Megérdemelt, nagyon fontos három pont!

A szezon eddigi legfontosabb mérkőzésének kikiáltott találkozón egykori csapattársak néznek egymással farkasszemet. Hornyák Olivér, Csoma Kristóf, Bedő Krisztián, Lőrincz Bálint, nemrég még az egri sikerekért harcoltak. Ma barátként, de ellenfélként érkeztek Egerbe. Csakúgy, mint edzőjük, az a dr. Sike József, aki még a valamikori Egri Dózsában több száz OB-I-es találkozón szerepelt.


Izgalmasan kezdődött a találkozó. A miskolciak egyik busza ugyanis lerobbant Mezőkövesden, így a csapatuk egyik fele a ZF-Eger feliratú busszal érkezett, köszönhetően Kovács István kollegánknak.

A találkozó Rasovic pillanatokkal kezdődött. Előbb elhozta a labdát, majd a kapu elé érve a hálóba bombázott, 1: 0. Az első miskolci támadás is góllal végződött. Gyárfást kiállították, s az emberelőnyből Stojanovic  egyenlített 1:1. Bowen juttatta vezetéshez a vendégeket büntetőből 1:2. Az első egri emberelőny kimaradt. Rangadó volt ez a javából! Érezhető volt a feszültség, nem egyszer szinte forrt a víz. Ha pedig emberelőnyből Hosnyánszky kezében a labda, akkor előre beírhatjuk a bombagólt. Így volt ez most is, 2:2. Nagy Ádám is behúzott egy előnyt a rövid kapufától, 2:3. Bedő harcolt ki újabb ötméterest, Nagy Ádám büntetőjét Valics kivédte! Nem ez volt az első bravúrja. Ráadásul még az első negyed hátralévő részében kétszer is, a kezében haltak el a miskolci próbálkozások.

Ilyet is ritkán látni: játékvezetői labda, azaz feldobás. Ezzel zárult az első egri támadás a második negyedben, mert Deckert szabálytalannak ítélték a labdáért vívott harcban. Aztán kimaradt helyzetek itt is, ott is. Csoma mögött csattogott ugyan a kapufa, de az nem ért semmit. Nagy Ádám viszont megtalálta a rövid felső sarkot, 2:4. Gyárfás válaszolt, ő a hosszú sarkot választotta 3:4. A következő támadásnál Misic centerből volt eredményes, 3:5.

A nagy szünet utáni első támadás is a miénk. Kell a gól, de megint csak a kapufa. Keményedett a meccs, csattogtak a pofonok, sajnos nem egyszer büntetlenül. Rasovic újabb góljával zárkóztunk, 4:5. Egy újabb Valics bravúr következett. Bedő, az üres kapuba sem talált be, Vlachopoulos megannyi kapufája után kiegyenlített, 5:5. Lőrincz Bálintot végleg cserével kiállították, miután szóvá tett egy bírói ítéletet. Misic szinte kitépte Vlachopoulos közismerten sérült vállát, mégis az utóbbit állították ki, mert megpróbált kiszabadulni. Érthetetlen ítélet! Valics azonban újra a helyén volt, ezúttal ziccert fogott. A másik kapunál azonban Rasovic lövésére nem volt orvosság, újra vezetünk, 6:5. Dabrowski nem bírta tovább a meglehetősen sajátos bírói felfogást, sárgalapot kapott. Avramovic nem tréfált, kapufás gólt lőtt a negyed utolsó eseményeként 7:6.

Hosnyánszky gólja nyitotta a záró játékrészt, 8:6. Nagy Ádám azonban újra egyre csökkentette a különbséget, 8:7. Hosi, ha már megtalálta a hosszú felső sarkot, akkor még egyet bepakolt, 9:7. Ajándék ötméteres a Miskolcnak. Immár a harmadik, Bowen belőtte 9:8. Vlachopoulos gondolta úgy, hogy jobb ha két góllal vezetünk, 10:8. A válasz sajnos hamar jött, Vadovics révén, 10:9. Ha valamit azonban Vlachopoulos elhatároz, ahhoz tartja magát, 11:9. Potyogtak a gólok! Nagy Ádám volt a következő gólfelelős, 11:10. Sánta azonban emberelőnyt harcolt ki, ami sajnos kimaradt. Vadovics is kipontozódott, s már csak egy perc volt hátra. Gyárfást is kiállították, kivédekeztük! Nyertünk!  Nagyon fontos három ponttal gazdagodtunk! A mérkőzés lefújását követően sokáig szólt a taps! Megérdemelten!

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: Azt gondolom, hogy amikor az ember rangadót nyer, akkor kell szerénynek maradni. Az egy gólos különbség a szurkolóinknak is köszönhető, köszönjük nekik!

dr. Sike József: Három és fél éves miskolci munkásságom után örülök, hogy ilyen mérkőzést tudtunk játszani az Eger Ellen. A hazaiak egy olimpiai bajnokkal jobbak voltak,  megérdemelten nyertek. Annak külön örülök, hogy Valics Bence ilyen jó teljesítményt nyújtott.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

E.ON OB-I., férfiak, középszakasz I. forduló

ZF-Eger – PannErgy-MVLC Miskolc

11:10 (2:3, 1:2, 4:1, 4:4)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda  800    néző.

V.: Petik A., Homonnai D.

ZF-Eger: Valics -, Sántavy  , Rasovic 3 , Avramovic 1  , Hosnyánszky  3 , Sánta  , Decker,  Murisic  , Gyárfás , Vlachopoulos , Kürti   , Tóth, Biros B. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

PannErgy – Miskolc: Csoma -, Vismeg, Hornyák, Nagy Ádám 4, Bowen 2, Vadovics 2, Bedő, Lőrincz, Misic 1 ,  Milicic Milos, Stojanovic 1, Szőke,  Edzők: dr. Sike József,Kis István

Gól – emberelőnyből: 9/2, ill.: 9/2

Gól – ötméteresből: – ill:2/3

Gól kettős emberelőnyből: 2/2, ill. O

Kipontozódott:  Vadovics 31. perc

Kiállítva végleg cserével Lőrincz 20. P


A középszakasz I. fordulójának további eredményei:

Tatabánya – KSI: 9:8

FTC-Telekom – Debrecen: 22:7

UVSE Hunguest Hotels – AVUS Szombathely: 9:9

Szolnoki Dózsa – BVSC Zugló: 12:9

A-Híd OSC Újbuda – Bp. Honvéd: 10:5

PVSK-Mecsek Füszért –  Kaposvári VK: 7:4

(Fotó: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez