Végig esélytelenül

Szécsi Zoltán az Egri Vízilabda Klub elnöke, a mérkőzés előtt elmondta, hogy a Kondorosi úton az OSC az esélyesebb, nekünk majd a hazai mérkőzést kell behúzni. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tennénk meg mindent a győzelemért. 


Miénk az első támadás lehetősége, miután Rasovic elhozta a labdát. Murisicről rögtön kiállítják Bundschut, az előny sajnos kimaradt. Egy hosszas mezőnyjátékot követően Manhercz akciógólt lő, 1:0. Sajnos a második emberelőnyünk is kihasználatlanul maradt. A harmadik megjátszása előtt Dabrowski Norbert időt kér. Hiába! Gyárfás puffantja el a lehetőséget. Ezt követően Manhercz nem kegyelmez, újabb akciógóljával 2:0. Manhercz, Manhercz, Manhercz: 3:0. Nem szabad elengedni az OSC-t! Erről Vlachopoulos gondoskodik, akciógóljával zárkózunk, 3:1. Előbb Kürti, aztán Biros Barna is a kiállítás sorsára jut, Hárai pedig belövi a fórt, 4:1. Nem kezdtünk jól! Négy lövésünkből Mitrovic hármat is kivédett, kihagytuk az emberelőnyöket, s a védekezésünk sem volt a megszokott.

A második negyed sem kezdődik jól. Kovács Gergő ötméteresből növeli az előnyt, 5:1. Vlachopoulos gyorsan válaszol, 5:2. Salamon emberelőnyből eredményes, 6:2.Gyárfás labdaszerzése után, Rasovic ellen támodóhibát fújnak, majd kiállítják Avramovicot Hárairól. (Hát…) Szerencsére ez az előny kimarad, Dabrowskinak van mondandója, időt kér. Mitrovic kivédi Murisic lövését, majd Salamon akciógólt lő, 7:2. Mitrovicot ítélik szabálytalannak, kiállítják! Gyárfás bevágja az előnyt 7:3. A nagy szünetben rendezni kell a sorokat, mert a négy gólos különbség soknak tűnik.

Valics is magára talált. Az előző negyedben büntetőt hárított, a harmadik játékrész pedig egy remek védésével kezdődött. Aztán sajnos Erdélyi lő akciógólt, 8:3. Hosnyánszky bomba a mezőnyből, 8:4. Valics hárít újra, de a kipattanó az OSC-é. Hárait állítják ki végleg cserével , miután összeakaszkodott Sántavyval. Vad Lajos reklamál, sárgalapot érdemlően. Az előny kimarad, feltűnően sok a támadó hiba itt is, ott is. Előbb Decker, majd Vlachopoulos is a kiállítás sorsára jut, Kovács Gergő bevágja az előnyt, 9:4. Mi viszont megint kihagyjuk. Vlachopoulos próbálkozik még a negyed utolsó eseményeként, eredménytelenül. Sok az öt gólos különbség!

Sántavy mindjárt az utolsó játékrész elején kipontozódik. Kovács Gergő pedig újabb gólt lő 10:4. Elszálltak a remények! Hosnyánszky, Kürti összjáték után, az utóbbi szép gól lő, 10:5. Hosiból jól felkészült Báne, vagy talál még jól emlékszik, mert immár a harmadik lövését védi ki. Budshcuh is kipontozódik, az ebből adódó előny kimarad. Seman viszont centergólt lő, 11:5. Manhercz, újra megtalálja a sarkot, 12:5. Randelovic is kpontozódik, de nekünk az emberelőnyös helyzetek nem mennek ma este.

Mit mondott Szécsi Zoltán?  A Kondorosi úton nem mi vagyunk az esélyesek. No, de ekkora különbségre azért sem ő, sem más nem számított. A kerék forog! Nincs megállás! Szombaton lehet javítani! Jön a Debrecen.

Mestermérleg:

A mérkőzést követő sajtótájékoztató elmaradt!


A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB-I., köszépszakasz 2. forduló

A-Híd OSC Újbuda – ZF-Eger

12:5 (4:1, 3:2, 2:1, 3:1)

Budapest, Nyéki Imre Uszoda

V.: Csanádi Zs., Rubos K.

A-Híd OSC Újbuda: Mitrovics -, Brguljan, Manhecz 4, Randelovic, Salamon 2, Kovács G. 3, Seman 1, Tóth M., Erdélyi 1, Ubovic, Bundschuh,Hárai 1, Szabó. Edzők: Vad Lajos, Kósz Zoltán

ZF-Eger: Valics -,  Rasovic S.  ,  Avramovic , Hosnyánszky 1 , Sánta , Decker Á. , Murisic , Gyárfás 1 , Vlachopoulos 2 , Kürti 1 , Sántavy, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Gól – emberelőnyből: 4/13, ill.: 1/ 12

Gól – ötméteresből: 1/2, ill., –

Kipontozódott:   Randelovic, Bundschuh, ill.: Sántavy

Kiállítva, végleg cserével:  Hárai 


A középszakasz 2. fordulójának további eredményei:

Tatabánya – Metalcom-Szentes: 7:5

FTC Telekom – Szolnoki Dózsa: 10:8

PVSK-Mecsek Füszért – UVSE Hunguest Hotels: 11:6

PVSK – PannErgy- Miskolc MVLC:  7:13

DVSE – BVSC-Zugló: 9:6

Kaposvári VK – AVUS Szombathely: 9:11

KSI – VasasPlaket: 8:12

 

/Fotó Lénárt Márton, archív/

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez