A Miskolc ellen köszörülhetjük ki a Recco elleni csorbát

Baljós előjelek már a mérkőzés előtt. A csapat motorjának számító Vlachopoulosnak megsérült a válla, míg az utolsó edzésen Lukács Doriánnak nyúlt bele  véletlenül a szemébe egyik csapattársa. Egyikük sem játszhat. Öröm viszont, hogy hosszú betegségét követően Magyar Márton újra játékra kész, remélhetőleg megvillantja tehetségét az olasz sztárcsapat ellen. 


Kürti Dominikot állították ki a második olasz támadásnál,  az emberelőnyből Kayes lőtt gólt, 0:1. Decker nem sokat váratott a válasszal, szintén előnyből egyenlített 1:1. Ivovic következett 1:2. Az első akciógól Gyárfás Tamás nevéhez fűződik 2: 2. Ekkor jártunk a negyed felénél. Sajnos Mandic is hamar megmutatta, hogy ő is itt van. Védhetetlenül lőtt Csiszár kapujába, 2:3. Az olaszok biztos kézzel lőtték be a könnyű síppal befújt emberelőnyöket. Renzuto, már csapata negyedik találatát szerezte, 2:4. Mandic balkeze villant a negyed vége előtt 2:5.

A második negyedet Valics kezdte a kapunkban. Filipovics őt is hamar felavatta, 2:6. Murisic mandínerből, a kapusról kipattant labdát ütötte a kapuba 3:6. Bodegas, Decker második kiállítása után 3:7-re alakította az állást. Ők belőtték az emberelőnyöket, mi nem, s az egyéb adódó lehetőségek után is pontatlanok voltak a lövések. Ivovic bombagólja után 3: 8. Ivovic a kapufánál emberelőnyben, s ha már az ő kezén a labda akkor az gól, 3:9. A különbség nő, csak a játék képe nem változik. A nagyszünetre már csak annyi izgalom maradt, hogy vajon mennyi pénz gyűlik össze a Bíró családnak.

A harmadi játékrész is olasz góllal kezdődött, Bukic talált a hálóba 3:10. Di Fulvio növelte tovább az előnyt, 3:11. Kürti lövését védte Bijac, a másik oldalon a blokk állta útját a lövésünknek. Biros Barna megunta az ellenfél kapuja előtti tehetetlenséget, s messziről bombagólt lőtt, 4:11. Ezzel Bodegas-t is “felidegesítette” aki azonnal válaszolt, 4:12. A negyed vége előtt 1.27-el Kürti kipontozódott. Kayes persze, hogy kihasználta az előnyt, 4:13. Gyárfás adott álompasszt Rasovicnak, aki élt a lehetőséggel és szép gólt lőtt, 5:13. Hosnyánszky harcolt ki emberelőnyt, amit Tóth Bendegúz a kapu közepébe vágott 6:13.

Magyar Márton hozta el a labdát a negyedi negyedben, Rasovivc pedig köszönte fiatal játékostársa passzát és hatalmas gólt lőtt, 7:13. Jött a válasz is egyből Bukic révén, 7:14. Valics védett nagyot, majd indította Rasovicot, aki elúszott a labda mellett. Bodegas viszont megtalálta a bal sarkot, 7:15. Egy rossz passz a támadásunknál, majd iskola játék után juttatta a hálóba a labdát Mandic, 7: 16. Szép, szép, csak ne ellenünk történne! Decker is a kipontozódás sorsára jutott. Újabb Valics védés, aztán vége. A szombati meccs, a Miskolc ellen fontosabb lesz! Várunk mindenkit, a kellemesebb élmények reményében.

Mestermérleg:

Dabrowski Norbert: Az eredmény majdnem ugyanaz mint Olaszországban, ettől függetlenül annál azért sokkal keményebben játszottunk. Ma ennyire futotta tőlünk, gratulálok a Recconak

Ratko Rudic: Tudtuk, hogy az Eger egy remek csapat, ám összességében az eredményben is látható a különbség. Voltak hibáink védekezésben, de elégett vagyok a látottakkal. Örülök a győzelemnek!


 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Bajnokok Ligája, férfiak, A-csoport, 9. forduló

ZF-Eger – Pro Recco

7:16 (2:5, 1:4, 3:4, 1:3)

Eger, Bitskey Aladár Uszoda  1500      néző

V.: Sergey Naumov (RUS), Stanko Ivanovski (MNE)

Delegátus: Angel Moliner (ESP)

ZF-Eger: Csiszár – Magyar , S. Rasovic 2 ,  M. Avramoivic , Hosnyánszky , Sánta , Decker 1 , N. Murisic , Gyárfás 1 , Tóth 1 , Kürti, Biros B.1, Valics. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton

Pro Recco: Marko Bijac – Di Fulvio 1 , Mandic  3 , Bukic , Molina Rios  , Cupido  , Bodegas , Echenique   , Renzuto Iodice 1 , Filipovic  1 ,  A. Ivovic 3  , H.Kayes  2 . Edzők:  Ratko Rudic, Villians Morales

Gól – emberelőnyből: 6/3

Gól – ötméteresből:12/9

Kipontozódott: Kürti a 23. percben, Decker a 31. percebn

 

A 9. forduló további eredményei:

A-csoport:

Brescia – Barceloneta

Steaua Bukarest – Dinamo Moszkva

FTC-Telecom – Crvena Zvezda

B-Csoport:

Jadran-Split – Olympiakosz

Mladost Zágráb – Jug Dubrovnik

Hannover – Szolnoki Dózsa 9:13

Spandau 04 – Verona

(Fotó: Nemes Róbert)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez