Négy közé jutásért játszanak a lányok

Lezárult az alapszakasz, a legjobb négyhez pedig az FTC-Telekom csapatát kéne felülmúlnia a ZF-Eger női gárdájának.


OB I., NŐK, RÁJÁTSZÁS I/B. , 1. FORDULÓ

FTC-TELEKOM  – ZF-EGER 

BUDAPEST, NÉPLIGET , MÁRCIUS 16., SZOMBAT, 14.30.

V.: BERECZKI MIKLÓS, BERKI ANDRÁS.

Az OB I. tizennyolcadik fordulójában lezárult az alapszakasz a női mezőny számára is. A BVSC elleni vereség azonban már nem befolyásolta a tabellát, így tulajdonképpen az a találkozó akár egy ráhangolódás is lehetett a hétvégi rangadóra. A lebonyolítás szerint a Ferencváros csapatával szállnak harcba Biros Péter és Szilágyi Péter lányai a legjobb négy közé jutásért. A szabályok alapján azonban nincs egyszerű helyzetben a gárda, hiszen az alapszakasz egymás elleni eredményeit viszik magukkal a csapatok, amik az alábbi módon alakultak:

3.forduló:
2018. Október 13. ZF-Eger – FTC-Telekom 5-6

12.forduló:
2019. Január 19. FTC-Telekom – ZF-Eger 14-10

A párharc hét szerzett pontig tart, ami azt jelenti, hogy a pályaelőny mellett 6-0-ról indul az FTC. Nehéz helyzetben vannak az egriek, azonban a szezon során végig izgalmas és kiélezett meccseket játszottak a fővárosiakkal. Háromszor kell megverni a zöldeket a legjobb négybe jutásért, azonban tudjuk, hogy lehetetlen nem létezik.

 – Nincs könnyű dolgunk, de tudjuk, hogy meg tudjuk verni a Fradit. Csak akkor van esélyünk, ha hatástalanítjuk a rutinos játékosaikat. Megpróbáljuk megcsinálni a lehetetlent, azonban a pályaelőny és a 6-0 a zöldeknek kedvez. Sok fiatal játékos van a keretünkben, úgy gondolom, hogy helytállnak, remekül teljesítenek az edzéseken. Élvezik azt, hogy velünk játszhatnak, nagy jövő áll előttük. fogalmazott honlapunknak az egriek játékosa, Szilágyi Dorottya.


 

(FOTÓ: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez