Nem sikerült a bravúr

A feladat nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan. Még akkor sem, ha szűken számolva is öt utánpótláskorú játékos szerepel Biros Péter tizennégy fős keretében. De a többi kilenc játékos életkora is inkább a húszhoz van közelebb, mint a huszonöthöz. Rendkívül fiatal, de sokra hivatott társaság, egy igazi sztárjátékossal az élen Szilágyi Dorottya személyében. A meccs végkimenetele a négy közé kerülés szempontjából fontos, még ha a tabella, az alapszakasz utolsó fordulójától függetlenül nem is változik.


Két kimaradt egri helyzettel kezdődött a találkozó. Előbb Miklós R. majd Hlengiwe puskázta el a lehetőségét. Kuna viszont az első emberelőnyös szituációból gólt lőtt, 1:0. Sajnos Hlengiwe második próbálkozása is sikertelen volt, Gyöngyössy lövését viszont Horváth Anna tette ártalmatlanná. Tóth Csenge sem talált a kapuba, s a másik oldalon is kimaradtak a helyzetek. Mintha idegesen kezdtek volna a csapatok. Előbb Petrovics Mátyás, majd nem sokkal később Biros Péter is időt kért. Tóth Csenge ellen ítéltek büntetőt, amit Illés értékesített, 2:0. Egy perccel a negyed vége előtt, Koncz akciógólt lőtt, 3:0. Ráski forgatta meg emberét, visszahúzták, ötméteres. Szilágyi D. a hálóba vágta a büntetőt, 3:1. Farkas T. azonban közvetlen a lefújás előtt akciógólt lőtt, 4:1. Nem valami biztató kezdés. A BVSC nyugodott meg előbb, s talált a játékára, aminek eredményeként háromgólos előnyre tett szert.

Horváth A. védésével kezdődött a második negyed. Szilágyi Dorottya labdaszerzését követően, Ráski L. szép akciógólt lőtt, 4:2. Sajnos Gyöngyössy centerből gyorsan válaszolt 5:2. Biros Péter kapott sárga lapot, miután nem értett egyet Szilágyi Szabina kiállításával. Aztán támadóhiba itt is, ott is. Petrovics is reklamál, ő megúszta. Egyre inkább a játékvezetésről szól a mérkőzés. Kár érte! Szilágyi D. megcsillantja a reményt, visszajöhetünk a meccsbe, gólt lő emberelőnyből 5:3. Megint egy kimaradt egri helyzet, pedig tovább zárkózhattunk volna. Lőttünk három kapufát, s a bekapott öt gól ellenére Horváth Anna jó teljesítménye jellemezte az első félidőt. Egy kis szerencsével talán közelebb lehetnénk rutinosabb ellenfelünkhöz.

A nagy szünet után is minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. Kihagyott helyzetünk után Illés lőtt gólt, 6:3. Pulyblank harcolt ki büntetőt, amit Szilágyi D. biztosan értékesített. Megint közelebb lopóztunk, 6:4. Illés azonban nem hagyott sokáig reménykedni, mert egy hibánkat kihasználva újabb akciógól lőtt, 7:4. Aztán jött Koncz, s már nem szívesen nézünk az eredményjelzőre: 8:4. Varga V. büntetőből tovább növelte a fővárosiak előnyét, 9:4. Emberelőny nálunk, időkérés, megbeszélés. A fór kimarad, Ráski azonban akciógólt lő, 9:5. Máté góljával, újra öt a különbség, 10:5. A negyed utolsó eseményét Pulyblank Amelia emberelőnyből szerzett gólja jelentette, 10:6.

Kuna akciógólja vezette be a zárónegyedet, 11:6. Hosszú percekig tartó mezőnyjáték után, Ráski törte meg a gólcsendet, emberelőnyből talált a hálóba, 11:7. Kuna akcióból válaszolt, 12:7. Hlengiwe annyi kihagyott lehetőség után betalál 12:8. Azonnal jön a válasz Kelétől, 13:8. Kele nagyon belejöbb, még egy akciógóllal jelezte ezt, 14:8. Ez a végeredmény, amiért nagy kár. Sokkal több volt ebbe a mérkőzésben. Kapufák, kihagyott helyzetek, s jó néhány egyéb hiba jellemezte a játékunkat. Igaz a kispad ezúttal túlzottan “rövid” volt. Szombaton az FTC otthonában folytatják a lányok. Megpróbálják a lehetetlent, jelentős hátrányból a négy közé jutást.

Mestermérleg:

Biros Péter: Gratulálok a BVSC-nek, jelenleg jobb csapat nálunk. Sok fiatallal álltunk fel. Voltak olyan dolgok, aminek tudtam örülni, de sok volt a bosszantó hiba is. Ha majd ezen utóbbiakból kevesebb lesz, akkor leszünk képesek nagyobb célokért küzdeni.

Petrovics Mátyás: Jó mérkőzést játszottunk, s nekem is gratulálnom kell az egri fiataloknak, mert meggyőzőek voltak. Nekünk még egy meccset kell nyernünk a hét végén a Szentes ellen, hogy elérjük a céljainkat. Hasonló mérkőzésre számítok ott is.

 


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I. Nők, alapszakasz, 18. forduló

BVSC – ZF-Eger

14:8 ( 4:1, 1:2, 5:3, 4:2)

Budapest, Szőnyi úti Uszoda

V.: Marjay Zs., Homonnai D.

BVSC: Domoszlai -, Illés 3, Farkas K., Alaksza D., Takács O.,  Farkas T 1., Koncz L. 2, Leimeter, Kuna 3, Kele N. 2, Varga V. 1, Máté Zs.1, Gyöngyössy A. 1, Tóth E. Edzők: Petrovics Mátyás, Gruber Laura

ZF-Eger: Horváth A. -, Szilágyi Dorottya , Rocska L., Dobi D.  , Horváth L., Ráski L.3 , Miklós R. Tóth Cs., Pulyblank A. 1, Szűcs P., Kiss A., Hlengiwe M.1, Szilágyi Sz.,  Podlovics A. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.

Gól – emberelőnyből: 1/6 ill.,3:10

Gól – ötméteresből: 2/2, ill., 2/2

/Fotó: Lénárt Márton, archív/

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez