Sántavy hazatért

Az OB-I-es bajnokság alapszakaszának lezárultával a versenykiírás lehetőséget biztosít az idény közbeni átigazolásokra. Ha a játékos és a klubok mindenben megegyeztek, akkor a középszakasz első mérkőzésén már játszhat az új szerzemény.

Sántavy Máté az elmúlt éveket Kaposváron töltötte. Az egri nevelésű játékos, most lehetőséget kapott Szécsi Zoltán klubelnöktől, hogy hazatérjen. Szécsi Zoltán ezzel kapcsolatban annyit tartott fontosnak megjegyezni, hogy természetesen a szakmai stáb igényeinek megfelelően járt el, amikor szerződést ajánlott Sántavynak. Egyébként jól ismeri a játékost, mert még játszott vele egy csapatban, majd két és fél szezonon keresztül az edzője is volt. Megbízható, jó teljesítményre képes, aki mindenképpen hasznára lesz a csapatnak.

Dabrowski Norbert a ZF-Eger vezetőedzője mindehhez hozzátette, hogy Decker Ádám és Lukács Dorián kifogástalan teljesítményt nyújtottak a bekk pozícióban. Sokszor alakult viszont úgy, hogy másoknak át kellett venni ezt a szerepet, ami nagy energiákat kötött le. Mátét ismerjük jól, dolgoztunk együtt, tudjuk, hogy mit várhatunk egymástól. A szezon közbeni átigazolásnál ez nagyon sokat számít. A csapat terhelése pedig ebben az időszakban nem mondható hétköznapinak. Innentől szinte végig – egy, egy kivétellel -, szerda szombat ritmusban játszuk a mérkőzéseket. Most már minden eredmény nagyon fontos, nem engedhetjük meg magunknak, hogy hibázzunk. Ez az igazolás számunkra a legjobbkor jött, mert ráadásul Dorián megsérült az egyik edzésen, egy darabig nem mehet vízbe. Sérült Vlachopoulos is, tehát Máté nélkül nagy gondban lennénk.

A régi új egri játkos elmondta, hogy nagy megtiszteltetés volt neki Szécsi Zoltán és Dabrowski Norbert hívása. Egyébként is ezer szállal kötődik Egerhez. Itt tanulta meg az alapokat, itt vált OB-I-es játékossá. Mindig nagyon szerette azt a közeget, ami a vízilabdát körbeveszi Egerben. Reméli a szurkolók sem felejtették el, mert még távol volt, neki mindig hiányzott az a hangulat, amit az egri drukkerek teremtettek, különösen a rangadókon. Nagyon motivált és tudja most már rajta a sor, neki kell bizonyítania, hogy a csapatvezetők jól döntöttek, amikor újra nevelőegyesületébe hívták.

(Fotó: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez