Remek mérkőzést hozott a magyar rangadó!

Az egri Bitskey Uszodára figyel az ország! Nemzeti ünnepünkön az egyetlen rangos sporteseményt rendezik itt. A Bajnokok Ligája tizedik fordulójában a Fradi az ellenfél. Akiket az idény során először szép számú szurkolósereg is elkísért. A kerethirdetéseknél kiderült, hogy Csiszár, Magyar, Biros Barna, Valics Bence után az ötödik saját nevelésű egri játékos is bemutatkozhat a legrangosabb kupasorozatban Sári András személyében.  Így születnek a hősök! Ünnep ez a javából! Sárinak, az egri és a magyar vízilabdának, hiszen csak az “A” csoportban két magyar csapat küzdhet a továbbjutásért. 


Szép gesztus! A bemutatás előtt, a helyi műsorközlő külön köszöntötte a vendégdrukkereket. Fantasztikus hangulat a Bitskeyben, amikor érkeztek a csapatok. Bejártuk már Európát, sehol hasonlót nem tapasztaltunk. Aztán közös Himnusz éneklés és kezdődhetett a találkozó.

Az első támadás a miénk, miután Rasovic elhozta a labdát. Jaksic a kiállítás sorsára jutott, de az emberelőny kimaradt. A másik oldalon viszont Decker kapott két büntetőhibát egyszerre, mert nem hagyta el a medencét időben kiállítása után. Ráadásul ilyenkor még jár az ötméteres is, amit Varga D. lőtt a hálóba, 0:1.  Phol nem sokkal később tovább növelte az előnyt, 0:2. Murisc érezte úgy, hogy nem jó van ez így, szép centergólt lőtt 1:2. Sajnos újabb emberelőnyt puskáztunk el, ami után Varga Dénes büntetett, éles alsó sarkos lövésével 1:3. Vlachopoulos bombagólja jelentette a 2:3-at. Nem sokáig, mert Younger kihasználta a Kürti kiállításából származó előnyt, 2:4. Nagyon belekezdtek a csapatok! Vendég időkérést követően a debütáló Sárit állították ki, de jó védekezéssel elhárítottuk a bajt. Csakúgy, mint Gyárfás kiállítását követően. Vlachopoulos a “rossz kéz” oldalról újra egyre csökkentette a különbséget, remek gólt lőtt, 3:4. Igazi BL-meccs, remek, iram, látványos megoldások és hét gól az első negyedben.

A Fradi támadhatott először a második negyedben, amikor is Gyárfást kiállították. Az előnyből Vámos védhetetlenül vágta a kapuba a labdát, 3:5. Murisic a másik kapu előtt is kiharcolta az előnyt, de nem tudtunk élni vele. Jött viszont a Hosi bomba! Föl a felső sarokba, 4:5. Nikic nem hagyta annyiban, újra kettőre növelte az előnyt, 4:6. Kürti passza után, Sántával szabálytalankodtak büntetőt érően. Vlachopoulos, a bal felsőbe lőtt, 5:6. Vámos villant a negyed felénél, 5:7. Dabrowski Norbert érezte úgy, hogy meg kell nyugtassa övéit. Időt kért. Younger és Murisic egyszerre jutott a kiállítás sorsára. Hosnyánszky szétforgácsolta a kapufát. Aztán Kürti próbálkozott, Vogel azonban védte a lövését. Varga Zsolt is időt kért. Younger vágta pofon Avramovicot, az ítélet nem is lehetett más, mint kiállítás. Megint képtelenek voltunk élni a lehetőséggel.

A nagy szünet után, sajnos Varga Dénes talál először a kapuba, a kapufa segítségével, 5:8. Vogel után, kollegája, Valics is védett egy nagyot. Hirtelen sok lett a hiba, köszönhető ez elsősorban az első két negyed óriási iramának. Sajnos Gyárfást elvesztettük, kipontozódott. S. Mitrovic pedig emberelőnyben nem hibázott, 5:9. Vlachopoulos lövése Vogelról pattant a gólvonal mögé, 6:9. Sedlmayer, a Fradi újabb emberelőnyét lőtte a kapunkba, 6:10. Murisic pazar védekezését követően, egy rossz passz miatt halt el a támadásunk. Meglépett a Fradi. Varga Dénes ötméteresből növelte az előnyüket, 6:11. Deckert is elvesztettük, egy páros kiállítást követően, ami egyben azt is jelentette, hogy Jansik is kipontozódott, akit végleg cserével küldtek ki a medencéből.

Az utolsó felvonásban először Valics szedett ki egy labdát a felső sarok elől, majd Vogel védte Rasovic bombáját. Valics parádé következett, két ziccert hárított egymást követően, majd Vámos ravasz lövését hárította. Rasovic szépített a negyed felénél 7:11. Aztán megint Valics bravúr. Hej, ha ez egy negyeddel előbb jön! Hosnyánszky bevetette a védjegyévé vált csavart, púposodott a háló, 8:11. Ami szép,az szép! Varga Dumi is megmutatta, hogy milyen is ami igazán szép, 8:12. Sánta emberelőnyös lövése is a gólvonal mögé pattant, 9:12. Valics kifejelt egy bombát, Kürti pedig remekül blokkolt. Így ért véget, a magyar rangadó a BL-ben. Remek mérkőzés volt! Még ha kikaptunk is, nincs miért szégyenkeznünk, egyenrangú partnerei voltunk a bivalyerős kerettel rendelkező Fradinak.

 

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert:  Egyedül az eredménnyel nem vagyok elégedett, a Ferencváros egy nagyon jó csapat. Mi közel a maximomot hoztuk ki magunkból. A meccs előtt úgy számoltam, hogy tőlünk százhúsz százalékra lesz szükség, a Fradinak meg elég a nyolcvan. Ennyivel jobb csapat a Ferencváros.

Varga Zsolt: Összességében örülök, ez volt a hatodik szezonbeli mérkőzésünk az Eger ellen. A Találkozó előtt is elmondtam, hogy ez előnyt jelenthet a csapatoknak. Ez most nekünk kedvezett, de az Eger egyre jobb csapattá érik. Nekünk ez egy nagyon fontos három pont a Bajnokok Ligájában.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, 10. forduló

ZF-Eger – FTC-Telekom

9:12 (3:4, 2:3, 1:4, 3:1)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 1300 néző

V.: Alessandro Severro (olasz), George Stavridis (görög)

LEN-delegátus: Stefan Bottlik (szlovák)

ZF-Eger: Valics-, Lukács, S.Rasovic 1, Avramovic, Hosnyánszky 2, Sánta 1, Decker, Murusic 1, Gyárfás, Vlachopoulos 4, Kürti, Sári A., Csiszár. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

FTC-Telekom:  Vogel-, Sedlmayer 1 , Kállay, Phol 1, Vámos 2, Német, Nikic 1, Jaksic, Younger 1, Varga D. 5, Jansik, S. Mitrovic 1, Gárdonyi Edzők: Varga Zsolt, Nyéki Balázs

Gól –  emberelőnyből: 10/2, ill.: 10/5

Gól – ötméteresből: 1/1, ill.: 2/2

Kipontozódott: Gyárfás a 21. percben, Phol a 22. percben, Decker a 24. percben, Jansik a 24. Percben, Younger a 31. percben

 

A 10. forduló további eredményei:

A-csoport:
20.30.: Pro Recco – CNA Barceloneta: 8:3
2019. Március 16., szombat
19.15.: Dinamo Moscow – AN Brescia
20.30.: VK Crvena Zvezda– Steaua Bucharest

B-csoport:
19.00.: VK Jug Dubrovnik – Waspo Hannover: 18:7
2019. Március 16., szombat
16.00.: Olympiakosz Pireusz – Szolnoki Dózsa VSC: 11:10
19.00.: Jadran Split – Spandau 04 Berlin
20.30.: BPM SM Verona – Havk Mladost Zagreb

Fotó: /Lénárt Márton/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez