagy V.- Angyal D. 1, Bátori, Zalánki 1, Szatmári 2, Szeghalmi, Aleksic, V. Rosovic 1, Prlainovic 3, Lazic1, Kis Gábor, Teleki, Jansik D 1. Kardos. Edzők: Zivko Gocic, Hangay Zoltán

Gól – emberelőnyből: 5/14, ill.: 4/8

Gól – ötméteresből:- ill. 1/1

Kipontozódott: Lukács a 22. percben, Aleksic a 30. percben

Kiállítva, végleg cserével: Angyal, az 5. percben, Bátori a 16. percben

 

A középszakasz, felsőház, 4. fordulójának további eredményei:

PannErgy-MVLC-Miskolc – BVSC: 10-8
DVSE – BHSE: 13-12
FTC-Telekom – A-HID OSC ÚJBUDA: 7:9

/Fotó: Lénárt Márton/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez