Egy válogatott behívó kapcsán…

A hír már közel sem nevezhető frissnek. Valamikor csütörtök késő délután jelent meg talán először. Olvashatta, hallhatta, láthatta már mindenki. Mégis rendkívül örömteli. Gyárfás Tamás a ZF-Eger balkezese, meghívót kapott Marcz Tamás szövetségi kapitánytól a keddi Málta elleni válogatott mérkőzésre. Ráadásul biztos, hogy ő lesz az egyik újonca a válogatottnak, mert a szövetségi kapitány – tekintettel az ellenfél játékerejére, valamint a rendkívül sűrű programra -, csak tizenhárom játékost nevezett a találkozóra.

Először arra gondolhattunk, hogy jó, jó egy Málta elleni bemutatkozó, de ha majd a Szerbek ellen is számít rá a kapitány, majd akkor hozsannázzunk. Nagy tévedés! Marcz Tamás nyitott szemmel jár. Keresi a legideálisabb összetételt, akikkel jövőre ( istenem, hogy múlik az idő!) nekivághat a tokiói olimpiának. Egerben is többször feltűnt, a Bitskey Aladár Uszodában, amikor fontos, nagy tétre menő, kemény ellenféllel küzdött meg a ZF-Eger. Gyárfás, már benne lehetett a noteszában, de valószínű, hogy bekerült Kürti neve is, már ha a kapitány egy kicsit tovább gondol Tokiónál.

Marcz Tamás számára egyébként is kedves az egri Bitskey Uszoda, hiszen játszott itt, talán a leghosszabb nevű egri csapatban a Brendon-UPC-ZF-Eger együttesében. Nem is mondták ki ezt egyszer sem a televíziós közvetítések során. Ebben a csapatban játszott együtt Dabrowski Norberttel, és Szécsi Zoltánnal is. Lehet, hogy nagyon meglepődhetett, amikor mindketten először ajánlották neki, hogy figyelje csak meg Gyárfás Tamás teljesítményét, mert érdemes. Na, nem mint ha egy szövetségi kapitány magától nem venné észre, hogy ki mennyit fejlődött egy bizonyos időszakban, s mikortól lehet hasznára a nemzeti csapatnak is.

Féltünk, hogy sokan lesajnálják majd ezt a Málta elleni behívót. Szerencsére nem így történt. Több újságíró is elkérte Gyárfás Tamás telefonszámát, mert interjút akartak tőle. Üdvözölni őt mindazok sorában, akik már oly sok örömet, büszkeséget okoztak, és szereztek hírnevet ebben a sportágban hazánknak.

Ha valaki, akkor Gyárfás Tamás igen is megérdemli ezt a válogatott behívót. Rendkívül tudatos, szorgalmas, intelligens ember, akinek nem nyűg áldozatot hozni, aki tanulni, fejlődni akar, s ezért a legnagyobb erőfeszítésekre is képes.

Emlékszem, amikor Egerbe igazolt, voltak akik akkor is fanyalogva kérdezték, hogy ki ez a Gyárfás Tamás? Aztán alig telt el egy kis idő, meg néhány meccs, amikor már a nevét skandálta a “B” közép:” Gyárfi! Gyárfi!” Mint embert is hamar megkedvelték, mert góljai számának növekedésével, a szerénysége nőtt arányosan.

Ki is az a Gyárfás Tamás? Tudja ma már mindenki! A ZF-Eger sokra hivatott játékosa, immár a magyar válogatott tagja! Ha valaki még esetleg csak tanulgatná a nevét: – tegyél róla Gyárfi, hogy örökre bevéssék, mint Pócsikét, Birosét, Szécsiét, hogy csak az egri kötődésű olimpiai bajnokokat soroljam.

Még valaki, aki nagyon ide kívánkozik, Gyárfás Tamás válogatott behívója mellé: az pedig nem más, mint Dabrowski Norbert. Valamit nagyon tudhat a szakmájából! Akinek elég volt egy fél szezon arra, hogy úgy foglalkozzon az addig alig ismert Gyárfással, hogy végleg meggyőzze a szövetségi kapitányt. Nem először teszi! Hosszú lenne a névsor, hány játékos köszönheti neki a válogatottságot.  Biztos kiadna egy bő keretet. Felsorolhatnánk, de úgyis tudja mindenki. Meg ez már egy új,  ez már egy másik, fejezet…

/Fotó: Lénárt Márton, archív/

 

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez