Esélyeshez méltóan

Igazán nem lehet panasz mostanában a női csapatunk játékára. Az elmúlt hét végén a Duna kupán győztek le mindenkit, még azt megelőzően a magyar bajnokságban a Szentest verték bravúrosan idegenben. Ezúttal a sereghajtó fővárosiak ellen csakis a győzelem az elvárható.


Hlengiwe kezdte a gólgyártást, szépen kilőtte a hosszú sarkot 1:0. Aztán kétszer Szilágyi Dorottya következett, 3:0. Magabiztos kezdés! A mi kapunk előtt úgy védekeztünk, hogy egy pillanatig sem fért kétség ahhoz, hogy ezen a meccsen ki is az esélyes.

A második játékrész is hazai fölénnyel telt. Szilágyi Dorottya újra elemében volt, Pulyblank is betalált, s hamar kialakult a 6:1-es vezetésünk. Innentől inkább a küzdelem dominált, újabb találat már nem született.

A nagy szünet után sem változott a játék képe. Fölényben játszottunk, de a kapuban lehetőséget kapó Aranyi Réka védései is kellettek, hogy ne változzon az eredmény számunkra kedvezőtlenül. A negyed feléhez közeledve, aztán Miklós R. találta el a jobb alsó sarkot,7:1-re módosítva az eredményt. Szilágyi D. magabiztos volt egy emberelőnyös szituációban, 8:1. Miklós R. nem akart lemaradni a góllövő versenyről, újabb találatával, 9:1. A fiatal Rocska szép találata, már a tizedik gólunkat eredményezte.

Aranyi Rékát kellett lecserélni a záró játékrész elején, mert egy kapu előtti kavarodást követően eleredt az orra vére. Férfias játék ez a női sportág. Molnár D. találata viszont már a tíz gólos különbséget jelentette, 11:1. A tizenkettedik gólunkat a 12-es sapkát viselő Hlengiwe szerezte. 12:1. Ellenfelünk második gólja a negyedik negyed második felében esett, büntetőből, 12:2. Ez pedig annyira megtetszett Faragó Beátának, hogy a következő támadásuknál is kiharcolt egy büntetőt. Ha pedig már kiharcolta, akkor be is lőtte, 12:3. Még egy gól a végére, 12: 4.

Esélyeshez méltóan, jó játékkal, megérdemelten nyertünk!

 

Mestermérleg:

Biros Péter: Jó mérkőzést játszottunk, bár rengeteg helyzetet kihagytunk. Különösen az első három negyedben jól védekeztünk. Gratulálok a lányoknak, szép győzelem volt, most szusszanunk egyet, de menni kell tovább, mert a BVSC elleni mérkőzés az kemény lesz.

Dodog Szabolcs: Azt terveztük, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést, ami nem sikerült. Van még hová fejlődnünk, de látni kell, hogy nekünk az Eger még nagyon magas mércét jelent. Jó csapat, szervezett jó játékot produkálnak. A Szeged elleni mérkőzésünk előtt ez egy jó felkészülésnek számított, nekünk, majd ott kell megmutatni, hogy mit is tudunk. Gratulálok az Egernek!


A mérkőzés jegyzőkönyve:

OB-I., nők alapszakasz 17. forduló

ZF-Eger – Budapesti Honvéd SE

12:4 (3:1, 3:0, 4:0, 2:3)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda  100  néző

V.: Füzesi Zs., Nóvé Gy.

ZF-Eger: Horváth A. -, Szilágyi D. 4  , Rocska L. 1 , Katona Zs., Molnár D. 1, Ráski L.  1  , Miklós R.  2 , Tóth Cs  , Pulyblank  , Dobi D. ,  Bódi F.  , Hlengiwe  2 , Szilágyi Sz., Aranyi R. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter.

Budapesti Honvéd SE: Magyari -, Pap Médea, Ármai 1, Pap Mirtill, Faragó 2, Rajna, Vogt, Rajkort 1, Tamás L., Bálint R., Szűcs E., Bognár, Czakó.

Gól – emberelőnyből: 0/1 ill.: 1/4

Gól – ötméteresből: – ill.: 2/2

Kipontozódott: Bódi Fruzsina, a 28. percben

(Fotó: Lénárt Márton)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez