Magabiztos, jó játékkal, megérdemelten…

Nem mindennapi eseménnyel kezdődött a mérkőzés. Még a csapatok hivatalos bemutatása előtt a közönség nagy tetszésnyilvánítása közepette vehette át a Bíró család az Egri vízilabda Klub és a szurkolótábor közös adományát, egészen pontosan  kilencszázhetvenegyezerkilencszáztizenö forintot. Decker Ádám csapatkapitány kezdeményezésére először a férfi csapatunk kezdett gyűjtésbe, majd csatlakozott a női együttes is, aztán a szurkolók, a Recco elleni Bajnokok Ligája mérkőzés ingyenessé tétele után adakoztak. Egy élet újrakezdéséhez járulhattunk így hozzá közösen, egy leégett családi ház drámájával azonosultunk valamennyien. Az egri vízilabda nagy családja segített egy kisebb családon, megmutatva az összetartozás erejét. Bíró Mihály a tragikus sorsú család nevében elcsukló hangon mondott köszönetet, miután Decker Ádám csapatkapitánytól átvette az adományt.


Rasovicé volt az első akció. Miután elhozta a labdát, a kapufa belső élére lőtt. Hogy jött ki onnan a labda? Aztán Hosnyánszky és Gyárfás is szétforgácsolták a kapufát. Hosnyánszky második próbálkozása viszont már gólt eredményezett, 1:0. Jelentkezett Valics is, a debreceniek első lövését védte könnyedén. Hazai fölény jellemezte az első perceket, még ha az eredményben ez nem is mutatkozott meg. Az első emberelőnyünket Sántavy húzta a kapuba, 2:0. Ez volt az első gólja ebben a bajnokságban, egri színekben. Sánta is megdöngette a kapufát, Vidovic viszont kilőtte a bal alsó sarkot 2:1. A negyed utolsó eseményeként még egy Hosnyánszky bomba, ami végre nem a kapufát, hanem a hálót szaggatta, 3:1.

A második negyed első két perce mezőnyjátékkal telt, míg nem Rasovic távolról nagy gólt lőtt,  4:1. Aztán megmutatta, hogy megy az közelről is, 5:1. Macsi P. emberelőnyből válaszolt, 5:2-re alakítva az eredményt. Vlachopoulos vette észre a tátongó jobb sarkot, s könnyedén helyezett a kapuba, 6:2. Valics gondolta úgy, hogy ez egy kiváló eredmény, s nem engedett változást. Murisic viszont változtatott, emberelőnyből talált a kapuba, 7:2. Durik is kihasználta a létszámfölényt, 7:3. Rasovicot rántották vissza tiszta gólhelyzetben, a megítélt büntetőt ugyanő értékesítette, 8:3. A negyed végét jelző dudaszó pillanatában még Vidovic ejtése célba ért, 8:4. Fegyelmezetten és jól játszott a csapat, a nagy meglepetésekre képes Debrecen ellen. Nyoma sem volt a hétközi kisiklásnak.

Egy fontos Valics védéssel kezdődött a harmadik játékrész. Kovács Gábor emberelőnyből a hosszú sarokba lőtt, 8:5.

Miroszlav Bajin kommentált egy bírói ítéletet, amiért sárga lapot kapott. Vlacopoulos centerből(!) bombázott, Kósik szépen védett. Sántavyval szemben azonban nem volt esélye, 9:5. Fekete csavarintotta Valics feje fölé a labdát, úgy, hogy a kapusunk még beleért, de ez nem segített, 9:6. Hosnyánszky szerelt bravúrosan és látványosan, a támadásból pedig Avramovics is betalált, 10:6.

Dőryé volt az első találat az utolsó negyedben, 10:7. Jött azonban Vlachopoulos, s még mielőtt a debreceniek elhihették volna, hogy felzárkóznak, a felső sarokba pattintott., 11:7. Hogy mindenki biztos legyen a dolgában lőtt gyorsan még egyet a másik oldalról is, 12:7. Rossz passz Gyárfástól, ráadásul ki is állították, az előnyből pedig Dőry lőtt gólt, 12:8. Egy szépen megjátszott előny, Murisic gólt eredményezett, 13:8. Vlachopoulos nevét skandálta a “B” közép, hálószaggató felsősarkos gólja után, 14:8. Sántavy kipontozódott, az emberelőnyből pedig Macs Patrik talált a hálóba, 14:9. Ez lett a végeredmény is, ami elsősorban a fegyelmezett, jó játéknak köszönhető, teljesen megérdemelt még az öt gólos különbség ellenére is.

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: Egyszer mindenki megverhet mindenkit. A Debrecen azonban nemcsak a Szolnokot győzte le, hanem a BVSC-t is. Ez intő jel volt. Jó csapat, nehéz ellenük játszani. Úgy érzem, hogy sikerült jól felkészülnünk, ezért a magabiztos győzelem. Örülök a három pontnak.

Miroslav Bajin: Ha az elején ellép tőled az ellenfél, akkor már nagyon nehéz dolgod van. Az Eger pedig különösen az első félidőben játszott jól, de utána sem hagyott kételyeket senkiben, hogy kié lesz a győzelem. Bíztam benne, hogy legalább szorosabb meccset játszunk, hiszen a múlt héten megvertük a BVSC-t. Az Eger ezt nem engedte, mert nagyon jó csapat. Nem vagyok elkeseredve, megtettük, amit lehetett, itt Egerben ez ennyire volt elég.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB-I. középszakasz 3. forduló4

ZF-Eger – Debrecen

14:9 (3:1, 5:3, 2:2, 4:3)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda, 300 néző

V.: Füzesi Zs., Tordai G.

ZF-Eger:  Valics -,  Magar , Rasovic 3 , Avramovic , Hosnyánszky  2 , Sánta,  Decker Á., Murisic 2 , Gyárfás, Vlachopoulos  4 , Kürti, Sántavy 2, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Debrecen: Kósik -, Smitula , Dőry Farkas  1 , Durik 1  , Vidovic 2, Kovács G. 1, Fekete 1, Macsi P 2, Zsilák, Giorgio La Rosa, Dienes, Fejős 1, Macsi M. Edzők: Miroslav Bajin, Kardos Sándor

Gól – emberelőnyből: 6/8, ill.: 2/9

Gól – ötméteresből: 1/1 ill., –

Kipontozódott: Sántavy M.


A középszakasz 3. fordulójának további eredményei:

Szolnoki Dózsa – BHSE: 17:6

AVUS Szombathely – Tatabánya: 8:10

BVSC-Zugló – A-Híd OSC Újbuda: 3:12

VasasPlaket – PVSK-Mecsek Füszért: 9:5

Metalcom Szentes – Kaposvári VK: 13:8

PannErgy-MVLC-Miskolc – FTC-Telekom: 11:12

UVSE Hunguest Hotels – KSI: 13:8

 

/Fotó: Lénárt Márton/

 

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez