Nincs ekkora különbség, mégis kikaptunk hét góllal

Vajon sikerülhet a lehetetlennek látszó küldetés? Fiatal csapatunk erre adott választ a Népligetben szombaton délután.


Az első eseményt Horváth Anna védése jelentette. Tóth Csengét viszont gyorsan kiállították, Tóth-Csabai pedig kihasználta az emberelőnyt, 1:0. Szilágyi Dorottya is gyorsan letette névjegyét, szép akciógólt lőtt, 1:1. A második emberelőnyét is kihasználta a Fradi, Bujka lőtt a hálóba 2:1. Tóth-Csabai viszont már akcióból is betalált, 3:1. Biros Péter gyorsan időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Sikerrel tette! Miklós R. akciógóljával, 3:2. Pulyblankot állították ki, és a hazai időkérést követően remekül védekeztünk, Tóth Csenge blokkolta a lövést. Ezt követően Horváth Anna védett, de a sarokdobás után Bujka centergólt lőtt 4:2. Mihailovic úszott meg, s a kapu elé érve nem hibázott, 5:2. Gyorsan egymásnak estek a csapatok. Látszott, hogy a Fradi nem akar már Egerbe jönni szerdán, míg a vendégek nem adták fel az újabb mérkőzés lehetőségét, próbálkoznak. Mire lesz elég? Meglátjuk.

A második negyedben Ráski vágta a kapuba a labdát egy szép akció végén, 5:3. Sajnos a válasz sem késett sokáig. Muzsnay úszott egyedül a kapura, s nem is hibázott 6:3.  Újabb egri akciógól! Ha már kiállítást nem kapunk. Szilágyi D. csökkentette a hátrányt, 6:4. Aztán csak megjött a kiállítás is, de ami ment akcióból, az most emberelőnyből kimaradt. Helyzetek itt is, ott is, eredménytelenül. Bujka újabb centergóljával 7:4. Sajnos Huszti is feliratkozott a góllövők listájára, 8:4. Időt is kért Biros Péter, még nagyobb baj nem lesz. Lett! Mihailovic növelte az előnyt, 9:4. Szilágyi Szabina próbálta megnyugtatni mesterét egy centergóllal, 9:5. Soknak tűnik a négy gólos különbség, de aki ismeri a női vízilabdát az tudja, hogy a hátralévő két negyedben, még minden megtörténhet.

Ezzel a reménnyel indult a folytatás a nagy szünet után. Az első három helyzet előttünk adódott, de mindegyik kimaradt. Tóth-Csabai viszont nem könyörült, emberelőnyből lőtt a kapunkba, 10:5. Ráski akciógóljával lopakodunk kicsit közelebb, 10:6. Tüzelünk, tüzelünk, de pontatlanok a lövések. Biros Péternek van is mondanivalója, időt kér. Hiába! Lövéseinkkel Kasó Orsolyát tesszük naggyá, már a hetedik kivédett lövésnél jár. Aztán megint Kasó, és emberelőnyből a Fradi. Gémes a gólszerző, 11:6. Bujka centerből újabb találatot szerez, 12:6.Kicsit mint ha lejtene a hazai pálya. Rengeteg támadóhibát fújnak ellenünk és a kiállítási arány is 8:3 oda.

Ugyanakkor nem csak ezen múlik. Gerendás M. akciógóljával kezdődik az utolsó negyed, 13:6. Ráadásul legjobbunkat, Szilágyi Dorottyát végleg cserével állítják ki. Nem tudni, hogy Gerendás  György mit reklamál, de őt is kiállítják, elküldik a kispadtól. Kövesdit ez nem zavarja gólt lő, 14:6.  Takács is jegyez egy centergólt, 15:6. Kezdünk szétesni? Ekkora különbség nincs a két csapat között! Miklós R. javít valamit a helyzeten, akciógóljával 15:7. Pulyblank harcol ki büntetőt, amit Ráski értékesít, 15:8. Sajnos eldőlt, nem lesz több ZF-Eger- Fradi meccs. A Szeged ellen folytatjuk, a két győzelemig tartó párharc során dől el, hogy ki játszhat az ötödik helyért.

Mestermérleg:

Biros Péter: Az első két negyedben nem ismertük fel a lehetőséget, rosszkor és rosszul lőttünk. Hátul, meg mint ha nem lett volna védelem a kapusunk előtt. Aztán sajnos szétestünk, fegyelmezetlenek voltunk! Olyan mint ha semmit nem gyakoroltunk volna az elmúlt héten. Pedig ott lehettünk volna végig, ha nem is a Fradi előtt, de mellett. Azonban az említettek megakadályoztak ebben bennünket.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., nők, Play off, első mérkőzés

FTC-Telekom – ZF-Eger

15:8 (5:2, 4:3, 3:1, 3:2)

Budapest, Népliget

V.: Bereczki M., Berki A.

FTC-Telekom: Kasó-, Mihailovic 2, Hajdú, Gerendás M. 1, Pőcze, Kövesdi 1, Illés, Muzsnai 1, Huszti 1, Bujka 4, Tóth-Csabai 3, Takács 1, Gémes 1. Edzők: Gerendás György, Karácsonyi Vazul

ZF-Eger: Horváth A. -, Szilágyi D. 2, Rocska L., Dobi D., Molnár D., Ráski L. 3, Miklós R. 2, Tóth Cs., Pulyblank A., Szűcs P., Kiss A., Hlengiwe, Szilágyi Sz 1., Podlovics A. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Gól – emberelőnyből: 6/11, ill.: 0/4

Gól – ötméteresből: – ill.: 1/1

Kipontozódott: –

Kiállítás, végleg cserével: Szilágyi Dorottya, 28. perc

Piros lap: Gerendás György a 28. percben

(Fotó: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez