Újabb két győzelem a Duna Kupán

A Belgrádban zajló Duna Liga Kupa szombati napját két mérkőzéssel folytatta a ZF-Eger női vízilabda csapata. Reggel a horvát VK. Palilula együttese-, míg késő délután a Vojvodina csapata ellen szálltak vízbe. Az utóbbin már a négyes döntőbejutás volt a tét.

VK. Palilula – ZF-Eger 

5:12 (0:3, 1:3, 2:4, 2:2)

ZF-Eger: Horváth A. – Szilágyi D. 4, Pulybank 1, Miklós R., Ráski 2, Hlengiwe. Cs.: Kiss A. 1, Szilágyi Sz. 1, Dobi 1, Molnár D., Szűcs P. 1, Rocska 1. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Gól – emberelőnyből: 7/2, ill.: 3/2

Gól – ötméteresből: –

Szilágyi Péter: Mindig nehéz kora reggel jól játszani. A mérkőzés elején ennek betudható módon, többször hibáztunk. A folytatásban aztán a védekezésünk jól működött, és a labdaszerzésekből kifejezetten szép gólokat lőttünk. Örülök a nagyarányú győzelemnek, mert volt mit törlesztenünk a Palilula együttesének.

 

Késő délután aztán következhetett a Vojvodina elleni mérkőzés. Az eddigi jó szereplésnek köszönhetően, már ezen a mérkőzésen eldőlhetett, hogy ha nyernek az egriek, akkor a vasárnapi két mérkőzéstől függetlenül biztosítják a helyüket a Bukarestben megrendezésre kerülő Duna Liga Kupa négyes döntőjébe.

Vojvodina VK. – ZF-Eger

5:17 (2:6, 0:5, 2:1, 1:5)

ZF-Eger: Aranyi R. – Szilágyi D. 7(!), Tóth Cs., Miklós R. 3, Molnár D. 1, Ráski 1, Hlengiwe 3, Cs.: Szilágyi Sz. 2, Pulybank, Rocska, Szűcs P. Edzők: Biros Péter, Szilágyi Péter

Gól – emberelőnyből: 5/1, Ill.: 1/1

Gól – ötméteresből: ill.: 1/1

Biros Péter: Újabb értékes győzelmet arattunk. Gratulálok a lányoknak, hiszen ezzel a győzelmünkkel bejutottunk a Duna Liga Kupa négyes döntőjébe. Vasárnap lesz még két mérkőzésünk. A továbbjutás ugyan már biztos, de nem mindegy, hogy milyen pozícióból várhatjuk a  bukaresti Final- Four-t. Ezért holnap is oda kell tenni magukat a lányoknak.

(Fotó: Lénárt Márton, archív)

Kövess minket Instagramon

Kezdjen gépelni, majd nyomjon Enter-t a kereséshez